Fredrik Öberg

Han kom under spännande former som en frälsare till Björklöven för två säsonger sedan. Första säsongen spolierades dock till stora delar av den tråkiga händelsen som vi inte nämner mer än så. Trots det blev han tvåa i den interna poängligan. Den gångna säsongen fick han vara skadefri, men hade likt laget själv önskat en bättre utgång. Den 26 mars i år valde klubben att inte utnyttja den option man hade utan bröt kontraktet med Fredrik. Sedan dess har det varit tyst om honom. Eftersom många har undrat hur det ligger till med Öbbe, så valde bloggen helt enkelt att ta kontakt med honom för att stämma av läget.

När vi når honom sitter han och tar det lugnt hemma i radhuset i Skellefteå: – Ja, jag pysslar lite, tapetserar, målar och klipper lite gräs. Tar det lugnt helt enkelt. På frågan om det blir någon fortsatt hockeykarriär svarar han: – Som det känns nu skulle Björklöven vara bästa alternativet, eller enda egentligen. Allt jag vill är ju att spela hockey, och fortsätter:  – När vi bröt kontraktet, vilket jag förstår att klubben gjorde, jag hade ju inte presterat i förhållande till den lön jag hade, sa jag att Löven är mitt förstaval, det är i Löven jag vill spela. Jag har sagt att jag är villig om de är intresserade, men jag har inte hört ett ord. Det här är något som Bloggen tycker är ytterst märkligt. Här har vi en till (Johan Wikström är en andre) som alltså indikerat att de vill stanna i klubben och klubben hör inte ens av sig till spelarna i fråga. Med dessa två i laget skulle rekryteringen gå så mycket enklare. Fredrik fortsätter: – Blir det inte Löven så lägger jag nog av, eftersom jag helst inte vill flytta. Under hela samtalet är Fredrik nyfiken på vad som händer kring Björklöven, vilka spelare som är kvar, vilka som försvunnit och vad som egentligen hänt sedan säsongen tog slut, vilket visar att han under sina två säsonger odlat en litet Lövenhjärta: – Vi hade en jättebra stämning i laget, trots att det inte gick så bra, det saknar jag och jag trivdes även jättebra i Umeå som stad.

På rykterna om att han skulle vara på jakt efter bostad i hemstaden Boden och på så sätt vara aktuell för Lövens förmodade premiärmotståndare ställer han sig helt oförstående: – Ja, vart kommer det där ifrån? Jag har ju inte ens varit i Boden sen just efter att säsongen tog slut och jag ska inte flytta någonstans.

Skulle det inte bli hockey så vet Fredrik inte vad han ska hitta på. Han tycker spontant inte att en tränarkarriär känns aktuell, men när bloggen upplyser honom om hans rutin och att han faktiskt varit lagkapten (de brukar ju faktiskt bli tränare) börjar han ändra sig lite, men lägger snabbt in en brasklapp: – Då får jag nog utbilda mig först och kanske börja med pojkar D.

Fredrik har av någon konstig anledning blivit utsedd som något av en grillmästare av några Lövenfans och även om han inte riktigt håller med så kommer han med sitt bästa grilltips: – Man kan grilla i stort sätt vad som helst.

Fredrik avslutar samtalet med en liten hälsning till Lövenfansen att han hoppas att de ses nästa säsong och att det löser sig på bästa sätt för klubben. En liten passning till Lövenledningen?

0 thoughts on “Fredrik Öberg

  • 17 juni, 2010 kl. 08:08
    Permalänk

    ja man börjar ju undrar va dom håller på tränarna. Börja ge ut lite kontrakt nu för f-n

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: