Förstår ni hur nära vi är?

Som jag skrev om i går så återstår alltså 10 omgångar av hockeyallsvenskan säsongen 17/18 och vi har ett ypperligt utgångsläge just nu och frågan är om klubben inser hur nära man faktiskt är?

Tar vi oss en ny titt på den nya tabellen efter att Pantern igår något turligt, men för oss oturligt kvitterade i slutminuten mot Oskarshamn som ju hellre fått vinna och också avgjorde med sekunder kvar av förlängningen. I tabellen ser vi nu att vi bara är drygt två segrar från en andraplats och självklart är det lätt att ta till dessa rejäla bottennapp där vi borde vunnit och vips hade vi varit där, men vi ska ärligt säga att vi nog fått igen detta då tre poäng mot såväl BIK Karlskoga som och kanske framförallt mot Leksand inte var allt för välförtjänt.

Nåväl, vi är där vi är och hur tänker jag då med rubriken? Ja, tror inte att Björklöven och dess omgivning inser hur nära man faktiskt är, dels till en hockeyallsvensk final, men även ett avancemang till SHL redan i år hur galet det än kan låta. Visst planen är att gå upp säsongen 19/20, men vilka lag går upp exakt enligt plan. Många lag får förlika sig med tanken och tror faktiskt vi skulle fixa ett avancemang.

Ponera en topp två plats och final mot Timrå? Där har vi alla chanser att vinna och en seger där innebär en matchserie i bäst av sju mot Karlskrona och dom imponerar inte på mig i alla fall. Om vi mot förmodan skulle förlora där så har vi en chans till via en ny matchserie mot segraren i slutspelsserien och en eventuell ny matchserie mot antingen Mora eller Örebro. Med det försvarsspelet och det målvaktsspelet vi i dagsläget kan det räcka riktigt riktigt långt, MEN då måste klubben göra något åt anfallsspelet för vårt vårt anfallsspel är just nu allt för trubbigt utan Hutchings, Hage och Murphy.

Nä, klubben måste sätta ned foten och bestämma sig. Vill man vara med och leka med de stora pojkarna? Tror inte alls att eventuell värvning av spets ens skulle vara större merkostnad. Många säger att det inte är något fel på offensiven idag då vi trots allt gjort 114 mål och att bara AIK är värre. Jo, men så värvar de också. Leksand har gjort 112 och värvar. Pantern har gjort 118 (43 matcher) och siktar ändå enligt våra uppgifter på tre nya spelare…och handen på hjärtat, hur ser vår offensiv ut just nu? Våra fyra mål om Leksand var inte frukten av bra anfallsspel utan berodde på individuella misstag från Leksand och bra individuella insatser från de våra. Samma sak mot BIK Karlskoga och den listan kan göras lång. De matcher vi dominerat hur ju just målskyttet och effektiviteten varit problemet.

Först och främst får farsen kring Alex Hutchings vara slut. Även här, sätt ned foten och bestäm er. Hur står det till med honom? Dag till dag är ju ett riktigt dåligt skämt. Tala ur skägget. Är urless på Björklövens snack som aldrig håller ihop. Stenqvist sjuk? Bloggen visste från dag 1 att han drabbats av en hjärnskakning, men valde att inget skriva för att bibehålla relationen med Björklöven som inte riktigt uppskattar att vi skriver allt vi vet och är ärliga.

Hur står det egentligen till med Alex Hutchings? Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Min plan nu är att vi låter juniorerna, dvs Erik Rainersson och Emil Norberg återgå till J-20 där de behövs i ett minst lika viktigt kval som vårt. J-20 måste ges alla möjligheter att lyckas och handen på hjärtat så gör Rainersson och Norberg mer nytta där med allt de lärt sig under denna A-lags säsong än de kommer göra i en hockeyallsvensk final eller slutspelsserie. Det har Björklöven tydligt visat då de bänkats i hart när varje tredje period den senaste tiden. Vi kan inte heller nå framgång med enbart tre kedjor.

Har hört att man just nu är inne på ett nytt spår i Finland och det visar ju att klubben tänker i dessa banor, men småjobbigt att man liksom snöar in på samma linje hela tiden. Måste finnas mycket man missar när man rutar in sig på spelare som inte fått det att funka i Finland. Borde finnas en hel del i Tyskland, även om tre av de bästa nu redan hittat klubb i Sverige. Visst, det kostar, men inte hutlöst mycket då det bara rör sig om ett par månader. Vi är nära det framtida målet, kanske redan i år, visst inser ni det?

Vad tror och tycker ni? Skriv en kommentar…

9 thoughts on “Förstår ni hur nära vi är?

 • 6 februari, 2018 kl. 16:13
  Permalänk

  Tyvärr verkar dom inte begripa det! Och som du säger ingen större mer kostnad heller för säsongen. 30k euro räcker till en fin spelare sen lån på Westerlund resten av säsongen och Murphy tillbaka då finns absolut chansen. Tror inte vi får se varken Hage eller Hutchings mer i år

  Svar
 • 6 februari, 2018 kl. 16:59
  Permalänk

  Tror helt ärligt att föreningen inte vill avancera i år. All fokus ligger på organisationen och dess uppbyggnad. Grönberg, vad han nu ska syssla med är nog inte mäktig uppgiften att styra skutan i SHL.
  Hela föreningen börjar lukta skämt, hysch hysch om allt.
  Hutch måste skrivas av, det är parodi på hög nivå.
  Att äventyra ekonomin skulle aldrig vara ett alternativ, då någon spets kan vi glömma. Sen så tror jag inte att nått förvärv gör så stor skillnad.
  På vilket sätt skulle förvärvet göra skillnad? Bättre uppspel, säkrare passningar, bättre balans?
  Varken Fagervall eller Grönberg verkar tro på snipers, utan pucken ska tryckas in med kraft.
  Hoppet för en ärofull avslutning ligger i återkomsten av Cody och Hage..

  Svar
 • 6 februari, 2018 kl. 17:01
  Permalänk

  Verkar skriven lite i affekt. Lite osammanhängande med syftningsfel, hur många chanser har vi egentligen för att gå upp i SHL?

  Tror dock varken det gör från eller till ifall vi värvar. Vi kan lika gärna gå upp med nuvarande lag. Det är mer tur oavsett.

  Svar
 • 6 februari, 2018 kl. 17:25
  Permalänk

  Med tanke på att vi har fler hemmamatcher kvar än vad vi har borta har vi en chans att knappa in på topp 2. Visst vore det bra läge att vässa truppen och ge oss själva chansen nu när den finns.

  Svar
 • 6 februari, 2018 kl. 17:39
  Permalänk

  Helt rätt tänkt att försöka satsa nu när tåget ångar på rätt bra.
  Men…bloggens tankar och fansens, mfl verkar inte ha någon speciell effekt på hur man agerar och kommunicerar till oss.
  Verkar som man inte tar till sig det eller av någon annan anledning ??!
  Jaja man får hoppas att man kompenserar
  dom aktuella spelarna som är borta med nåt bra inför slutspurten,annars är de ju bedrövligt.

  Svar
 • 6 februari, 2018 kl. 17:42
  Permalänk

  Jag håller med bloggens resonemang.
  Att man letar i Finland beror nog mest på att det är den marknaden man har mest koll på??,eller kanske den enda marknaden man har bra koll på,liksom kontakter i.
  Det är förstås synd då den tyska ligan är hyperintressant,det finns många spelare därifrån som har lyckats i Sverige.
  Vad gör vår scout,är han i Finland mest?det borde vara lika lätt att skicka honom till Tyskland med tanke på hans placering i södra Sverige.
  Nu finns det dock kort om tid,man hugger på dem man känner till bra och tror kommer kunna passa in i vårt spel och grupp.
  Jag tror att en sniper i form kan vara tungan på vågen för oss.
  Dom vill ha in någon som kommer in snabbt i vårt spel och lag då det inte är inte så många matcher kvar.

  Svar
 • 6 februari, 2018 kl. 17:48
  Permalänk

  Läste först Leksand har ringt 112:)))

  Svar
 • 6 februari, 2018 kl. 21:46
  Permalänk

  Visst stänger fönstret 15/2?
  Isf med is i magen hinner vi lira 3 matcher innan det stänger, ponera 9 poäng och vi ligger riktigt bra till vilket borde göra att man verkligen satsar, lite poäng och orginalplanen får ligga kvar?

  Vilka spons har vi med kapital, förutom Baltic?

  Svar
 • 7 februari, 2018 kl. 00:29
  Permalänk

  Zach Budish – Jukurit . funkar för mig ??

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: