Första backförvävet presenterat

Björklöven gick i klassisk anda ut med en nyhet nu kl 14 och det innebar samtidigt det första nyförvärvet inför säsongen 18/19.

Spelaren det rör är Piteås store rightback August Tornberg som denna säsong svarat för 11 mål och 37 assists på 53 matcher.

Björklöven skriver följande på sin hemsida:

August Tornberg, som precis avslutat spel i kvalserien till HockeyAllsvenskan med Piteå, har skrivit ett tvåårskontrakt med Björklöven. 25-årige Tornberg har under säsongen gjort totalt 48 poäng (11+37) på 53 matcher. Tio av dessa poäng har kommit i kvalspelet till HockeyAllsvenskan.

– Det fanns mycket intresse från Hockeyallsvenskan men Umeå och Björklöven känns helt rätt för mig och jag är jätteglad över att komma ner till Umeå. Det har alltid varit roligt att möta Björklöven när det är så bra publik och det var ju fullt ös när de gick upp och vann mot oss. Jag har inte testat på Hockeyallsvenskan tidigare och det kommer bli tuffare spel och det kommer krävas mer varje dag och varje match, säger August Tornberg.

Tornberg har spelat juniorhockey i Luleås organisation. Efter en seniorsäsong i Boden har det blivit spel i Piteå med en kort utflykt till Kallinge/Ronneby och Kalix under en säsong. Den storväxte och offensivt skicklige backen har totalt gjort 201 poäng på 286 matcher i HockeyEttan.

– August har varit en tongivande back i HockeyEttan de senaste åren med sin kreativa offensiv där jag tycker att han nu utvecklat sitt spel sett över hela isen. I vår miljö och med hans egna driv att hela tiden vilja utvecklas kommer han att kunna ta ytterligare steg i sin ishockey, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg.

Kontraktet med August Tornberg är skrivet över två säsonger.

***

En anekdot kring Tornberg är att han i ett möte med vårt Björklöven då han spelade i Boden under säsongen 11/12 fick ett skott i ansiktet och när man röntgade för att kolla att inget gått söner upptäckte att han spelat med bruten nacke i 15 år. Tornberg prisades just i den matchen av bloggen som fick äran att dela ut priset som matchens lirare då Västerbottens Kuriren var matchsponsor. Tornberg fick då avbryta säsongen, men kunde återuppta den följande säsong och spelar nu bättre än någonsin och var en av Piteås mest tongivande spelare när laget tog sig hela vägen till kvalserien till hockeyallsvenskan.

***

När det gäller ryktet att Linköping ska var på jakt efter Joakim Fagervall så säger våra källor att kontakt ska ha tagits men att det inte alls betyder att han väljer att lämna det uppdrag han åtagit sig.

11 thoughts on “Första backförvävet presenterat

 • 17 april, 2018 kl. 13:08
  Permalänk

  Ingen byxsprängare men kan säkert bli bra. Lustigt att det blev en back då Grönberg sa i intervjun att det var centrar och målvakter som var prioriterade just nu.
  Thornberg var väl förmodligen alt 2 efter Öhman.

  Svar
  • 17 april, 2018 kl. 18:27
   Permalänk

   Det är väl just därför man får ta svaren för vad det är Thomas, jag ser nog Tornberg som ett rätt spännande namn. Går sedan inte att jämföra med Öhman, HockeyEttan är så klart något annat. Å andra sidan borde det spara en del pengar att lägga på centrar, ytterforwards och en till målvakt. Det som nu egentligen hade högre prio.

   Svar
 • 17 april, 2018 kl. 13:33
  Permalänk

  Visst var Oskar Stål Lyrenäs Lövens första förvärv? Nu hoppas jag att det börjar rulla på med fler, har varit lite vacuum efter säsongs avslutningen……

  Svar
 • 17 april, 2018 kl. 16:28
  Permalänk

  Har ni någon koll på ifall Löven ens deltagit i kampen om att få värva de poängstarka allsvenska forwards som byter klubb nu? Det börjar bli lite tunt om sådana spelare nu faktiskt. Det kan väl inte finnas någon som på fullaste allvar tror att vi kan förlora Otto, Farley, Linkan och eventuellt Hutch utan att få in några spelare som har kapacitet för typ 30-40 poäng i Allsvenskan. Alltså ifall målsättningen fortfarande är en topplacering. Har ni någon koll på ifall någon/några sådana spelare är på väg in?

  Svar
 • 17 april, 2018 kl. 18:24
  Permalänk

  Ja en spelare har redan kommit…Jacob Peterson gör 40p

  Svar
  • 17 april, 2018 kl. 20:14
   Permalänk

   Han är på lån under säsong,räknas väl inte som ett förvärv. Frölunda kan ju ta hem honom när som helst, vid behov.

   Svar
   • 18 april, 2018 kl. 07:08
    Permalänk

    Fått för mig att det är ett lånekontrakt där Frölunda inte kan plocka hem JP vid behov?

    Svar
  • 17 april, 2018 kl. 21:27
   Permalänk

   Ja, det får vi såklart hoppas på. Fast jag personligen kräver inte det av en fortfarande rätt orutinerad spelare. Blir han en stabil tredjecenter, och gör typ 20-25 poäng, så är jag nöjd med honom.

   Svar
 • 18 april, 2018 kl. 07:50
  Permalänk

  Jacob Peterson är 18 år och en mycket spännande spelare,men räkna in att han gör 40 poäng direkt är i överkant.
  Han har potential för det absolut.
  Det är en viss skillnad på spel att komma in o leverera i 10 matcher och under en hel säsong.
  Dels kommer energinivån inte vara lika hög och sen kommer det svackor och som ger mindre istid,mkt att hantera under en hel säsong som 18 åring och komma in i.
  Jag hoppas på en rutinerad spelare nu som nästa nyförvärv,det kommer säkert att bli en del ”nygamla” ansikten,kanske Emil Lundberg som behöver en nystart och det gick ju bra sist hos oss….

  Svar
 • 19 april, 2018 kl. 19:28
  Permalänk

  2+ 10 är nog mer realistiskt.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: