Första nyförvärvet klart

Björklöven presenterade nyss sitt första nyförvärv på instagram, Det rör sig om tvåvägs centern Pontus Andreasson. Kontraktet gäller för 2 år. Kommer närmast från Hanhals och har varit utlånad från Frölundas de senaste 2 säsongerna.

I Hanhals har han svarat för 38 poäng fördelat på 11 mål och 27 assist på 38 matcher. Mer stats hittar ni här

Vad är era tankar om det första nyförvärvet?

8 thoughts on “Första nyförvärvet klart

 • 15 april, 2019 kl. 13:49
  Permalänk

  En riktig Kenttä-värvning. Med andra ord; guldkorn från Div1!

  Svar
  • 15 april, 2019 kl. 14:53
   Permalänk

   Har pratat med folk kring Oskarshamn som ger följande omdöme: ”Pucktrollare, teknisk och snabb.” Låter onekligen spännande.

   Svar
 • 15 april, 2019 kl. 14:10
  Permalänk

  Ryktades till Oskarshamn så sent som i mars…

  Svar
 • 15 april, 2019 kl. 20:16
  Permalänk

  Det enda positiva är att Stenkvist försvinner. En typisk Käntää värvning säger någon. Kanske? Väntar mig dock betydligt mer av Lövens Jesus innan jag är något så när lugn. Målvakt av klass, minst 2 tunga fysiska bäckar med vilja och attityd. Ser också fram emot Hur pengarna till supporter spelaren kommer att användas. Kanske till Fagerwalls allt för höga lön.

  Svar
  • 16 april, 2019 kl. 07:42
   Permalänk

   Hoppas du på minst 2 tunga fysiska backar, har du nog inte följt Kenttäs resa i Oskarshamn speciellt väl. Vi lär få se små spelskickliga backar som kan leverera det där vågade passet framför eget mål för snabba spelvändningar. Där finns det inte plats för betonghandleder. Den har vi ju tre ”stora” backar redan, även det kanske bara är en av dessa som kan spela någonlunda fysiskt.

   Svar
 • 15 april, 2019 kl. 20:50
  Permalänk

  Kan varken hissa eller dissa, vet inte mycket om killen.

  Dock två ”undringar” – OBS, ej kritik:

  1) Enligt Kenttä lovande men också potential att ta en ledande offensiv centerroll. I fallet ledande innebär det i de flestas värld första eller andra kedjan. Vilken roll får då Freddan A? Är han en av de övriga två, d v s är det detta vi ska förvänta bära oss offensivt på centerpositionerna eller kommer det mera?
  2) Är lite nyfiken på vilken reaktionen hade varit om detta varit Fagervall eller Grönbergs första värvning för säsongen..?

  Svar
  • 16 april, 2019 kl. 07:54
   Permalänk

   1)Jag tänker så här. Kenttä har varit tydlig med att en förstecenter ska in och förmodligen en hel förstalina. Pratade om 1-2 centrar på träffen och då lär Pontus Andreasson var den andre. Han lär få inleda som trea där Freddan tar andracentern. Söder blir fjärde. Lucas Eriksson och David Lindqvist blir yttrar. När Andreasson blir varm i kläderna och börjar leverera bör han ta klivet upp som tvåa, ungefär som Petersson gjorde denna säsong, Freddan blir då trea med fokus på att täppa igen bakåt vilket han är väldigt bra på, vilket +9 denna säsong vittnar om.
   2)Säkert inte samma reaktion utan då hade man nog skyllt på Frölunda som vill placera sin framtid i HA för att sen kamma hem alla utbildningspengar. Egentligen inget konstigt. Vi vet att Kenttä har blicken för fynd och guldkorn och det har ju varken Grönberg eller Fagervall någonsin visat upp. De har ju istället lyft upp unga från de egna leden för att visa de talanger som är på väg att välja gymnasium på anan ort att de kan få chansen i A-laget framöver och därmed stanna. Ingen dum grundtanke egentligen, men det måste gå hand i hand med kapacitet också.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: