Fortsätter gå från klarhet till klarhet

Idag förlängde Per Kenttä tre kontrakt med spelare vi alla mer eller mindre trodde var förlorade, i alla fall två, minst en, men Alex Hutchings, Justin Crandall och Tyler Vesel kommer de alla tillbaka till Umeå för att avsluta de oavslutade affärerna de har här i Umeå.

Det är på något sätt Per Kenntä i ett nötskal. När man tror att den föregående säsongen var ett lyckoskott så bevisar han återigen att han är en maktfaktor i svensk ishockey. Vi snackar inte tur, vi snackar medvetet och enträget arbete.

Ingen slump att han är där han är. Foto: Löven4Ever

Det började redan för över tio år sedan när han lade plocken ovanpå nättaket och började sin ledarbana i Asplöven. Först assisterande, men när han väl blev huvudtränare i division 1 som 29-åring säsongen 2010/11 och sen även general manager säsongen efter började det hända saker. Upp i Hockeyallsvenskan följande säsong där kommande storspelare efter storspelare lånades/värvades in. Redan där kunde man skönja ett unikt hockeyöga som sedan bara följt honom. Sagan om Asplöven i Hockeyallsvenskan skulle till slut få ett slut när man säsongen 15/16 trillade ur den trevligaste av serier. Efter ytterligare en säsong i divison 1 med Asplöven tog Per över IK Oskarshamn och förde laget till en sjundeplats och sedermera sensationell seger i slutspelsserien där man sen föll i playoff inför direktkval till SHL mot Leksand, detta med i stort sett ett ihoplånat lag. Säsongen efter skärpes lånereglerna och Per fick värva ihop en ny trupp, en trupp som sen förde IK Oskarshamn upp i SHL. Efter det lämnade Per som bekant Oskarshamn för Björklöven där han byggde ett nytt lag, ett lag som denna säsong slog alla tiders poängrekord i Svensk ishockey med 121 poäng.

Nu står vi här idag, med tre rätt oväntade förlängningar, vi har redan förlängt med Olle Liss och även om vi brandskattats på backsidan och saknar målvakter, så råder ingen tvekan. Det Per rör i blir inte guld. Det är redan guld, för annars hade han inte värvat. Det magiska med Per är att han köper guld för mindre än vad det är värt och hur han fixar det är den stora gåtan. Är han en så bra förhandlare att alla köper resan? Är han själv så bra att alla bara vill spela under honom för dom vet att allt runt honom redan är guld? Frågan är berättigad och även om vi njut till fullo idag, så är jag övertygat att det här är bara början. Det kommer mer, det kommer fler och det kommer mer guld. Idag började exempelvis rykten florera att Björklöven är i avslutande förhandlingar med HV 71:s Daniel Norbe, samme Norbe som ska ha nobbat Växjö vilket föranledde dem att nypa Hardy Häman Aktell. Om sen Norbe hamnar hos oss? Ja, ni hör ju..

Fick idag följande foto i brevlådan (det nere till höger).

Ni som känner mig vet att jag är svag för gamla svartvita foton och detta på gamle Björklöventränaren Tommy Sandlin, av många kallad professorn, för sin sätt att vara, agera, utveckla och se på hockey.

Hur ser vi på Per Kenttä sisådär 30 år?

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Kanske nåt Vitryskt? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Fortsätter gå från klarhet till klarhet

 • 1 maj, 2020 kl. 11:25
  Permalänk

  kvitta vilka han kontraktar.. kommer ej bli nån hockey före 2022

  Svar
 • 1 maj, 2020 kl. 13:46
  Permalänk

  Mycket bra samman fattat av Per Kenttä

  Svar
 • 1 maj, 2020 kl. 19:54
  Permalänk

  Det blir hockey till hösten.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: