Forward klar för Björklöven

Björklöven presenterade just sin 14:e forward då man tar in ytterligare en talang i laget.

Den 20-årige rightfattade forwarden William Eriksson, fostrad i Björklöven, men som spelat i Modos organisation de fyra senaste säsongerna spelade denna säsong två matcher i A-laget.

Klubben skriver följande på sin hemsida.

Björklöven har idag kontrakterat forwarden William Eriksson, närmast från MODO.

William Erikssom återvänder till Björklöven efter 4 säsonger i MODO. Den gångna säsongen svarade han för 27 mål och 24 assists i J20 SuperElit där han också var lagkapten.

-William är bekant för oss sedan tidigare och en spelare vi behållt under uppsikt. Vid J20-slutspelet följde jag honom närmare där han fortsatte göra ett tydligt avtryck för den identitet han har som spelare. En miljö som vår kommer att ge William de verktyg han behöver för att behålla sin identitet som spelare när han nu fullt ut kliver in i seniorhockey.

William ansluter till truppen redan idag. Kontraktet är på 2 år.

***

Bloggen hälsar dock William välkommen hem igen.

Dock några tankar. Klubben fortsätter alltså på den inslagna vägen att alla nya spelare ska slå igenom samtidigt för att SHL-drömmen inom kort ska bli sann. En stilla undran är varför man skriver så långa kontrakt hela tiden? Nu är inte två år en livstid,men varför inte skriva 1+1 i det här läget, men en kille som Modo uppenbarligen inte vill ha kvar i sin satsning mot SHL? Han lär inte vara högvilt på marknaden och spelade endast två A-lagsmatcher bland så många Modojuniorer som fått chansen de senaste säsongerna och enligt uppgift inte alls utmärkt sig där, OM han ju är så välscoutad. Varför inte ge 1+1 med ömsesidig option? Vi låser upp oss på väldigt många OM och slår inte alla väl ut kan vi stå med ett rejält skägg i brevlådan när målet väl ska uppnås.

Era tankar om signingen och om Lövens värvningsstrategi i det stora hela?

10 thoughts on “Forward klar för Björklöven

 • 21 maj, 2018 kl. 14:40
  Permalänk

  Håller med angående kontraktstiden och väntar fortfarande på när vi ska få presenterat någon som kan göra 20 mål under en säsong. Vi behöver ju några stycken som sätter dit puckarna och det kryllar ju inte direkt av den spetskompetensen, tyvärr. Backsidan känns bra och målvakterna får man hålla tummarna för att de håller. Forwardssidan är dock inte någon som får våra motståndare att bli superskraja, direkt.

  Får hoppas att man har fel och att de flesta av nyförvärven blommar ut och blir vackra löv i höstsolen:)

  Svar
 • 21 maj, 2018 kl. 17:03
  Permalänk

  Just nu känns det som man gjort som med backsidan föregående säsonger å chansar med en ”lågbudgetvariant”?? på forwardsidan å hoppas det ska slå väl ut. Delar oron att man sitter med skägget i brevlådan ifall utfallet blir dåligt. Vi får hoppas på att det finns utrymme för ett par ” spetsvärvningar”..

  Svar
 • 21 maj, 2018 kl. 20:12
  Permalänk

  Inga problem, det är bara för alla tredje- fjärdelinegnuggarna, och de lovande talangerna att ställa om till SHL-mässig sniper. Tror det finns ett reglage i nacken på alla hockeyspelare, fast den enda som kan manövrera detta reglage är Grönberg.

  Svar
 • 21 maj, 2018 kl. 21:25
  Permalänk

  Känns som SHL är totalt kört. Fattar inte va de sysslar med.

  Svar
 • 21 maj, 2018 kl. 21:50
  Permalänk

  Längre än såhär ifrån shl var det länge sedan löven var. Ett ytterst märkligt lagbygge

  Svar
 • 21 maj, 2018 kl. 21:55
  Permalänk

  Tycker det är mycket klagande kring lagbygget. Timrå hade EN spelare med över 28p, Timrå hade EN spelare som gjorde mer än 12 mål. Trots detta så känns det som att de var helt överlägsna i allsvenskan och de var de laget som var helt välförtjänta att gå upp. Bygger vi ett lag med stabil defensiv så klagas det på offensiven och vise versa. Löven har absolut bland de bästa trupperna i hela allsvenskan. Vi saknar inte spelare som kan göra mål, ger man OSL, ER, WE nog med förtroende så kommer det att gå bra för dem, men då måste man också låta dem spela även om det går tungt. Alla tre av dem är spelare inom något år förmodligen är väldigt bra allsvenska spelare.

  Långa kontrakt anser jag är väldigt bra, de unga spelarna lär inte vara dyra och på så sätt så kan man förmodligen bryta kontraktet/komma överens med spelaren om att bryta kontraktet. De äldre spelarna bör vara nog stabila för att inte skall behöva brytas kontrakt med. Börja se det mer positivt istället, sker en super utveckling för en spelare så kommer de stanna i löven så länge kontraktet gäller eftersom (som jag fattat det) björklöven endast skriver kontrakt utan klausuler.

  Och kom ihåg att det fortfarande är 4 månader kvar innan säsongen börjar, mycket kan fortfarande hända innan laget är klart.

  Svar
 • 21 maj, 2018 kl. 22:06
  Permalänk

  Backsidan ser ut som allsvenskans om inte bästa så top 2. 3 potentiella 20p backar och 3 defensiva topbackar. Tydliga roller.

  Som jag ser de så söker de ett annat presspel med större forwards med mer speed. Vinna puckarna högre upp, göra mer mål framför kassen och genom att pressa fram fler misstag från motståndarna i uppspelsfasen och omställningar.

  Tror vi har några genombrott på gång. Petersson har stor chans att bli en 40p spelare i år. Sen är de dags att börja ge Åström speltid i år om vi ska få ut något ur den potentialen. Stål lyrenäs finns de också mycket potential speciellt med de skottet. Stöttar de längre kontrakten, så länge vi visar att vi kan utveckla spelarna. Allsvenskan handlar otroligt mycket om utveckling och fånga spelarna med rätt potential.

  Tycker de blir väldigt spännande trupp men saknar 1 eller 2 kreativa mönsterbrytare på forwardssidan.

  Svar
 • 22 maj, 2018 kl. 09:49
  Permalänk

  Det är inte direkt glamourösa namn som har värvats, men det är knappast det här laget som kommer att stå på isen i slutet av säsongen (som Ni tidigare har skrivit).

  Målvaktssidan håller mycket hög allsvensk nivå. Backsidan var bra i fjol men är ännu starkare i år. Forwards….inte glamouröst som sagt och en eller två riktigt produktiva namn hade önskat, men det lär nog komma något innan säsongen är slut. Och de namn vi har kommer att producera på en jämn nivå och dessutom vara oerhört tunga att möta, så jag tror vi kommer vara svåra att slå i vinter.

  Och även om vi inte värvat någon riktig ”stjärna” (förutom viktige Acke) så har vi oerhört många spelare som har erfarenhet från spel högsta ligan i olika länder – detta utan att spelarna är lastgamla. Det är bara Leksand och i viss mån SSK och Modo som kan matcha erfarenheten i antal spelade matcher på högsta nivå och det tror jag är en nog så viktig egenskap sett över en hel säsong.

  Jag önskar naturligtvis också en eller två offensiva stjärnor, men jag tror ändå att vi kommer vara oerhört svårslagna i år och vara i den absoluta toppen hela säsongen…och därmed ha bra förutsättningar när allt ska avgöra på vårkanten. Sen kommer det kanske inte vara så ”vackra” segrar alla gånger, men det är ändå vinsterna som räknas.

  Svar
 • 22 maj, 2018 kl. 11:57
  Permalänk

  Bra att bygga långsiktigt. Tror inte att de unga spelarna är dyra och givetvis kommer inte alla att utvecklas lika mycket, men om vi tar in Ume-killar i truppen ska vi säga att vi vill satsa på dem långsiktigt och då tycker jag att ett 2-årskontrakt är OK!
  Riktigt kul med alla unga återvändare. Någon eller någon av dem kommer att bli ”trotjänare”!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: