Försnack Vita Hästen

Dags för ett bortamöte med en klubb som alltid har varit en liten skräckmotståndare, framförallt på bortaplan. Har förgäves försökt hitta en Lövenseger i Himmelstalundshallen och det närmaste är en seger över Nyköping(!) i playoff till kvalserien 2007.

Annars är det tunnsått med segrar. Faktum är att jag såg ett fan på TCIM som sammanställt de matcher som gått att få fram och det är tuff gröngul läsning. Han hittade 8 bortamatcher, från kvalserien 1990 till fjolårets bägge förluster, där samtliga gick i Norrköpingsfavör med mördande 7-34 i målskillnad. Saknas gör dock resultat från 10 matcher lagen emellan inkl hemmamatcher (5 st) där fördelen 6-4 ligger för gamla Televerkslaget. Annat än fem segrar för Vita Hästen i Himmelstalundshallen benämns här inte som en kvalificerad gissning. I så fall fejsar vi 13 raka förluster, så annat än skräckmotståndare kan laget inte benämnas som.

Samtidigt är trender till för att brytas, eller hur? Vi skickar dit Stefan ifrån Kil så är vi hemma. Han bröt ju sin förbannelse mot BIK Karlskoga han före det inte sett en bortaseger sen 80-talet. Sen kommer en trend att brytas. Vita Hästen har tagit ledningen i alla sina tre inledande hemmamatcher. Vi har tagit ledningen i alla våra tre bortamatcher.

Hur ser då lagen och dess form ut? Såg sista perioden mot Leksand och även om man tydligen gjorde en slätstruken insats i den första perioden så ångade man på i den tredje och jag blev främst imponerad av deras powerplay. Snabba pass och väldigt många skott där man hotade från alla hål och kanter. Det får vi se upp med.

Annars har väl inte Hästen inlett i linje med vadd han hoppades. En nionde plats just nu efter tre segrar på sju matcher är väl inget att hoppa jämfota över, men segrarna har alla kommit på hemmaplan, detta trots att man förlorat skotten i alla dessa tre matcher. Faktum är att man, trots kanonaden mot Leksand senast, förlorat skotten i samtliga sju inledande matcher. Dock har man bara släppt in två mål på hemmaplan och de var alla i premiären.

Spelare att se upp med är främst deras förstalina med Adam Schmidt, Jesper Samuelson och Marcus Eriksson som svarat för 8 mål och 7 assists så här långt och ligger också i topp i lagets interna poängliga. Laget brukar komma ut hårt och har tagit ledningen i två av de tre hemmatcherna innan tre minuter är gångna.

Vita Hästen saknar skadade målvaktsklippan Axel Brage vilket gett laget en del målvaktsbryderier. man har faktiskt använt hela fyra olika målvakter på de inledande sju matcherna. precis som mot Leksand i helgen kommer Henrik Lundberg att få förnyat förtroende. Linus Söderström är inte heller redo att vakta kassen efter sjukdom.

Forwarden Rasmus Fyrpihl saknas också, liksom backen Morgan Hassel och dessutom är det tveksamt om backklippan Daniel Josefsson kommer till spel, som har ont i en tå. Till dagens match även nästa mot Timrå har man lånat i Örebros forward Johan Adolfsson.

Ni läste väl förresten vår intervju med Vita Hästenbloggaren Mattias Essén på bloggen Powerbreak? Om inte läs den HÄR.

Björklöven kommer till spel med följande lag.

#47 Lindskoug (#35 Ollikainen)

#57 Andersson, #42 Bengtsson/#90 Hutchings, #74 Öhman,#28 Sandström

#8 Ekelund, # 32 Edström/#34 Palmebjörk, #15 Edblom, #54 Maegaard-Scheel

# 24 Banwell, # 16 Ekeståhl-Jonsson/#21 Hetta, #6 Karlsson, #19 Quist

#22 Johansson, #26 Ekeståhl-Jonsson, #10 Thörnberg

#86 Tommy Wargh, #11 Grundström

Vilar: #4 Emmerdahl, #62 Mats Lavander

 

Lite stats:

Vita Hästen

Powerplay: 17,86 %

Boxplay: 85,19 %

Målvaktsprocent:

Henrik Lundberg 90,62 % (1 match)

Axel Brage 94,64 % (1:a i målvaktsligan)

Björklöven

Powerplay: 25 % (2:a i ligan)

Boxplay: 95 % (1:a i ligan)

Målvaktsprocent:

Kevin Lindskoug 94,48 % (2.a i ligan)

Andreas Ollikainen 93,10 % (1 match)

 

Våra nycklar och förhoppningar inför kvällens match:

 1. Så emot den första anstormingen
 2. Hitta tillbaka till spelet vi sett under försäsongen
 3. Bibehålla special teams

 

Matchen sänds via C More play och den kan du köpa här. Glöm inte att alla matcher bör köpas via dessa länkar då pengar då går tillbaka till Björklöven.

cmore

*

Hur tänker du som läsare inför matchen? Är Hästen på något sätt oslagbara för oss eller är det vår tur nu? Vilka nycklar till seger vill du se. Skriv en kommentar…

 

One thought on “Försnack Vita Hästen

 • 30 september, 2015 kl. 06:39
  Permalänk

  Vi har Kevin och Hästen utan Brage i lage borde bli tre poäng.
  Med Lava utanför tror jag den kedjan kan
  lyfta några snäpp till.
  Får dom ledningen så blir det nog svåra tre poäng
  Men nu är det vår tur att vinna i Himpan
  Mot tre poäng

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: