Fredag den 13:e

I går kväll var gästande Löven klart bättre än MODO och vinner till sist väldigt välförtjänt. 3-0 speglade matchen väl och känslan var att nu är vi på g och över tre matcher till kommer vi definitivt ta två.

Stort att Green Devils mötte upp spelarna med flaggor och bengaler utanför A3 i går kväll och bussresan norröver från Fjällröven Center, det visar återigen att priset till ligans bästa fans hamnade helt rätt.

Foto: Lucas Norlin

Sedan kom då beskedet om att Slutspelsserien och den HockeyAllsvenska finalserien pausas tills vidare. Den här pausen känns enbart som ett sätt att vinna lite tid för att sedan under kommande vecka lämna ett definitivt besked om den här säsongen och även vad som gäller inför den kommande.

Beskedet som sådant säkert befogat och korrekt, men det går inte att komma ifrån att detta virus i form av COVID -19 kom väldigt olyckligt den säsongen när vårt gröngula Björklöven på allvar skrev in sig i historieböckerna, kom helt skadefria inför en final mot MODO och möjligen därtill ett Direktkval mot SHL.

Men det är väl tyvärr vår vardag antar jag.. #lövenoket

*

12 Brian Cooper Foto: Lucas Norlin

Sedan kom då även i dag domen för Rosdahls ”Kicking a player” på Cooper.

Domen i sin helhet:

BESTRAFFNINGSÄRENDE
Namn: Kim Rosdahl
Förening: MODO Hockey
Adress: Box 49, 89121 ÖRNSKÖLDSVIK
Matchdatum: 2020-03-10
Mellan: IF Björklöven – MODO Hockey, HockeyAllsvenska finalen
Domare/Anmälare: Johan Nordlöf
Avstängningsperiod: 2020-03-11 – 2020-03-16 – 3 match(er)
Böter: 5 625:- betalas senast 2020-04-12,

BESLUT
Efter match penalty i match mellan IF Björklöven och Modo Hockey, HockeyAllsvenskan finalen, 2020-03-10, åläggs Kim Rosdahl, Modo Hockey, följande straff för kicking a player:

Avstängning fr.o.m. den 11 mars 2020 t.o.m. 16 mars 2020 den. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.
Böter om 5 625 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.
Avstängningen bedöms motsvara 3 matcher, inklusive den automatiska match som följer vid ett match penalty.

SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Kim Rosdahl samt en filmsekvens från händelsen.

Anmälan: Vid ca 5 min i andra perioden sparkar / stampar Modos 29 Kim Rosdahl, Björklövens Brian Cooper som bifogad video visar.

Kim Rosdahl: I situationen efter en närkamp upplever jag att mitt högra ben hålls fast när jag vänt mig om och jag försöker ta mig därifrån. Jag tappar sedan balansen och försöker instinktivt återfå den. Olyckligtvis träffar min skridsko spelaren som ligger ner, vilket jag då inte uppfattar när jag är frånvänd från situationen. Jag är glad att spelaren inte skadade sig i den olyckliga situationen. Jag tycker att det bekräftas av länken till videon jag skickar in, där man kan se att han håller i mitt högra ben och att hans högra skridsko trycker undan mitt vänstra stödjeben så jag då tappar balansen och rent instinktivt försöker återfå min balans.
Disciplinnämnden: Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan och det är utrett att Kim Rosdahl har sparkat en motspelare. Kim Rosdahl har ett stort ansvar i den uppkomna situationen att undvika att sätta ner skridskon på det sätt som sker. Förseelsen är bestraffningsbar och bör leda till en avstängning vars längd bedöms motsvara tre matcher, inklusive den avstängning som automatiskt följer vid ett match penalty. Kim Rosdahl ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet.

Vid straffmätningen har nämnden beaktat följande faktor:

 • Förseelsen föranleder stor skaderisk

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 49.

HÄR finns situationen på nytt ifall någon vill se den.

Kan spontant tycka tre matcher för detta tilltag är åt fanders för lågt, jämför det med två gånger om med tre matcher för Justin Crandall för dels den sena tacklingen på Hugo Gustafsson eller slashingen på SSK-backen Berg.

Det här från Rosdahl något helt annat och faktiskt något som på allvar kan avsluta en karriär.

Men lotterinämnden är inte lotterinämnden för inte, man har aldrig någon aning om vilka beslut eller domar de drar ur tombolan.

*

Det var mina tankar kring dagen.. hur har din dag varit i övrigt, skriv gärna en kommentar!

Fältet som vanligt tämligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Fredag den 13:e

 • 14 mars, 2020 kl. 09:15
  Permalänk

  Man känner sig låg, närmast deprimerad. Vi gjorde en fantastiskt bra match mot Modo. Allt tydde på att Modo var slitna. Drömmarnas säsong tog helt plötsligt slut. Det kommer inte att bli fler matcher det är helt klart. Vilka beslut som tas framöver vet vi inte. Men beslutet kommer att tas med tanke på ekonomi och inte på det sportsliga. Vi ska upp igen!!!

  Svar
 • 14 mars, 2020 kl. 10:36
  Permalänk

  Jag är hundra procent säker på att det inte kommer att spelas några mer matcher i SHL och Hockeyallsvenskan den här säsongen. Lika säker är jag på att de som bestämmer kommer att besluta om att stryka den här säsongens resultat och köra nästa säsong med samma lag i båda ligorna. I lagomhetens Sverige är det ingen som vågar röra om och ändra i serierna inför nästa säsong, eftersom man då skulle gynna respektive missgynna vissa lag i årets säsong!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: