– Fortsätt ösa & lyft laget, revanschen kommer!

Säsongen slutade som vi alla vet otroligt snöpligt, därefter har bl.a. #79 Emil Lundberg tillsammans med Pettersson, Stenvall och Lukas Ericsson fått besked att det inte blir nytt kontrakt för kommande säsong.

Sajten tog kontakt med Emil för att höra tankarna dels kring säsongen, stödet från fansen och slutligen då tankarna om framtiden.

Foto: Lucas Norlin

Hej Emil, din spontana kommentar till både det snöpliga slutet på säsongen och sedan då beskedet att det inte blir förlängt? – Tjena, jag tror de mesta är sagt om hur slutet var. Men för att sammanfatta de kort så är väl det bland de tyngsta man vart med om. Både för mig själv och för laget så togs ju allt vi spelat för ifrån oss. Så de var verkligen skit. Men samtidigt hade vi det på känn eftersom hela Europa började stänga ner ligorna.

Och med ingen förlängning så var det ganska väntat. Hade ett bra möte med Per och vi känner varandra sen tidigare så de var absolut inga hard feelings. Jag är ”bara” 26 men inte ung längre i hockey branschen så jag fattar att man nog vill ha yngre och ”billigare” spelare för den rollen utan att veta för mycket. Hade en ganska jobbig start på säsongen med skadan och sen är de svårt att ta en roll som kanske många förväntades av mig när vi vann varje match och tog in många nya spelare. Jag var väl i stort sett den enda spelaren som var inne på 12 forwards som ej spelade pp eller bp så försökte hitta en roll som hjälpte laget till att vinna matcher och är nöjd med avslutningen som jag Wagge och Liss hade tillsammans!

..så klart tungt, men vad går det att ta med sig från säsongen? Poängen kommer ju alltid stå i historieböckerna? – Jo exakt. Poängrekord och jag tror att detta blir väldigt svårt att slå. Vi torskade sju matcher under ordinarie på en hel säsong och hade det bästa laget i HA historia så blir nog ej lätt att slå det.. ha, ha!

Vad ser du som de främsta faktorerna till att ni dels fick ihop det så bra och även kom tämligen skadefria till finalen mot MODO? – Att vi var skadefria beror nog på att vi tränat bra och hade stor trupp så när folk var skadade eller hade skavanker kunde man vila men självklart är det lite tur också. Men tur förtjänar man. Men sen hade vi en skön känsla i laget hela tiden eftersom vi vann så mycket så de hjälper till att hålla humöret uppe. Samt en grym capitano i Freddan.

Foto: Lucas Norlin

Säsongen då lite skumt på slutet med spel inför tomma läktare i Fjällröven och fans som köper biljetter till ett stängt A3 Arena, tankarna kring dels att spela inför tomma läktare som det stöd ni fått och förmodligen känt under säsongen? – Hade hellre fortsatt spela med tomma läktare än att ej spela alls. Men nu vart de som de var och klart de va konstigt. Men efter första perren tyckte jag iaf att de kändes okej och på isen visade vi att vi kan spela utan publik också.

Stödet under säsongen har vart magiskt. Går ej att beskriva vilken ynnest de vart att ha publiken med oss hela tiden.

Hur ser framtiden ut då, hur snabbt hoppas du ha klart med ny klubb och finns det redan i dag anbud att ta ställning till? – Jag har fått lite anbud men vet ej vad jag vill riktigt än. Är öppen för de mesta men är svåra tider för alla i Sverige just nu. Har ingen jättestress över att hitta klubb. Så vi får se.

Även om det inte blir förlängt till kommande säsong så vet du vi har ett motto, en gång Lövare.. alltid Lövare.. Hur speciellt är det att komma utifrån och spela i Umeå och då Björklöven? – Har vart här tre säsonger totalt och en anledning till att jag kom tillbaka var att jag trivdes så pass bra här. Både på och utanför isen. Träffat många vänner för livet här uppe. Och förutom Freddan, Söder och Deilert mfl som jag hade bra relation med innan jag kom hit så är de framförallt Sebbe och Lyran som vart grymma för min trivsel här uppe. Riktigt bra gubbar är dom.

Har du någon speciell hälsning eller liknande till alla gröngula runt om i landet? – Fortsätt ösa och lyft laget så kommer revansch inom en snar framtid och tack för all support jag fått under mina år.

Foto: Lucas Norlin

Du ska ha stort tack för din tid i klubben Emil, alltid ett föredöme vid sidan av isen som alltid tagit dig tid för en intervju eller gett en spontan och samtidigt rätt ärlig kommentar.. vi kommer aldrig glömma dig eller de 126 matcherna i den gröngula tröjan. Stort lycka till framöver! – Tack själva! Vi kanske ses för en tredje vända i framtiden.

Så kan det möjligen vara, vem vet..

*

Kommentarer, tankar eller reflektioner kring denna intervju eller Emils tid i den gröngula tröjan? Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “– Fortsätt ösa & lyft laget, revanschen kommer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: