Fulsnygg seger i målrikt möte med Västerås

Till sist en väldigt befriande seger efter förlusten nu senast mot Mora, samtidigt då andra raka segern hemma i T3 Center efter 5-4 mot gästande VIK Västerås. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (2-0,2-2,1-2), skotten 24-28 inför 3 772 åskådare i T3 Center.

Loven VIK 130918

Skönt att vi kunde studsa tillbaka och ta andra raka hemma i borgen T3 Center. Matchen lämnade mycket övrigt att önska, men vi håller till sist undan och drar till sist det längsta strået i denna match som säkerligen lämnade en del positiva besked på samma sätt som den borde väckt en del frågor för firma Åkerblom/Jäger.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #36 Hamill, #91 Högberg, #19 Farley, #36 Hamill igen och till sist #91 Högberg för andra gången.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer ändå har en rätt kort lista (ändå på viktiga centerpositionen!?) över indisponibla #7 Lindquist, #24 Hage samt #74 Öhman. Sedan denna gång #12 Pavel som back nr sju och #29 Stenlund-Ädelgran som extraforward.

Laget mot gästande Västerås:

50 Niklas Lundström (35 Adam Werner)

1:a

55 Simon Fredriksson – 4 Jonas Emmerdahl, 91 Joakim Högberg – 6 Kim Karlsson – 10 Jesper Thörnberg

2:a

16 LEJ – 37 Jacob Andersson, 28 Lucas Sandström – 18 Axel Ottosson – 19 Austin Farley

3:e

57 Stefan Andersson – 42 Emil Wikström, 26 Linus Boström – 36 Zach Hamill – 14 Cody Murphy

4:e

Extra: 12 Niklas Pavel och 29 Isak Stenlund-Ädelgran, samt linan 20 Mattias Granlund – 22 Nicklas Johansson – 33 Marcus Jonsson

Där extraspelarna backen #12 Pavel som forwarden #29 Stenlund-Ädelgran matchades sparsamt och den förstnämnde fick lite speltid i BP.

* * *

Matchen som sådan?

Matchen påminde lite om ett annat möte med VIK Västerås för någon säsong sedan, vi inledde den gången som klassiska CCCP under första perioden för att lira andra perioden likt Kovland.

Inte fullt så illa på det sättet i kväll men jag tror ändå inte tränarduon Åkerblom/Jäger är helt till freds med vare sig matchutveckling, hur vi hanterar eller försvarar ledningen då man på slutet talat i termer av engagemang etc. Vi red ut stormen men till sist var det tyvärr på det berömda.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 80% och i kväll var vårt BP 75%..

Skönt att få rejäl utdelning i PP och rätt länge under matchen kändes det som att spelformen skulle bli avgörande för matchen.

Mer statistik

Tekningar: 35-31, alltså en knapp övervikt och i kväll vann vi för övrigt även i grenarna blockade skott med 7-6 som i tacklingarna med 5-0.

Mest istid?

 1. #55 Fredriksson, 21:19 min
 2. #4 Emmerdahl, 20:43 min
 3. #16 Ekeståhl-Jonsson , 20:04 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Markeringsspelet i egen zon. Sluta titta puck och ta din gubbe!
 • Special teams. Nu måste vi få de ”enkla” målen som PP-mål innebär samt täta ihop BP.
 • Inte tappa puck i uppspelsfasen.

..och hur gick det?

Har ännu inte i detalj analyserat de insläppta baljorna, känslan dock mer att de kom till av slumpen och tillfälligheter kontra egna misstag eller just att vi stirrade puck.

Otroligt skönt att vi kunde studsa tillbaka och få visa rejäla skills i så viktiga special teams.

Visserligen stundtals lite high chaparall i kväll, men om det var just i uppspelsfasen är jag lite osäker på. Tyckte mer att vi var noggranna vid linjerna och hellre chippade ut och att de flesta målen var slumpens skördar.

Nåt att ta med sig från i kväll?

Helt klart borde de målen i PP ge visst självförtroende för laget, men även att vi steppar upp i BP och bara tappar en kasse.

Tror även att #50 Lundström mådde bra trots de fyra insläppta att få vinna en match. Niklas var inte alls dålig senast mot Mora och inte heller mot VIK Västerås i kväll, visserligen ”bara” knappt 86 i räddningsprocent nu senast men här tycker jag vi i stället fokuserar på räddningarna och de motade puckarna.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#36 Zack Hamill

två loggor

#19 Austin Farley

en logga

#16 Lucas Ekeståhl-Jonsson

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände mot VIK Västerås i borgen T3 Center i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

5 thoughts on “Fulsnygg seger i målrikt möte med Västerås

 • 9 december, 2016 kl. 23:56
  Permalänk

  #14 #26 #18 var viktiga ikväll liksom era löv såklart, inte minst #36. Min i vanliga fall guldhjälte #6 var minst sagt inte i fas idag. Hur #12 får vila övergår mitt förstånd. Skönt med seger men som sagt finns det mkt mer att önska

  Svar
  • 10 december, 2016 kl. 09:01
   Permalänk

   Kan inte förstå varför #12 får vila…

   Svar
 • 9 december, 2016 kl. 23:58
  Permalänk

  Varför sätter dom Nicke i skiten hela tiden för?
  Nu måste ju Löven skaffa en riktigt förstemålvakt som håller. Warken Niklas eller Werner har ju tagit chansen fullt ut. Eller är det någon annans fel som vanligt?

  Svar
 • 10 december, 2016 kl. 02:32
  Permalänk

  Vad har hänt med Bull?

  Svar
 • 10 december, 2016 kl. 06:30
  Permalänk

  Superbra första period, passningar och tempo samt att laget hölls ihop på ett bra sätt. Andra och tredje, varför så osäkra i passningarna? Domaren var allt annat än bra. Sammantaget en betydligt bättre match än Mora. Tycker aktiviteten från tränarna bör snäppas upp ordentligt i tredjeperioden.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: