Fredrik Palm, ett tvättäkta Leksandsfans

Bloggen stämde träff med en Leksandssupporter efter matchen, men på grund av en hel del tekniskt strul stod det länge skrivet i stjärnorna om samtalet någonsin skulle se dagens ljus, men skam den som ger sig. Här kommer i alla fall en del av de 30 minuter långa mötet med Fredrik Palm, handelsresande fans i hockey.
 
Vad tycker ni om ert Leksand idag?
  N  – Nu hade de ju gjort om i femmorna som bara den till den här matchen. I vanliga fall brukar vi ha Prestberg, Nordström och Johanson. Sedan Kollar, Wienstock och Persson, men nu hade de gjort om som bara den, så det var inte som det brukar. Det blev samtidigt inte sämre.
 
Vad är er syn på matchen?
       – Det var en riktigt dålig match från vår sida. Sista perioden spelade vi jäkligt bra försvar, Löven hade ingenting. Det var bra och det tar vi med oss. Sedan måste jag berätta en märklig sak som hände som egentligen inte har med matchen att göra. Två lövare kom över till oss för att slåss. Det var inga unga killar heller, men vi frågade om de trodde att vi åkte ända från Leksand för att slåss? Efter ett tag hade vi istället bytt telefonnummer. Så ska det vara. Det var samma sak när vi såg Djurgården- Brynäs efter vi sett Detroit-St Louis förra helgen. Då kom ett par Millvallfans och ställde sig framför oss. Vi såg inte ett skit, men vi vill ju inte slåss. Efter ett tag kom en vakt och körde i väg dom. Fattar inte att det finns fans som håller på och muckar hela tiden. Vi följer vårt lag i vått och torrt, inget annat. Fans ska kunna träffas så här efteråt över en bira. Det ska vara kul att gå på hockey.
 
 Va Vad var skillnaden som gjorde att ni vann?
        –  Vi har en lönebudget på 33 miljoner, det SKA vara klasskillnad mellan dessa två lag, men vi har tur som vinner idag. De är synd om er fans i år för Löven verkar ju helt kassa i år. Vore synd ju om ni åker ur för det är alltid roliga matcher mellan laget. Sedan tror ju många att Leinonen är förste målvakt, men det är han inte, även om han kanske värvades som sådan. Jocke Eriksson är så mycket bättre. Han kommer ta förstaspaden. Leinonen stod bara ikväll för att Jocke stått två raka. Han kom ju från Brynäs J-20 i år. Sjuka reflexer den killen har. Hur snabb som helst. Eddie Läck saknas inte och vi är glada över ”bytet”. Han var ingen matchvinnare. Annat är det med Jocke. Som i debuten borta mot Västerås. Det är ingen lätt match att debutera i, men han visade inga nerver. Hur grym som helst. Han vann tre poäng åt oss i den matchen.
 
Vad säger ni om Leksands inledning i år?
        –  I år spelas en helt annan typ av ishockey än tidigare. Det är inga storsegrar utan tighta matcher hela tiden och det är kanske så de vill ha det. Satsa mer på försvaret istället för att tuta och köra och vinna med massor av mål, men vi är jättefrustrerade på läktaren. Sen har vi har spelare som är tuffa men proppar inte. På försäsongen mot Luleå hemma. Vi körde över allt och alla. Luleå var helt konfunderade, men efter den matchen tacklar vi inte längre. Fattar inte varför, men vi är i alla fall glada åt tre poäng idag,. Sen får det se hur hur som helst.

 

0 thoughts on “Fredrik Palm, ett tvättäkta Leksandsfans

 • 11 oktober, 2009 kl. 23:34
  Permalänk

  Varför skrevs det inte på dalmål?? Ännu bättre med den dialekten.. 😉

  Men det var ett väldigt kul möte. Vad var det han kallade PAL? Icingmannen? Lät väl inte som var besviken direkt över att byta Lundström mot Rhodin..

  Svar
 • 12 oktober, 2009 kl. 07:14
  Permalänk

  Svar till The Sandwich (2009-10-11 23:34)
  Ja, det ringer en klocka när jag hör ”Icingmannen”… och det kallas spets i Löven.. : D

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: