Fortsatt kvalläge?

Frågan i rubriken faktiskt berättigad inför kvällens matcher då vi spelar borta mot ligasegraren Mora IK i Smidjegrav Arena samtidigt som VIK Västerås HK hemma tar emot jumbon och Waltins SSK.

Vi föll alltså till sist borta mot IK Pantern med 4-3 efter övertid i Malmö Isstadion, detta då samtidigt som VIK Västerås vann hemma mot HC Vita Hästen med 3-1.

Det har då gett detta tabelläge inför de två avslutande omgångarna:

Det innebär efter kvällens matcher kan avståndet lagen emellan vara alltifrån två poäng i gröngul favör, till en eller två poäng i svartgul favör eller att vi rent av skulle kunna vara klara för det negativa kvalet inför HockeyAllsvenskan kommande säsong.

Det kan alltså vid rätt resultat i kväll också bli en rejäl nagelbitare på fredag hemma i T3 Center när just VIK Västerås kommer på besök.

Racet går vidare och det lär nog bli en kamp ända in i kaklet, men om det inte avgörs i kväll så senast på fredag cirkus klockan 21:20 vet vi hur det slutar och hur tabellen egentligen landar.

Nu bara ca 3 timmar till kvällens match, tror ni vi tyvärr redan blir klara för det negativa kvalet efter i kväll?

* * *

Bloggen återkommer dock inom en timme, när vi faktiskt hittat en del som trots allt talar för att vi skulle kunna överleva fredagen och eventuellt ha en helt avgörande match på fredag mot Västerås.

2 thoughts on “Fortsatt kvalläge?

 • 1 mars, 2017 kl. 16:26
  Permalänk

  Mora kommer att vinna ikväll. Sättet de förlorade på mot Modo är tyvärr ”bad news” för oss!

  Det vi får hoppas på är att Mats Waltin lyckas få SSK att tagga upp för att sätta sig i respekt inför en eventuell kvalserie. VIKs psyke är bars marginellt bättre än Lövens så om SSK kan få ett tidigt ”skitmål” kan faktiskt VIK förlora.

  Så istället för att följa Lövens match ikväll följer jag VIK-SSK. Det är där Lövens öde avgörs!

  Svar
  • 1 mars, 2017 kl. 21:33
   Permalänk

   Nä, det blev inte så, Bodd. Du missade en sjujäkla insats av grabbarna. Hoppas du väljer rätt match på fredag.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: