Första nyförvärvet strax efter påsk?

I går en intervju med Björklövens sportchef Daniel Johansson på hemsidan.com där han bl.a. avslöjade att ytterligare fyra spelare erbjudits kontraktsförslag och att det dessutom förs samtal med ytterligare ett antal ur fjolårstruppen.Johan Löf / AXELLÖF

Headcoach Tommy Jonsson har just nu bara åtta spelare på kontrakt och hoppas garanterat på fler. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

* * *

Helt klart mer öppen än när jag ställde typ samma frågor för några dagar sedan, men jag har inga problem med att hemsidan själva och klubben själva skriver eller informerar vad som händer. Skönt iaf att lite information kring vad som händer kommer ut, och jag tror nog man tagit åt sig en del av att ex.vis sportchef Jönsson (IK Oskarshamn) i förrgår fick ros för att vara öppen och lätta lite på locket.

Men det är bara vad jag tror, bra så hursom.

* * *

Enligt intervjun har nu iaf backen #42 Wikström samt forwards #10 Thörnberg, #19 Quist och #28 Sandström erbjudits kontrakt medan det ”förs samtal” med #11 Grundström, #26 VEJ samt #22 Johansson. Där så klart helt givet med ett förslag till kulturbäraren Nicke Johansson men i fall han erbjuds och tackar ja samtidigt som alla övriga även de skulle acceptera hur många platser har vi då kvar?

Just nu fem forwards på kontrakt och med ovan nämnda fyra bara cirkus fem, sex tröjor kvar till forwards även om Dalle i någon intervju pratat om att hellre låna ut än in och genom korttidslån påverka gruppen negativt.

I intervjun svarar Dalle bl.a. på frågan: ”På forwardssidan har du fem spelare med kontrakt. Här har det förekommit en del rykten om att några av dessa spelare inte kommer att spela med Björklöven nästa säsong. Dina kommentarer till det?”

– Rykten runt spelare förekommer alltid – oavsett om de har kontrakt eller inte. Utgångspunkten är att de spelare som har kontrakt med Björklöven över nästa säsong också spelar med Björklöven nästa säsong.

Självklart måste Dalle svara så, men betyder det verkligen i praktiken att så blir fallet och att det verkligen är Johanssons tankar.. ?! Njae, med tanke på dessa tidigare uttalanden eller svar under säsongen har vi ännu inte facit kring vad som händer nu under silly season, inför i höst och i vår gröngula trupp..

Situation #24 Banwell:

– Nej, jag har inga tankar på att byta ut honom! (28 november)

Definitivt klart att Mike lämnar och att klubben i samförstånd avslutar samarbetet 10:e december.. (Hemsidan)

Under den perioden noterades Mike för sammanlagt tre raka matcher och målet i Löventröjan innan karriären gick vidare till Lillehammer.

Situation #34 Palmebjörk:

– Nej, det är inte aktuellt. Jon ska inte lånas ut. (14 november)

– Eftersom Jon haft begränsat med speltid så har vi gemensamt kommit fram till att en utlåning för resten av säsongen är den bästa lösningen för hans del, sportchef Daniel Johansson den 14:e december.. (Hemsidan)

Så i mina ögon och öron betyder det inte ett dugg att vare sig 4, 16, 57, 6, 15, 21 eller för delen 74 har kontrakt och att Dalle även räknar med alla dem kommande säsong. Det kan komma nya bud vilken dag som helst, vi får helt enkelt ge oss till tåls och kallt vänta och se.

Vad är det då Dalle vill addera truppen?

– I tankarna ingår något som spetsar laget men även något som kan kan tillföra energi, fysik och skridskoåkning. Det är tyvärr svårt att vara mer specifik än så i dagsläget.

Sportchef Daniel Johansson avslöjade även att försäsongen 16/17 drar i gång 4:e april (upptaktsträff och träning) och att han räknar med samma fystränare även om man siktar på att ta träningen ytterligare ett steg.

Om man nu bara tänkt skruva lite hårdare på olika sätt men genomgående med samma verktyg, varför gjorde man då inte det under säsongen?

Det är trots allt en rätt befogad fråga faktiskt.

* * *

Men hur tänker du som läsare kring Dalles senaste intervju, bl.a. hans tidigare uttalanden och vem eller vilka tror du blir blir de första förvärven?

Fältet som vanligt fritt..

8 thoughts on “Första nyförvärvet strax efter påsk?

 • 24 mars, 2016 kl. 08:57
  Permalänk

  Om vi ska kunna spela den hockey som TJ vill så krävs det en bra fysik.
  Dock tror jag inte man kan köra för hårt under försäsongen utan det som kan ändras är den träningen dom får under säsongen och att köra mer inviduella träningsprogram under försäsongen och träna på svagheter/styrkor.
  Att utläsa av intervjun så blir nog Trotter för dyr att kontraktera men jag tycker att man bör redan nu gå ut till sponsorer och be om pengar för han är värd varje krona.
  En Trotter med bra grundträning och försäsong med oss så kommer han bli ännu bättre.
  Allt förutsatt att han vill vara kvar givetvis.

  Svar
  • 24 mars, 2016 kl. 14:41
   Permalänk

   Håller med gällande #7 Trotter Enskedelövare, sedan tycker jag man i likhet gällande Trotter borde vända sig till externa redan nu för hjälp med finansiering av dels #90 Hutchings men även #5 Bengtsson. Lät lite som ekonomi gällande både backarna Bengtsson och Persson samt forwards redan nämnda Brock och Alex. Med en av backarna och båda dessa forwards har vi en trupp som med vissa justeringar och komplement kan ta kliv kommande säsong.

   Svar
 • 24 mars, 2016 kl. 22:24
  Permalänk

  Naturligtvis ska information i första hand komma från Björklövens officiella kanaler och inte en amatörblogg, så ska det vara.
  Sen är intervjuerna både hos er och den senaste rätt intetsägande, inga nyheter överhuvudtaget.

  Svar
 • 25 mars, 2016 kl. 08:14
  Permalänk

  Knappast bloggens fel att intervjuerna är intetsägande! Vi som följer laget är intresserade och läser allt som skrivs! Ni som enbart vill ha konkret fakta kan ju hålla er till sportnyheter i dagstidningen! Det härliga med bloggarna är ju att det är fritt att spåna tycka å tänka! Tack löven4ever för ert idoga arbete.

  Svar
 • 25 mars, 2016 kl. 09:26
  Permalänk

  Har vi kvar VEJ och Grundström så bryter jag ihop. Fine att de säkert är billiga och vill mycket men de håller inte. Centersidan är än så länge katastrofal med Öhman och Edblom och förlängs VEJ så är det fyra centrar med Kim. Samma centeruppställning som ifjol även om vi förstärkte med Trotter och Tessier. Är jag den ende som såg att de inte höll? VEJ har inte utvecklats ett skvatt på fem a-lagssäsonger. Dags för en vända till Teg/Vännäs för att se om han kan mer än boxplay. Grundström är inte ens värd att kommentera men han behöver också han speltid i ettan för att ta ett par kliv.

  Svar
  • 25 mars, 2016 kl. 20:55
   Permalänk

   Bryter ihop? Låter ju som du skulle behöva lite hjälp.

   Sanningen är ju att Björklöven bränner så enormt stor del av budgeten på en handfull spelare.
   Så billiga spelare är ett måste.

   Tycker 4;e linan har gjort ett bra jobb i mer än ett år. Bortser man från 3-4? ras så var ju siffrorna i boxplay fantastiska i år. Sedan förstördes ju dynamiken när man skickade ner Öhman i fyran. Öhman är ju bra både framåt och bakåt men det är onödigt att lägga den kapacitet i sista linan.

   Ge grabbarna lite kredit som sliter i fjärdekedjan och gör ett hedervärt jobb för väldigt liten lön. Sen kanske Öhman kan spela till femtio om man ger honom 4;e linan att mastra över. Men så dålig är inte Öhman än med Öhman-mått dålig, ska väl tilläggas.

   Nästa säsong kommer Öhman att bli världens först 40-årig att göra mål i Hockeyallsvenskan. Om han inte säljs till Norge eller liknande.

   Glad Påsk alla Lövare där ute och missa inte SSK-matchen i morgon lördag.

   Svar
 • 25 mars, 2016 kl. 23:27
  Permalänk

  Bra kommentar om Stefan Öhman, den enda RIKTIGA hockeyspelaren vi har, om än gammal! Med han på banan får vi inga frilägen emot oss, kan jag säga.

  Sen retar Daniel Johansson bara gallfeber på mig. Kryptiska intetsägande kommentarer, nästan alltid floskler. Daniel – du är sportchef i Björklövens IF, kamma för faan upp dig och k o m m u n i c e r a med dom som, egentligen, betalar din lön.

  För guds skull, visa respekt för oss som egentligen är Björklöven, det är INTE du. Jaa-jag vet oxå att hemlighetsmakeriet är en del av spelet. Men prova och stick ut åt det ärliga hållet istället, så ska du se att det TILLFÖR.

  Sen undrar jag hur era förhandlingar med agenterna går till? Har du gått kurserna,? Att förhandla är en konstart, visste du det? Sedan Daniel, om du inte snarast kommenterar plakatet på T3 center saknar du all trovärdighet.

  Svar
  • 26 mars, 2016 kl. 00:12
   Permalänk

   Ja, det är ju det som är pudelns kärna att centrarna har fått spela extra backar eftersom spelsystemet inte fungerar. Fungerar säkert jättebra med superskickliga spelare men sådana väljer inte hockeyallsvenskan i första hand. Kanske man kan hitta supertalanger som vill ta något år i HA för att utvecklas men det går inte att bygga ett lag med det som bas.

   Ska jag fortsätta att förutspå framtiden i björklöven så skulle jag bli enormt förvånad om inte Lars Bryggman spelar i Björklöven nästa säsong. Han kommer bli otroligt viktig och har möjlighet att bli en bra del i stommen. Men som alltid har väl det ekonomiska en viss betydelse om vilka spelare som blir aktuella.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: