Förutsättningarna inför slutspelet

Visserligen hela 15 matcher kvar av grundserien som för vår del avslutas med bortamatch mot Mora IK den 14 mars. Därefter väntar förhoppningsvis ett långt slutspel, men har du full koll på upplägget?

Så här är uåålägget inför det slutspel som numer gäller i HockeyAllsvenskan:

Lag 1-10 spelar slutspel.

Lag 1-6 är direktkvalificerade till kvartsfinal.

Lag 7-10 spelar åttondelsfinal. Lag 7 möter lag 10 och lag 8 möter lag 9. Spelas i bäst av tre matcher (H-B-H). Högst rankade lagen i tabellen har hemmaplansfördel. Vinnarna går vidare till kvartsfinal.

Inför kvartsfinalen väljer lag 1 (serieettan) motståndare bland de fyra lägst rankade lagen (lag 5 och lag 6, samt vinnarna i åttondelsfinalen). Därefter väljer lag 2 (serietvåan) enligt samma princip, och så vidare. Spelas i bäst av fem matcher (H-H-B-B-H). Högst rankade lagen i tabellen har hemmaplansfördel. Vinnarna går vidare till semifinal.

Inför semifinalen väljer högst rankade laget motståndare bland de två lägst rankade lagen (baserat på tabellen). Spelas i bäst av sju matcher (H-H-B-B-H-B-H). Högst rankade lagen i tabellen har hemmaplansfördel. Vinnarna går vidare till final.

Finalen spelas i bäst av sju matcher (H-H-B-B-H-B-H). Högst rankade laget i tabellen har hemmaplansfördel. Vinnaren är kvalificerad för SHL.

*

Men även om vi nu har lite poäng upp till BIK Karlskoga och bl.a. några fler matcher på oss så vore den där andraplatsen inte dålig, vi skulle då efter Timrå få välja motstånd i en kvartsfinal och vid ett semifinalspel skulle vi ha hemmaplansfördel och även om det blir utan publik tror jag ändå det skulle ge viss trygghet.

Måste säga att jag ser fram emot ett slutspel enormt mycket, dels för att spelet sett bättre ut på slutet men även att det lär bli ruggigt intensiva matchserier, vi såg för en tid sedan mot både SSK som mot BIK Karlskoga att det redan nu börjar byggas upp viss rivalitet. Tänk då fem eller i vissa fall upp emot sju matcher mot samma lag på raken. Tror det kommer bli grymt häftigt och sedan då att det finns en plats i SHL 2021/2022 i potten, snacka om morot.

Kommentarer, reflektioner eller tankar.. Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är coolbet-stor.png

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

8 thoughts on “Förutsättningarna inför slutspelet

 • 8 februari, 2021 kl. 07:24
  Permalänk

  Hoppas bara att alla får hålla sig hela och friska ända tills sista signal ljudit. Helgens drabbning mot Timrå hade som någon skrev ”en bitter eftersmak” med alla de skador det medförde. Tacklingar mot huvudet borde ge avstängning i betydligt flera matcher och gälla även under nästa säsong oavsett vart spelaren flyttar sig. Skall stävjas ordentligt!
  Att vi sedan fått spelet att stämma bättre och bättre är fantastiskt roligt och jag tror att spelarna fylls med självförtroende så länge vi nu inte åker på pumpen rejält någon match.
  Håll huvudet högt, åk på ytor och bredda spelet med långa pass likt helgens motståndare så kommer våren bli högst intressant. Heja Löven!

  Svar
 • 8 februari, 2021 kl. 09:56
  Permalänk

  Hur stor trupp behöver man sätta ihop innan den 15/2 för att känna sig trygg inför ett slutspel? Man får nog ta höjd för fler skador och då förefaller nuvarande trupp allt för sårbar, främst bland backarna.

  Svar
 • 8 februari, 2021 kl. 10:32
  Permalänk

  Håller med det ska bli grymt roligt att bevittna sluspelet och något som lyser upp i corona mörkret. Jag är rätt säker på att det kommer en och annan överraskning innan finallagen är utsedda, vi får hoppas att inte de våra står för någon negativ överraskning. Jag hoppas och tror att vi tar oss till en final bara vi får ha Poulin och övriga nyckelspelare skadefria. Men det jag hoppas allra mest på är att det den här säsongen får avgöras på isen och allt spelas klart.

  Svar
 • 8 februari, 2021 kl. 13:31
  Permalänk

  Jag både hoppas och tror att löven får ha publik till slutspelet alla som kan visa upp en vaccinerings intyg mot covid 19.

  Svar
 • 8 februari, 2021 kl. 17:41
  Permalänk

  Ni på bloggen gör alltid ett dagligt bra jobb, så även med detta förtydligandet vad som gäller. Tack för en bra insats.

  Svar
 • 9 februari, 2021 kl. 10:06
  Permalänk

  Tycker hela upplägget med slutspelsfinal över sju matcher är helt fel, blir skadade spelare som kan få men för livet alltför den åtråvärda shl platsen som genererar miljonbelopp. Direkt uppflyttning är bäst.

  Svar
  • 9 februari, 2021 kl. 19:38
   Permalänk

   Konstig kommentar. Har inget emot direktuppflyttning om det var bestämt så från början. Hur menar du att det blir mer skador, för att dessa lag kämpar hårdare än tidigare?

   Svar
 • 10 februari, 2021 kl. 00:13
  Permalänk

  Självklart blir skaderisken högre vid sju matchers final, än en rak serie. Sänk en av stjärnorna ta ett matchstraff och stjärnan är borta för resten av finalerna.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: