Försnack Vita Hästen vs Löven

Efter hemmasegern senast mot MODO väntar nu bortamatch och ligatian HC Vita Hästen i Himmelstalundshallen med bl.a. Lövenbekantingen Jonas Johnson i båset.

 

Vita Hästen ligger inför kvällensmöte alltså på en tionde plats med sex poäng efter de inledande fem omgångarna men utan trepoängare! På den två inledande hemmamatcherna har man en 4-3 seger via förlängning mot BIK Karlskoga och en förlust mot Oskarshamn med 2-3. Fyra av lagets fem matcher har slutat med uddamålet.

Laget kommer närmast från overtime-seger borta mot Leksands IF där Rikard Palmberg avgjorde efter 62:40, det var för övrigt Rikards 6:e mål för säsongen vilket placerar honom jämte vår kapten #13 Fredric Andersson som ligans främsta målskytt. Rikard har dock behövt 24 skott medan Freddan bara skjutit elva skott.

Under förra säsongen vann vi det första mötet i Norrköping med 2-1, men lämnade det andra mötet med svansen djupt begravt i de bakre regionerna efter 0-6, trots jämn skottstatistik.

Från Hästen-håll konstaterar vi att forwarden Villiam Haag alltjämt verkar vara en bit i från spel: – ”Det går åt rätt håll, han är med på isen men utan kontaktsträning ännu. Det tar minst ett par dagar till innan han kan vara i full träning”, sa Vita Hästens tränare Jonas Johnson. Johnson såg det som lite knappt med tid för att Haag ska hinna vara spelbar redan till kvällens match.

Hästen har däremot kommit överens med forwarden Patrik Nilsson (tidigare Tingsryd AIF) som efter sin prövotid nu fått kontrakt för hela säsongen: – ”Patrick har gjort två bra matcher under sin tid här och visat att han kan tillföra vår forwardsuppställning. Han är stark med puck, rivig och bra på att ta sig in på mål”.

Interna poängligan, Vita Hästen vs Björklöven..

  1. #9 Palmberg, 6+0, 6 p
  2. #18 Tholander, 0+3, 3 p
  3. #27 Pettersson, 2+0, 2 p

..där vi kontrar med:

  1. #13 F Andersson, 6+1, 7 p
  2. #90 Hutchings, 4+3, 7 p
  3. #19 Farley, 1+4, 5 p

När vi besökte träningen i fredags gick Kim Karlsson för fullt och han berättade igår för bloggen att han lirar ikväll och återtar därmed tröjan som center i fjärdelinan.

* * *

Våra nycklar är:

  • Behålla ödmjukhet trots fyra raka segrar och komma in med rätt inställning.
  • Vara påslagna redan från första tekning och inte sitta kvar i bussen.
  • Som alltid målvaktsspelet och då även viktiga special teams.

Sedan gäller det att fortsätta spela efter ”systemet”, vara konsekventa, noggranna och försöka städa bort så mycket individuella misstag som möjligt. Sedan så klart hela tiden det hårda jobbet och bara tänka byte för byte.. Klyschigt och tråkigt, men samtidigt otroligt effektivt.

Matchen i kväll sänds på CMore Hockey och visas även via webben på CMore.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Sen vill vi givetvis höra era tankar inför matchen. I förra veckan bara ”derbyt” mot MODO och under denna vecka inte mindre än fyra matcher.. Sedan knappast samma inramning heller och ett lag som så här långt inlett ”lite så där”.. Kommer vi verkligen vara där när pucken släpps?

..och vinner då #13 F Andersson den första så symboliskt viktiga tekningen?

Frågorna är många, svaren säkert ännu fler… skriv gärna en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: