Fredriksson siste back in?

Björklöven skrev alltså i eftermiddag ett ettårskontrakt med välväxte backen Simon Fredriksson, som förra säsongen spelade med AIK.

23757675300_9e26a79143_b

#55 Simon Fredriksson bjöd ifjol Kim Karlsson på en rejäl flygtur under mellandagsmatchen i T3 Center. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Klubben skriver följande på sin hemsida:

– Simon Fredriksson är en storväxt back med bra räckvidd och som har det defensiva spelet som sitt starkaste vapen. Med de egenskaper han besitter kompletterar han den övriga backbesättningen på ett bra sätt, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson. 

195 cm långe och 100 kg tunge 23-åringen Simon Fredriksson har utöver en säsong i AIK, ett par utlån på sitt CV, dela till Karlskrona under deras tid i hockeyallsvenskan, men också Västerås. Han är skolat i Färjestads organisation där han som sistaårsjunior hann med 18 matcher i SHL.

Frågan är då om Simon är siste back in? Med vår skadehistorik och kanske trots allt svajiga backbesättning skulle jag vilja sen ytterligare en back och det en bra offensiv kraft. Man har pratat om att ta in en som helt är bra båda vägar. Nu fick man defensiven. Det ger dock inte med automatik offensiven, så vi ser en back till. Varför inte ge exempelvis Dennis Persson till att varva igång?

Hur som, bloggen hälsar Simon välkommen till Björklöven och Umeå!

4 thoughts on “Fredriksson siste back in?

 • 5 september, 2016 kl. 17:38
  Permalänk

  Nu fick ju in den backtyp vi sökt. Bra så. Håller med om att ge Dennis chansen så fort han är redo. Hur är hans status. Enda jag saknar nu är Hutchings.

  Svar
  • 5 september, 2016 kl. 22:08
   Permalänk

   Håller med.
   Helt rätt spelartyp och fredriksson lär inte ha äventyrat lövens ekonomi.
   Tror också att persson skulle vara värd en chans.

   Svar
  • 6 september, 2016 kl. 07:22
   Permalänk

   Dennis har inte gått på is än och isdebuten är självvalt en bit bort, då han vill skjuta på isdebuten så länge det är möjligt föt att ge skadan den tid den behöver.

   Svar
 • 6 september, 2016 kl. 07:03
  Permalänk

  Tror inte dom kontrakterar nio backar.Isåfall är det nytänk.Men blir det nån långtidsskada så blir det väl aktuellt

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: