Forwardssidan 20/21

Vi fortsätter att blicka framåt och uppåt, sedan får vi hoppas säsongen 20/21 blir av på ett någorlunda vanligt vis. Framöver blir det inga veckovisa uppdateringar av aktuellt truppläge, men i dag tänkte jag att vi efter backarna för en vecka sedan, kan kolla in forwardssidan mer specifikt.

Foto: Lucas Norlin

Aktuellt truppläge just nu sett till forwardssidan och en lite jämförelse med föregående säsong.

Forwards
#11 William Eriksson
#13 Fredric Andersson
#15 Tyler Vesel
#18 Axel Ottosson
#19 Kristoffer Söder
#29 Alexander Wiklund
#40 Sebastian Selin
#44 Olle Liss
#90 Alex Hutchings
#91 Justin Crandall
#96 Pontus Andreasson
#? Gustav Possler (ny från Lukko)

Sett till 19/20?

#10 Emil Norberg
#11 William Eriksson
#13 Fredric Andersson
#15 Tyler Vesel
#19 Kristoffer Söder
#21 Erik Rainersson
#29 Alexander Wiklund
#40 Sebastian Selin
#53 Lucas Eriksson
#77 David Lindquist
#79 Emil Lundberg
#90 Alex Hutchings
#91 Justin Crandall
#96 Pontus Andreasson

Under säsongen tillkom
#15 Tyler Vesel
#18 Axel Ottosson
#44 Olle Liss

*

Om vi först kollar in förra säsongens forwards inledde vi med 14 forwards, bland dessa bl.a. Pontus Andreasson som vi plockade från HockeyEttan och Hanhals IF. Inledningsvis gick även David Lindquist som center i förstalinan mellan Alex och Justin, det kändes ärligt mest som ett provisorisk lösning innan en klar förstacenter landades.

Om vi sedan kollar in de som lämnat efter säsongen var det väl möjligen Lindquist som hade kunnat få kontrakt, men fullt förståeligt att han lämnar för en förmodad större roll i BIK Karlskoga.

Sedan erbjöds varken Emil eller Lucas nya kontrakt, så på så sätt inga spelare vi direkt tappat. Redan under säsongen försvann därtill både Emil Norberg och Erik Rainersson.

Ser vi till poäng på de spelare som lämnat jämfört med hur vi inledde förra säsongen är det totalt 45 poäng, där Lindquist sticker ut en del med 26 poäng (7+19). David snittade för övrigt drygt 14 min i istid.

#77 David Lindquist Foto: Lucas Norlin

*

Men ser vi till kommande säsong ser det redan klart bättre ut än hur vi inledde förra säsongen. Ja, även sett till hur vi avslutade förra säsongen.

Då den enda spelaren som möjligen hade kunnat få kontrakt var nämnde Lindquist och vi istället fick behålla Ottosson, kan man snabbt fastställa att David genom Axel blivit klart uppgraderad.

Jag nämnde tidigare att David förra säsongen inledningsvis vikarierade som förstacenter på Tylers plats, men genom att vi även fick behålla Vesel så kommer vi redan från start att inleda säsongen 20/21 med en uppgraderad centersida jämfört med i fjol.

Utöver de kontrakterade och presenterade spelarna har det varit lite tunt med rykten, man har pratat om att ge någon eller några juniorer chansen. Men sett till numerär så är det nog inte omöjligt att även forwardssidan kan komma att stärkas än mer framöver, sett till osäkerheten kring ligastart etc. är det nog både klokt och riktigt att man i det här läget sitter lite lugn i båten.

Men sett till de nu kontrakterade skulle våra kedjor kunna se ut något som detta:

Hutchings – Vesel – Crandall

Liss – Ottosson – Possler

Selin – Andersson – Wiklund

Eriksson – Söder – Andreasson

Att kedjorna komponerats på detta sätt är ju främst för att det var så som kedjorna såg ut förra säsongen, samtidigt vore det lite intressant ifall Wallsson/Lahti skulle våga experimentera lite och se ifall det möjligen kan finnas än bättre kemi genom andra konstellationer.

Men sett till kedjorna ovan så vet vi iaf att både allright kedjan och kaptenens lina både fungerar och dessutom är otroligt samspelta, det är mycket värt.

Nu har ju inte sportchef Kenttä byggt laget med två mer offensiva linor och två som tar ett mer defensivt ansvar, här bygger hela uppställningen på spelskickliga forwards som ändå förväntas ta sitt defensiva ansvar. För annars vore ju en tänkt fjärde med bl.a. Andreasson och Eriksson inte helt klockrent.

#96 Pontus Andreasson Foto: Lucas Norlin

Inför 20/21?

Som jag varit inne på så känns denna lagdel redan nu uppgraderad jämfört med hur vi inledde förra säsongen, jag är även helt övertygad om att vi kommer få se ytterligare en eller möjligen två forwards framöver för att om möjligt spetsa till det lite mer och inte minst öka konkurrensen.

Men sett till rekordsäsongen otroligt häftigt att Kenttä lyckades behålla både hela allright-kedjan som duon Ottosson och Liss. De två sistnämnda kom alltså under föregående säsong men är till kommande säsong med från start.

Vi har även ett spännande tillskott i Gustav Possler, han har haft lite problem med skador men skadefri och i form så kan Gustav komma visa sig vara ett riktigt vasst tillskott. Men vi ska verkligen inte underskatta den viktiga kontinuiteten gällande forwards heller, kan komma visa sig bli oerhört värdefullt.

*

Håll även utkik på onsdag, då är det ett nytt porträtt och en gröngul supporter som menar att just Gustav Possler kan komma bli ett utropstecken.

Får Gustav en lugn start och ingen press tror jag han kan göra 40 poäng!

*

Förra veckan kollade vi in backsidan, i dag forwards och då är det väl inte mer än rätt att vi kollar in ledarsidan kommande måndag..

Hur går dina egna tankar sett till våra forwards, dels de under kontrakt men hur skulle du själv formera kedjorna?

Fältet som vanligt rätt fritt..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Kanske nåt Vitryskt? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Forwardssidan 20/21

 • 27 juli, 2020 kl. 09:00
  Permalänk

  Du glömde weigel. Han är väl den man kommer sakna

  Svar
  • 27 juli, 2020 kl. 19:40
   Permalänk

   Det stämmer Micke, Weigel föll helt enkelt bort.. Minnet svek där.

   Svar
 • 27 juli, 2020 kl. 09:40
  Permalänk

  Ar ingen expert men jag raknar till minst 11 forwards som definitivt kan gora 20/25 – 60 poang om laget har bra kemi.

  Svar
 • 27 juli, 2020 kl. 09:58
  Permalänk

  Känns otroligt spännande och stabilt. Men slutligen är det gruppen som gör helheten. Tillsammans får vi det att hända!

  Svar
 • 27 juli, 2020 kl. 10:05
  Permalänk

  Jag tror att transatlanterna kommer att bli ännu bättre än vad dem var i fjol pga att Tyler är med från början och på så sätt blir dem ännu mer samspelta.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: