VEJ, Fredriksson, och ett exlöv!

Alla verkar mer eller mindre gått på semester, men så finns det fans som vill veta lite mer eller kanske till morgonkaffet läsa något mer eller mindre matnyttigt. Vet inte om det här mer mer än rågmackan på tallriken, men låt så vara. Här får ni min söndagsmacka.

Oscar Fredriksson,Kirunaspelaren som en senaste säsongen svarade för 33 poäng (17+16) på 23 matcher och ifjol än bättre med 58 poäng (31+28) på 31 matcher. Ifjol nobben från BIK Karlskoga trots ett med allsvenska mått mätt bra bud och till i år nobben från vårt Björklöven med till bloggen uppgifter om ett nästan likvärdigt. Nu väljer karln alltså att ta sats i…div 2!! Inget ont om att klassiska Kiruna AIF tar nya tag, men vad får en bra spelare att ta livet ner än upp? Tyvärr är väl svaret bra betalt i gruvan. Vill man dock något med sin hockey måste man kanske ta chansen? Samtidigt kan jag inte klandra honom.. säkra pengar på banken är bättre en än prestationslön, men kommer han att ångra sig på ålderns höst när han börjar fundera på…what could have been?

8250009993_6ea10d84b7_o

#2 Oskar Fredriksson fanns ett tag på Björklövens radar enligt uppgifter till bloggen. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR

***

Han kom upp i mina ögon som en klassiskt Färjestadscenter. En jobbig jävel som löd minsta order. Det har han gjort i fem säsonger. Nu lämnar han motvilligt Björklöven, men har gjort det bra och det smärtar mig att han dödar sin karriär så totalt och i mina ögon inte som helst visar någon vinnarinstinkt!

Har du från 18-års ålder varvat upp motorn i div 1, uppgraderat paketet och gett ditt allt i hockeyallsvenskan under de tre senaste säsongerna och avslutat bättre än någon i laget, varför hamnar du då i Vännäs? All do respect, Vännäs, men till er går man inte med detta CV.

22574694418_6d8ee29cac_b

Victor Ekeståhl Jonsson lirar framöver i Vännäs. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

***

Fler exlöv samlas i det hockeyallsvenska degraderade Asplöven. Utöver 2009-års testspelare Olli Julkunen är nu exlövet Alexander Semjonovs son Roman klar för klubben, en klubb som pappa Alexander var J20-tränare för säsongen 12/13och efter det varit sportchef i Arboga, en klubb där Roman nästan snittat en poäng per match i div 1 de senaste tre säsongerna, utöver 5 poäng på 11 matcher i slutet av den gångna säsongen i den danska högstaligan. Killen är 21 år ung. När ser vi honom i Björklöven? Redan kommande säsong?

***

Ja, kanske inte så mycket pålägg på den mackan, men den som klagar…vad har du på mackan? Mina typ två pålägg är ost och gurka eller tomat & ost? Kill me with your prescription…

One thought on “VEJ, Fredriksson, och ett exlöv!

  • 3 juli, 2016 kl. 20:12
    Permalänk

    Egentligen helt stört både att Fredriksson ska lira i fjärdeligan och att VEJ toppar upp Vännäs i div.1. Snacka om att låta kapacitet och talang gå till spillo… Helt övertygad om att VEJ kan ta ytterligare steg i gröngult, men han passar visst inte in i Dalles trupp? Fredriksson måste ju tjäna guld uppe i gruvstan, eller så är han skraj för att behöva lämna tryggheten. Mycket konstigt hur som helst.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: