Förutsättningarna inför omg. 52

I morgon ska det avgöras vilka sex lag utöver Timrå och Leksand som får drömma vidare om direktkval till SHL, och för dessa då genom Svenska Spel Trophy som inleds på lördag den 10:e mars.

Aktuell tabell efter 51 omgångar ser ut som följer:

Det här innebär även att det numer är helt att följande lag får spela slutspel: AIK, Almtuna, Pantern, Oskarshamn utöver vårt eget Björklöven. När vi ser till den negativa kvalserien fortfarande ett getingbo med fyra lag inom tre poäng. Här blir otroligt tight mellan vilka lag som får försöka behålla sin HockeyAllsvenska status genom den negativa kvalserien där då fyra hungriga lag från HockeyEttan lär göra allt för att försöka kvalificera sig till ligan för kommande säsong.

Men efter Löven på den 7:e platsen (och vi har chans på allt upp till 4:e platsen) rätt tight om den sista platsen till slutspelet mellan MODO, SSK samt Vita Hästen och så här ser då spelschemat ut i morgon i den 52:a och allra sista omgången:

IK Oskarshamn vs Leksands IF

Västerviks IK vs BIK Karlskoga

Södertälje SK vs IK Pantern

Almtuna IS vs HC Vita Hästen

Tingsryds AIF vs MODO Hockey

AIK vs IF Troja/Ljungby

Timrå IK vs IF Björklöven

* * *

Det går ju knappast att få en mer raffinerad och avgörande sista omgång, hart när varje match gäller antingen viktig placering i Svenska Spel Trophy, säkrad slutspelsplats eller ett säkrat kontrakt för kommande säsong utan ett nervkittlande negativt kvalspel.

För att vi ska kunna nå den fjärde platsen och två bonuspoäng krävs tre poäng borta mot Timrå, detta samtidigt som Oskarshamn bara får ta maximalt en pinne hemma mot Leksand och detsamma gäller Pantern som inte heller får ta mer än en poäng borta mot SSK och att Almtuna inte tar några poäng hemma mot Vita Hästen. Här är det dock både SSK och Vita Hästen som jagar MODO som inför sista omgången ligger på plats 8 och den sista biljetten in till Svenska Spel Trophy.

Men även om det ska mycket till för att nå den fjärde platsen så ser vi iaf att det är möjligt, vi möter dock samtidigt ligans bästa lag och har under säsongen tre raka förluster mot Timrå samt målskillnaden 3-9. Det vore ett otroligt viktigt trendbrott att få lugga dem på poäng, sedan inte så oviktigt att ha med det sig det ifall vi skulle få möta dem ännu en gång.

Men det är nog inte lönt att spekulera mer, vi ser även att MODO har allt i egna händer (om plats 8) borta mot Tingsryd som dock är tämligen motiverade att hålla såväl BIK Karlskoga som Troja/Ljungby efter sig i tabellen.

Vi kan slutligen lägga till att lag 3, 5 och 7 inleder hemma på lördag den 10:e mars och att lag 4, 6 och 8 spelar hemma på måndag den 12:e, jag tror vi lämnar det så.

Men otroligt skönt att vi redan nu säkrat vår plats i slutspelet, hur går dina egna tankar inför den raffinerade avslutningen?

Fältet som vanligt tämligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan ovan för att ta del av ditt gratisspel (250 kr) och loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i morgon kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

7 thoughts on “Förutsättningarna inför omg. 52

 • 6 mars, 2018 kl. 09:42
  Permalänk

  Tror ni har räknat lite fel ang Pantern. Pantern får inte vinna på övertid om vi ska bli 4a.

  Svar
 • 6 mars, 2018 kl. 13:31
  Permalänk

  … och hur går det med Trotter?

  Svar
 • 6 mars, 2018 kl. 13:47
  Permalänk

  Jag tror det faller på Almtuna’s match om vi hamnar 4:a eller inte.

  Svar
 • 6 mars, 2018 kl. 14:14
  Permalänk

  Fjärde platsen är nog inte helt omöjlig då jag tror att Södertälje vinner mot Pantern och att Oskarshamn får pisk av ett motiverat Leksand som inte vill gå in i den allsvenska finalen med en förlustsvit på tre matcher. Däremot tror jag tyvärr kanske att Almtuna blir för svår för Hästen. Så tar vi tre poäng så ligger i alla fall femte platsen inom räckhåll och fråntaget den extra poäng ( mot att bli femma ) som en fjärdeplats ger så är plats fem bättre då det innebär hemmamatcher lördag, onsdag och fredag. Av någon anledning blir det bättre tryck i hallen på fredag och lördags matcher 😉
  Vi får hoppas att influensan håller Timrå i ett järngrepp så dom måste vila spelare och att det löser sig med Trotter och att Murphy är spelklar.
  Många om och men 😉 Det är en härligt tid som börjar nu !

  Svar
 • 6 mars, 2018 kl. 18:01
  Permalänk

  Förslag på spelare därkontrakt går till 18-19 :
  Målis haukeland
  Backar ????
  Forward Blomberg , Västervik
  Walkve-Olsen , Södertälje
  Immo, Troja

  Svar
 • 6 mars, 2018 kl. 18:28
  Permalänk

  När nu Murphy är klar för spel, vad tror ni om följande kedjor när även Farley är åter till slutspelet. Murphy – Andersson – Farley, Lindqvist – Ottosson – Hutchings, Talaja – Petersson – Jonsson, Granlund – Riska – Eriksson. Tre offensiva och en desto mer defensiv.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: