Forwardssidan!

Under veckan har vi behandlat målvakts- och backsidan. Den sida som för närvarande ser allra bäst ut och klart tangerar fjolårsuppsättningen, förutsatt att Alex och Tsimi håller den klass de ryktas av, är givetvis anfallsuppstälningen. Det finns nog bara en pjäs bloggen direkt känner att den saknar och det är den enda av finnarna vi ville behålla från i fjol, Tero Koponen. Ni minns killen med den halvstapliga åkningen, den krökta ryggen men med kanske det allra största hjärtat och Tero var i bloggens ögon ett fullblodsproffs ut i fingerspetsarna. Klart vi skulle göra hatten av och vågen för Johan Wikström också och av de två är det så klart ett lägre odds på att Johan återkommer och trots den mycket starka forwardslinjen skulle skägget Wikström så klart spetsa till den än mer.

Jensa Hellgren har i någon eller några intervjuer pratat om att ha två första- och två andrakedjor, visserligen kan man köpa det resonemanget. I fall laget är homogent och mycket stabilt kanske femmorna ska ha samma byggnad och uppgift, men då alla individer är just individer tycker i alla fall vi att man bör bygga femmorna utifrån karaktärer och med lite olika roller och uppgifter. Givetvis är det inte alltid givet att det är den första eller andra som lirar PP, det gäller för Jens att se vem som är hetast för dagen och visa prov på lite fingerspetzgefül.

Men i våra ögon bör det vara klarlagt vilka som alltid lirar i exempelvis BP, mycket möjligt den tredje linan. Bara för att Waldehagen och Lindlöf har varit framgångsrika i den spelformen tycker vi spelare av den karaktären i någon mån "sparas" och används företrädesvis i det offensiva liret. I bloggens ögon bör det dessutom finnas några forwards som med tunga tacklingar och mycket fysiskt spel kan ge ny energi och på så sätt vända matcher eller i vart fall ge boost åt laget. Då vi inte tror Löven kommer att ha Dennis Boström och Jimmy Blixt på bänken för att vara beredd "utifall att" detta skulle behövas bör de ha en tröja redan i första läget.

Här måste vi dock göra en gardering då Lövenbloggaren inte fullt ut The Sandwichs syn gällande forwards, enligt Lövenbloggaren måste eller borde rimligen en sån som den så lyckosamme Vikström ha en tröja. Sedan kan man väl i frågasätta ifall en importerad import som Graddock ska behållas i fall det bara blir en tröja i den fjärde linan.

Med en någorlunda gemensam syn, samtliga friska och krya och med två förväntade producerande skulle eller borde kedjorna se ut på följande sätt;

1:a Wallgren – Öberg –  Macijevskis

2:a Waldehagen – Tsimikalis – Lindlöf

3:e L Boström – Bergmark – Floberg

4:e Blixt – Graddock – D Boström

+ + +

Bloggens tankar och uppställning, vad tänker och känner just du kring hur vi tänker.. är vi ute och cyklar eller sitter vi alla i samma båt?

0 thoughts on “Forwardssidan!

 • 23 december, 2010 kl. 22:39
  Permalänk

  Håller absolut med, Skägget skulle vara guld åsså en p.a lundström klass back då e vi läng väg till as tror målvaktsidan kan steppa upp sig när de blir hetare. God jul Sandwich å Lbloggare!

  Svar
 • 23 december, 2010 kl. 22:52
  Permalänk

  Svar till Röris (2010-12-23 22:39)
  Skönt att du är positiv gällande målvaktssidan Röris. Jag har också P-A och skägget på listan, men undrar vad tomten kommer med i morgon egentligen.. Tack för det, minst lika god jul på dig med!

  Svar
 • 24 december, 2010 kl. 11:05
  Permalänk

  Svar till Röris (2010-12-23 22:39)
  God Jul Röris. Nu firar vi och sen tar vi nya tag.

  Svar
 • 25 december, 2010 kl. 01:01
  Permalänk

  Eh är du helt från vettet? Vad har du gjort av med Joakim Vikström? Han har varit grym iår.

  Svar
 • 25 december, 2010 kl. 11:24
  Permalänk

  Svar till Vikström (2010-12-25 01:01)
  Nä, jag är faktiskt från Grubbe Vikström! Joakim har helt klart varit en positiv överraskning, han har ingått i kedjan som i mänga matcher klart överglänst den första.. Men med aktuella förstärkningar och med de två första som producerande ryms tyvärr inte Joakim. Det gäller att ha ett balanserat lag och klara roller, tyvärr får jag inte med Jocke med i laget.

  Vem skulle du peta för att få med han och i vilken kedja sätter du sedan honom?

  Svar
 • 28 december, 2010 kl. 16:30
  Permalänk

  Vad jag hört kommer det att se ut så här (rätt säker källa):

  1:a Lindlöf-Bergmark-Macijevskis
  2:a Waldehagen-Tsimikalis-Wallgren
  3:e Vikström-Öberg-Floberg
  4:e ?

  4e glömde jag att kolla. 🙂 Men Graddock fanns inte med i den uppställningen då han inte tränar fullt ut ännu.

  Svar
 • 28 december, 2010 kl. 16:30
  Permalänk

  Vad jag hört kommer det att se ut så här (rätt säker källa):

  1:a Lindlöf-Bergmark-Macijevskis
  2:a Waldehagen-Tsimikalis-Wallgren
  3:e Vikström-Öberg-Floberg
  4:e ?

  4e glömde jag att kolla. 🙂 Men Graddock fanns inte med i den uppställningen då han inte tränar fullt ut ännu.

  Svar
 • 28 december, 2010 kl. 17:08
  Permalänk

  Svar till Judas (2010-12-28 16:30)
  Ser rätt väntat ut. Den mest intressanta frågan är väl vilka som hamnar utanför laget? Jimmy Blixt,Jimmy Andersson,Joakim Törnqvist,Dennis Boström och Mason Graddock(kanske?) slåss om tre platser. Forwardsidan är ju tightare än en cykelbyxa. : )

  Svar
 • 28 december, 2010 kl. 19:01
  Permalänk

  Jag vill förtydliga vad jag menade med spelare som Rick jacman el Lasse karlsson jo en Back som kan skjut i pp spelet för enligt mig har löven ingen back som kan skjuta i pp å träffa mål

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: