Första tränarlånet ett faktum

Någon gång ska väl vara den första och nu är det här. Det första tränarlånet. Roger Melin som tidigare fick sparken av Brynäs efter lagets knackiga inledning av SHL, lånas ut av klubben resten av säsongen till hockeyallsvenskan Almtuna.

 

Alltså samma Almtuna som vi möter på hemmaplan i morgon. Tanken är att Melin ska att fungera som mentor och bollplank i Almtuna, och kommer att finnas på plats i Uppsala en-två gånger i veckan. Melin kontrakt med Uppsalaklubben sträcker sig fram till den sista april nästa år.

– Almtuna ser verkligen fram emot att få in Roger. Hans kunskap och rutin från de senaste 15 åren i Svensk hockey kommer stärka ledarna och laget. Att ha den kunskapen kommer sprida ett lugn bland våra spelare och även där kommer han fungera som ett bollplank och som en samtalspart, säger Andreas Klingberg, klubbchef i Almtuna, i ett pressmeddelande.

***

En annan kanske större förändring i Almtuna inför morgondagen är ju att lagets tilltänkta stjärna David Vallorani valt att bryta kontraktet med Almtuna och flytta hem till Kanada.

-David har trivts i Almtuna men utanför isen har det inte fungerat socialt. Han kommer inte följa med laget till Umeå imorgon onsdag, skriver Klingberg vidare på Almtunas hemsida.

Almtuna värvade Vallorani inför denna säsong och på de 23 allsvenska matcher han hann med det blev 11 poäng.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: