Frustrerat så att det kokar..

..inom allas vårt gröngula Löven. Matchen i går mot Timrå, den 35:e för säsongen, och den 5:e efter den andra omstarten under säsongen slutade återigen med förlust. Nu totalt fyra torsk sedan den sista (??), iaf senaste, omstarten mot AIK och totalt 21 förluster under säsongen. Numer kan man verkligen ta på frustrationen och känna osäkerheten från så många på olika positioner inom Björklöven.

Jag kan inte på något sätt säga att bloggen Löven4Ever gjort någon höjdarsäsong, förmodligen vår allra sämsta på bra mycket länge. Men vi har heller aldrig snackat i termer om att vara etablerade i SHL 2020 eller allt än topp 4 i HockeyAllsvenskan är skit.

 • Vi är bara glada gröngula amatörer som gillar hockey och har följt klubben sedan det tidiga 80-talet. Att då energi, glädje och motivation.. då vi drivit bloggen i ca 10 år och alltid skrivit på kvällar och helger, numer under egen domän och utan ersättning.. inte alltid finns där kan möjligen vara förklarligt.

Arkivfoto: Lövenbloggaren

Jag tycker inte heller Green Devils under säsongen direkt förtjänat titeln ”ligans bästa fans” och hållit i gång ståplats H vid varje match i T3 Center. I sina bästa stunder klar och förmodligen ”rätt hög” SHL-klass och vår numer rätt gröngula ståplats är stor, rätt unik och när klacken får med sig hela arenan blir det ett skönt tryck.

 • På samma sätt kan inte Green Devils klandras för en mellansäsong heller, klacken har under flera säsonger och inte minst under de mörka säsongerna i Div 1, efter att vi begärde oss själva i KK, alltid stöttat i vått och torrt. Återkomsten till ligan otroligt befriande och att det någon gång måste komma någon form av generationsväxling fullt naturligt.
 • Lägger man sedan till att fansen och sponsorer säsong efter säsong ska köpa biljett, spons och gärna souvenirer, kanske mat och ta en kall vid matcherna vill man ha nåt tillbaka. För att inte tala om alla söderlövare som bilar, bussar eller på annat sätt tar sig runt om i landet för att stötta på laget på bortarink.
 • Alla som på olika sätt brinner för och på olika sätt ”sponsrar” klubben vill så klart känna att man får nåt tillbaka på så många olika plan. Vi vill så klart fullt förståeligt känna att våra proffs på isen, i båset och på kansliet brinner för, och känner samma stolthet för, lövet på bröstet som vi alla andra gör.

Men utöver viss eller stundtals rätt stor frustration här på bloggen, hos Gustav på VK/Lövenbloggen, forumen tcim, Gröngult.se eller rent allmänt på sociala medier under denna och de senaste säsongerna börjar det nu även märkas inom organisationen.

 • Ordförande Salmonsson skrev ett öppet brev på bjorkloven.com och även om han i tider med värdegrund etc. skrev att Björklöven är så mycket mer än representationslaget var det just runt det laget den svidande kritiken kom.

Arkivfoto: The Sandwich

 • I vår egen intervju med GM Joakim Fagervall innan jul märkte man rätt tydligt att han inte är nöjd med säsongen och då har ändå under säsongen gjort sig av med en tränare (Tommy Jonsson) i sin jakt på topp 4. Här lite oklart vad målsättningen egentligen inför 16/17 var då ordföranden i sitt öppna brev bara några dagar efter vår intervju menade att slutspel och därigenom plats åtta var målsättningen även om målsättningen kring SHL låg fast.
 • Under GM har vi sedan sportchef Daniel Johansson som även under denna säsong trots storstädningen efter fjolårssäsongen och trots alla nyförvärv, lånat ut fyra spelare där i bland den tänkte målvakten #50 Lundström fortfarande lär ticka kulor apropå det Huddinges sportchef sa. (Länk) Att sedan utåt lämna rent felaktig info som i efterhand avslöjas blir rent genant.
 • Efter matchen i går fick den rätt numer pressade coach Markus Åkerblom återigen den så befogade och berättigade frågan kring varför profilen, vår mest fysiska och möjligen starkaste karaktären, backen #12 Niklas Pavel återigen var bänkad. Att den så pressade Åkerblom tappade besinningen och menade att han svarade på frågan för ”10:e gången” bara löjeväckande och tramsigt. För att inte tala om den så förbannat tunna förklaringen. #apropåhundbegraven
 • I intervjun på VK efter matchen (länk) kan man väl inte heller tycka att assisterande och nyklippte kaptenen #33 Marcus Jonsson direkt lyser av glädje och harmoni.

Näe, just nu är det inte direkt harmoniskt och lugnt nånstansch..

* * *

Sedan har jag ingen aning om hur vi ska vända på detta under den här säsongen, men jag börjar ärligt bli rätt less på allt surr om SHL, ständiga trestegsraketer och allt annat när vi trots våra otroligt fina resurser för andra säsongen på raken ska ligga i botten på HockeyAllsvenskan.

Just nu känns det lite som att fokus ligger på en fin värdegrund och en stor flashig (men dyr) kanske märkes-kostym men vi får som jag ser det inte glömma bort sporten, och där handlar det till syvende och sist vilket lag vi kan ställa på skridskorna i representationslaget. Samt i båset och till sist vad de tillsammans kan prestera och även hur många poäng eller segrar de tar.

Där finns det just nu så mycket att önska.

Kommentarer, reflektioner och dina egna tankar.. Skriv gärna ett par rader.

12 thoughts on “Frustrerat så att det kokar..

 • 14 januari, 2017 kl. 12:54
  Permalänk

  Bra skrivet o sammanfattat ??

  Svar
 • 14 januari, 2017 kl. 13:30
  Permalänk

  Ni har fel. Ni levererar denna säsong också. Bra skrivet, sätter ord på mycket man tänker.
  Jag känner mig enormt orolig, föreningen är tvärt emot målen på väg i en helt annan riktning.
  Ser faktiskt inget annat mål just nu än att hålla oss kvar, allt annat är bara dumt.

  Svar
  • 14 januari, 2017 kl. 15:21
   Permalänk

   Tråkigt mål Thomas, men jag håller tyvärr med.. bara kvar i ligan så.

   Svar
  • 14 januari, 2017 kl. 16:17
   Permalänk

   Detta had jag sagt länge. Varför sikta mot stjärnorna när du ändå inte kan nå dem än hur lång du är?

   Plats 6-8 är lagomt för mig.

   Svar
 • 14 januari, 2017 kl. 14:38
  Permalänk

  Håller inte alltid med er, men här har ni full pott. Visst har man glömt bort sporten bland alla värdegrunder, (framgångsrika) PR-kampanjer och SHL-organisation. Organisatoriskt är vi säkert den klubb i HA som är mest redo för spel i SHL, men vad gör det när man är närmare att spela i ettan?

  Svar
 • 14 januari, 2017 kl. 15:03
  Permalänk

  Återigen…att ha en dyr GM…när ens backbesättning knappt håller div 1 – klass samt av prestige? inte låta en av dom bättre backarna spela i sådana här viktiga matcher som varit säger väl allt?? Man lastar kulor å kompetens i sjön…Fagervall är garanterat en 3 ggr så bra tränare som Åkerblom å ändå ”låter” man honom sitta å ”rulla tummarna”…Han lyckas ju inte direkt med målsättningen top. 4 i nuläget. Om Fagervall sedan inte vill gå ner i lövens bås säger det väl allt om ”klubbhjärtat”. Nej…lövens organisation å prioriteringar är ett totalt misslyckande.

  Svar
  • 14 januari, 2017 kl. 15:29
   Permalänk

   Ännu har ingen lyckats räkna ut eller få en förklaring kring varför Pavel är bänkad Pär, men vad det gäller organisation låter det som att vi är rätt överens. Den är stor.. och rätt dyr. Sedan tror jag definitivt Fagervall har hjärtat på rätt ställe..

   Svar
  • 14 januari, 2017 kl. 16:19
   Permalänk

   Han vill inte gå ner i båset igen baserat på det som skedde när han lämnade sist.

   Ta det med honom.

   Svar
 • 14 januari, 2017 kl. 16:18
  Permalänk

  Låt Fagerwall sitta där han sitter, han gör störst nytta för oss i den roll han har. Tvingas han ner i båstet så tror jag han kommer försvinna från Björklöven, något vi kompetensmässigt knappast har råd med.
  Skulle gärna få klart med en ny ung tränare nu och över nästa säsong. Åkerbloms floskler och ytterst kantiga agerande mot Gustav tyder på rätt lågt i tak. Han måste bort helst nu.

  Svar
 • 14 januari, 2017 kl. 19:41
  Permalänk

  Frustration så det kokar bland alla fans håller jag med om till 100 %. Åkerbloms svar på VK Gustavs fråga om Pavel på presskonferensen igår var under all kritik. Antingen har Pavel gjort sig obekväm hos tränarna eller så kan inte Åkerblom ändra sin åsikt ( trots han vet att han tänker fel ) efter all kritik utifrån och tyvärr känns det som det senare är det rätta.
  Sedan att Åkerblom i princip efter varje match går ut i Vk och sågar sina spelare ( inte alla rakt av ) att dom inte följer givna instruktioner ( kanske otydliga eller obefintliga ? ) och att det kommer att få konsekvenser men ändå händer det ingenting coachningen som visar att han menar allvar. DET ÄR INTE TROVÄRDIGT !
  Tycker att tränarduon och framför allt Åkerblom bör reflektera över sin egen insats och inte konstant kritisera sina spelare. För den PP uppställning som ställs på isen med 2:13 kvar av perioden ( eller egentligen matchen ) är nog inte vad dom allra flesta kunniga tränare skulle ställa på benen i det läget.
  Höll nästan på att glömma, bloggen levererar även den här säsongen SHL klass. Hoppas också att Björklöven kan leverera och komma till SHL innan ni och vi fans ledsnar helt.
  Själv har man varit med sedan klubben bildades och till och med lite före det, många gånger har jag sagt att nu får det vara nog men ändå är man där på ladan varje match och även med på bortamatcher på C-more, undrar om man kan söka hjälp för det här 😉

  Svar
 • 14 januari, 2017 kl. 22:18
  Permalänk

  Håller med er fullständigt i det ni skriver. Värdegrund o PR kampanjer i all ära men de ger bara begränsade resultat om produkten inte levererar.
  Värdegrund är för övrigt bara en omskrivning av: ”vi gör allt vi kan för att slippa ansvar och slippa arbeta med detaljer i det dagliga arbetet”.
  Även om ni på bloggen känner att ni har en mellansäsong så ska ni veta att ni är den främsta och bästa källan för information om Löven för de flesta. Keep up the good work!

  Svar
 • 15 januari, 2017 kl. 13:55
  Permalänk

  Värdegrund och människors lika värde är bara Pk flamstrams och ett fegt sätt att slippa ta ställning i viktiga frågor

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: