Forward klar för Björklöven!

Björklöven presenterade just sitt senaste nyförvärv och så här skriver man på hemsidan.

Inte helt oväntat rör det sig om Alexander Wiklund som det snackats om i alla sociala medier sen Adam blev länsman.

Klubben skriver följande på sin hemsida:

Piteåbördige Alexander Wiklund, som nu gör flytten till Umeå och Björklöven, gjorde 24 poäng (13+11) på 52 matcher för Västervik i HockeyAllsvenskan under den avslutade säsongen. Wiklund bidrog även med åtta poäng (3+5) på tio matcher i kvalserien till HockeyAllsvenskan där Västervik räddade sitt allsvenska kontrakt.

– Alexander har en tydlighet i sitt spel som passar väl in och spelar alltid för det vi bär på framsidan av bröstet. Han gör sig själv till en tillgång sett över hela isen med kapaciteter som gör honom till ett offensivt hot, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg.

Efter spel i Piteå och Luleå under juniortiden gjorde Wiklund en utflykt till Nordamerika där han spelade juniorhockey i Cilliwack Bruins i WHL. Efter hemkomsten till Sverige har det blivit närmare 300 matcher i HockeyAllsvenskan samt två säsonger med Karlskrona i SHL.

– Jag är ju från norr så man har alltid blickat norröver och i synnerhet mot Björklöven. Laget har förutsättningar att göra något bra och är ett lag som siktar uppåt med grymma fans. Det har alltid funnits i bakhuvudet att det skulle vara kul att spela för Björklöven. Med ett tvåårskontrakt får man var med på en resa där man kan vara med och bygga tillsammans med laget, säger Alexander Wiklund om möjligheten att få spela de närmaste två säsongerna med Björklöven.

Kontraktet med Wiklund löper över två säsonger.

Vi välkomnar Alexander till Umeå och Björklöven.

***

Bloggen hälsar även Alexander välkommen till klubben.

7 thoughts on “Forward klar för Björklöven!

 • 7 maj, 2018 kl. 14:07
  Permalänk

  Inget ont om Wiklund, men…

  Han går i god för 15 p/säsong!

  *suck*

  Svar
  • 8 maj, 2018 kl. 18:18
   Permalänk

   Tror definitivt att han kan ligga på upp emot 25 pinnar, åtminstone 20, men vi får se vem som har rätt 😉
   (vi kan ju hoppas att det är jag iallafall)

   Svar
  • 7 maj, 2018 kl. 15:43
   Permalänk

   Att döma av videon har han ett hyfsat skott

   Svar
 • 7 maj, 2018 kl. 16:46
  Permalänk

  Riktigt riktigt bra förvärv! En kille jag länge velat se i löven! Valde dessutom oss före Leksand! Han jobbar fram lägen för sina medspelare och kan dessutom själv stänka in en å annan puck! Hatad som motståndare men älskad som medspelare! Kanske lite osnabb på grillorna men i rätt formation en grym tillgång!

  Svar
 • 7 maj, 2018 kl. 18:38
  Permalänk

  Framsidan av bröstet! Undrar var baksidan av bröstet sitter?

  Svar
 • 8 maj, 2018 kl. 18:22
  Permalänk

  Enligt mina beräkningar så bör det väl vara en forward och en center kvar innan forwardsidan är full inför säsongen. Forwarden bör även vara en spelare för förstakedjan och centern en för 1-3 linan. Har sagt det förut och jag säger det igen, en sniper med rightfattning lär komma om inte Hutch stannar. Vi skulle även behöva en left-sniper men samtidigt könner jag att center som ska komma in även skulle behöva vara speluppläggare. Kan ju hända att det blir två spelare med defensiva kvaliteter med potential för att producera framåt men inte gjort det än.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: