Free agents

Inledningsvis vill jag säga att det fortfarande finns det ett antal riktigt intressanta namn på marknaden.No kidding? Så är det väl alltid? I samma andetag VET jag att Löven tar säsongen i två steg, vilket torde innebära något jag själv har förespråkat på olika håll, att truppen vi har idag är fullt tillräckligt för att passera gå utan att ens kasta tärningen, vilket i klartspråk innebär att Löven med yttersta lätthet placerar sig topp 4 i division 1 A:s grundserie. Sedan skaffar man ett antal nyförvärv under januari månad som ska ta klubben via Allettan genom kvalserien upp i Allsvenskan till kommande säsong…. MEN… detta har Asplöven provat på ett antal säsonger utan att lyckas. VAD är det som säger att vi ska lyckas? Samtidigt känns det som att vi är i den sitsen att vi inte riktigt har möjligheten att välja väg. Klubben har knappast de medel som krävs för att bygga en komplett trupp redan nu och då får vi förlita oss på att Jens Hellgren vet vad han gör och att han besitter mer spetskompetens än våra kollegor i norr. Jag personligen tror det. Han lyckades inte med Piteå säger du? Nä, för Piteå är Piteå och vi är Löven. As simple as that…or? Han byggde trots allt på EN ynka månad upp en trupp som gick från 0 i antal spelare till en trupp som slog elitserielaget Luleå med 2-0. Vad tror du som läsare? Medans du FUNDERAR över din åsikt i ämnet kan du ju suga på de namn som ännu finns på marknaden något sätt och samtidigt hoppas att någon okänd person med enorm pänningasäck helt plötsligt skulle dyka upp. Drömmar…? Givetvis, men vad är vi utan dom?

Marcus Hurtig (när han blir frisk?)

Eetu Qvist (dito?)

Jussi Heikkinen

Aki Heino

Fredrik Öberg

Johan Eneqvist

Tomas Wallgren

Christian Löfberg

Mattias Hellström

Tom Mitell

Sen avslutar vi med dom som på något sätt aviserat sin pension, men tror vi dom? Kom igen, med lite övertalning?

Robin Andersson

Erik Karlberg

Urban Omark

Sen kan jag inte hålla mig. Vad är det här för galning som dyker upp?

Anders Karlsson,Tierp som ifjol gjorde 30 poäng på 19 matcher i division 1, men säsongen innan gjorde sinnessjuka 81 poäng på 32 matcher i division 2, men samtidigt hade 124 utvisningsminuter!! Slagskämpe och poängkung i en och samma person.Det du! Det ser man inte var dag.

0 thoughts on “Free agents

 • 24 augusti, 2010 kl. 17:54
  Permalänk

  Fredrik Öberg, Urban Omark och Tom Mitell skulle jag gärna se i Löven. Ganska intressant att det finns så många spelare utan kontrakt. Vi borde ha en rimlig chans att kunna värva 2 av dessa tycker jag. Hurtig skulle jag också kunna se i Löven, helt klart. Men när han blir frisk så känns det som om Piteå kan få hans signatur.

  Svar
 • 25 augusti, 2010 kl. 11:10
  Permalänk

  Jussi Heikinen & Fredrik Öberg skulle jag gjärna se som framspelare till Linlöf och Waldenhagen i en första lina

  Svar
 • 25 augusti, 2010 kl. 11:19
  Permalänk

  Lindlöf mena jag ju

  Svar
 • 25 augusti, 2010 kl. 19:52
  Permalänk

  Svar till Jimmy (2010-08-24 17:54)
  Det är nog mest troligt med Omark, Jimmy.. och det hade sannerligen inte varit dumt alls. Nu vet jag ju inte om man skulle kunna betrakta Urban som en förstacenter som tar oss tillbaka, men för att bredda centerlinjen hade han varit helt perfekt i mina ögon. Vi vet ju alla vem gick i mitten mellan Joni och Marcus för någon säsong sedan..

  Inte alls omöjligt att det blir Piteå för Hurtig, när och om det blir nåt senare. Piteå verkar dessuom ha klart med talangerna Bamberg och Berglund.. blir nog rätt vassa till slut.

  Svar
 • 25 augusti, 2010 kl. 19:57
  Permalänk

  Svar till Daniel (2010-08-25 11:10)
  Jag tror varken Heinekken eller Öberg kommer spetsa laget under säsongen Daniel.

  Öberg skulle definitivt lyfta laget, men jag har aldrig fått känslan att Hellgren varit särskilt intresserad.

  Vad gäller Jussi tror jag att han i likhet med många av finnarna ur fjolårstruppen spelat sig ur för gott. Väldigt märkligt att Jussi var så blek i fjol, jag menar när han var här senast var han ju väldigt tongivnde och kanske vår bästa back. Visst var det skumt?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: