Fredric Andersson till Björklöven

Helgen kunde inte börjat bättre då Björklöven precis presenterande centern Fredric Andersson som lagets senaste förvärv.

Klubben berättar följande på sin hemsida:

Björklöven har idag kontrakterat Fredric Andersson som senast kommer från spel i SHL i Örebro.

Rutinerade 28-årige Fredric Andersson har gjort närmare 380 matcher i SHL för Södertälje, Linköping och nu senast Örebrosamt drygt 220 matcher i Hockeyallsvenskan. Förra säsongen inleddes med spel i Västervik där han toppade poängligan med 29 poäng på 38 matcher innan han gick till Örebro där han avslutade säsongen med 13 matcher.

– Fredric är en utpräglad center som symboliserar stabilitet. En duktig lagspelare som producerat bra med poäng på allsvensk nivå. Han är exakt i linje med vad vi letat efter även vad gäller ledarskap på och utanför isen. Efter flera samtal och diskussioner har vi enats om ett kontrakt över tre år. Han passar perfekt in det system vi håller på att bygga både som människa och idrottsman, säger Joakim Fagervall.

– Björklöven är ett attraktivt lag att spela i med bra drag på läktaren. Staden är väldigt engagerad i ishockeyn och det är extra roligt att spela i ett sånt lag. Vi ska kriga däruppe i tabellen och den plan som Joakim Fagervall presenterade kändes väldigt spännande och peppande, säger Fredric Andersson.

Kontraktet är skrivet på tre år. Andersson ansluter till laget och försäsongsträningen den 1 maj.

***

Bloggen hälsar Fredric välkommen till Umeå och Björklöven!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: