Framtida lag att möta

All Björklöven kommer att ta sig till Allettan råder det ingen tvivel om. Därför kan det vara intressant att kolla lite vad lagen i de andra division 1 serierna pysslar med.

I division 1 A tror jag trojkan Björklöven, Asplöven, Kiruna och Piteå tar de fyra platserna. Teg ligger och skuggar poängmässigt just nu på den femte platsen, men raset mot Boden borta gör att jag inte tror att laget pallar trycket för att förtsätta utmana i det långa loppet. Jämnheten saknas helt enkelt Jag har mer än gärna fel.

I division 1 B, dvs de kommande motståndarna i Alletttan är jag rätt säker på att Hudiksvall tar seriesegern och att de tre återstående platserna tas ur följande kvartett: Sollefteteå, Kovland, Östersund och Njurunda.

I en sådan serie bör Löven ta förstaplatsen i viss kamp med Hudiksvall vilket skulle innebära en direktplats till sista playoff-omgången inför kvalserien upp till allsvenskan.

Division 1 C finns egentligen 7 lag som bör göra upp om de fyra platserna (Enköping, Arboga, Surahammar, Ore, Hedemora, Borlänge och Tierp). Om det innebär en serie med många bra lag eller bara halvhyfsade låter jag vara osagt, men sällan brukar det finnas så många bra lag i en viss serie. Dock tog sig ju Enköping till kvalserien ifjol. Vi får vänta och se.

I division 1 D inledde gamla plantskolan Huddinge seriespelet imponerande med 9 raka segrar, men föll igår överraskande mot bottenlaget Vallentuna med 7-3.

Lövens gamla antagonist Vita Hästen har i sin serie börjat bra med bara en förlust på 10 matcher och lär ta seriesegern i division 1 E och kan givetvis bli ett hot i ett eventuellt playoff och kvalserie.

Största hotet till ett avancemang ser jag från storsatsande Karlskrona i division 1 F, som dock fått rejält med oväntat grus i maskineriet. Om man har målsättning att ta sig upp till allsvenskan, så är endast 6 segrar på 10 matcher inte imponerande. Dock lär man säkert värva in bättre spelare kring årsskiftet. Andra bra lag i den serien är Kristianstad och Nybro.

Klart är i alla fall att Björklöven släppt in minst mål av alla lag. Bara 10 mål på 8 matcher är riktigt bra. Målmässigt framåt är man i paritet med de målgladaste lagen som snittar ungefär 5 mål/match.

De allsvenska lagen då? I dagsläget ser det ut som om nykomligen Tingsryd får det svårt tillsammans med Troja/Ljungby. Dessa två tillsammans med Sundsvall och Bofors känns som blivande kvalseriekandidater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: