Fredrik Öberg: "- Ett kul äventyr"

I eftermiddag gick Leksand ut med att Fredrik Öbergs period är över i klubben. – Vi är tacksamma över den hjälp vi fått från Fredrik under tiden vi haft spelare skadade och på landslagsläger, säger Leksandstränaren Christer Olsson. Bloggen tog kontakt med Fredrik och kollade läget.

Din tid i Leksand är över. Kommentar?

– Det är inte mycket att säga egentligen. De hade mycket folk borta och behövde hjälp. jag visste att det var tidsbegränsat till max en månad. Inget konstigt med det.

Hur upplevde du din tid i klubben?

– Grymt proffsigt skött klubb. Jag är verkligen imponerad. Bra killar och så fick jag ju bra träning och är i mycket bättre form än jag varit tidigare i år.

Att det fanns två exlagkompisar i Patrick Galbraith och Johan Svedberg i laget, underlättade det ditt intåg i laget?

– Det är alltid lättare när man känner någon, men i övrigt var det en jättebra grupp med killar så det hade fungerat ändå.

Det blev fyra matcher och 2 assist.

– Nja, tre matcher från start. Den fjärde satt jag bara på bänken. Det var framförallt kul att lira powerplay och att man fortfarande hänger med. Kul att vara i hyfsad form.

Några övriga reflektioner?

– Ja,först och främst var det ett kul äventyr. När jag var där undrade jag en dag hur många det egentligen bor i Leksand och frågade om det. 4 000 pers i själva "stan" fick jag till svar. Dom har alltså 120 % av befolkningen i snitt på sina matcher! Det är ju helt otroligt. Jag har fått en helt annan bild av hela Dalarna efter detta. Dom är så jäkla bra på att synas. Man vill något. Vansbro, hur stort är det? Alla känner till det. Dala-Järna(Gunde Svan) och Insjön(Clas Ohlson) är fler exempel. Jag tycker det är jäkligt häftigt. I kontrast kan man ju säga att Ursviken har mer invånare än Leksand.

Vad blir det nu?

– Nu blir det hem till Skellefteå.

Efter att ha spelat regelbundet ett tag, finns suget att lira vidare hela säsongen?

– Visst finns suget. Det är alltid kul att lira hockey, men man kan aldrig välja på något innan man fått något erbjudande. Sen ska det ju passa familjen.

Bloggen önskar Öbbe lycka till och vi kommer att återkomma om det blir mer hockey för honom. Lita på det.

Detta om detta.

0 thoughts on “Fredrik Öberg: "- Ett kul äventyr"

 • 23 november, 2010 kl. 00:43
  Permalänk

  lekstuga han skulle ha i div 1. skulle passa fint i första linan..

  Svar
 • 24 november, 2010 kl. 07:54
  Permalänk

  Håller med dig, Grind Ol´. Kanske läge nu när han är i hyfsad form? 83 % av våra läsrae ville ju ha honom när vi kollade läget i somras.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: