Försnack Vita Hästen vs Björklöven + TÄVLING!

Dags för 2018 års första match och vi inleder med bortamatch, denna gång mot Vita Hästen i Himmelstalundshallen.

 

 

I hockeyallsvenskan är ordet sexpoängsmatch lika vanligt som att veckan har sju dagar och de har de ju…jämt. Vi på åttonde plats kan alltså antingen dra ifrån niondeplacerade Hästen till ett fempoängs försprång vi seger, men vid förlust passeras med en poäng (vi har dock en match mindre spelad). Hemmalagets form är helt ok med tre segrar på de fem senaste och poäng i sina fem senaste hemmamatcher (13 av 15 poäng). Björklöven har också tre segrar, och totalt tio poäng på den fem senaste matcherna. Ifjol föll vi ju i det första mötet i Himpan efter dock är man ju ett sk varannan dags lag och efter 4-0 mot Leksand, 0-3 mot Troja och 4-2 mot Modo så väntar nu då…? Nja, vi får se.

Så här långt under säsongen har vi bara tagit en poäng mot Hästen på de två inledande mötena. Vi föll borta med 3-4 efter förlängning och föll ju även hemma med uddamålet, men då efter full tid med 1-2. Läge för revansch?

Ifjol var det jämt skägg där vi vann de två första mötena, men Hästen tog de två senare. Med andra ord har Hästen vunnit de fyra senaste mötena, där vi bara tagit en poäng.

Interna poängligan, Vita Hästen vs Björklöven ..

 1. #20 Eriksson 3+27 = 30 p
 2. #10 Samuelsson 6+29 p
 3. #9 Palmberg 14+8 = 22 p

..där vi kontrar med:

 1. #19 Farley 12+12 = 24 p
 2. #18 Ottosson, 8+16 = 24 p
 3. #13 F Andersson, 12+11 = 23 p

Special teams?

Vita Hästen har ju seriens mest fruktade PP, vilket 32,38 % eller 34 mål på 105 tillfällen vittnar om,som helt enkelt är suveräna siffror. Vi kontrar med en tredjeplats i grenen eller 22,11 %, detta på 21 mål på 95 tillfällen. Som sagt tredje bäst och vi på bloggen är ändå fortfarande missnöjda… ja, såklart inte statistiskt, men väl spelmässigt.

När det gäller PK är hemmalaget statistiskt bättre (9:e plats) vilket 80, 95 % eller 20 insläppta mål på 105 försök, mot vårt 75,73 % eller 25 insläppta på 101 försök. Vi har dock bara släppt in ett mål på de senaste sex matcherna vilket är ett gott tecken. I de två mötena hittills har Hästens PP förvisso varit mördande med 80 % resp 40 %. Då är det svårt att vinna matcher. Vi hade förvisso 33,33 % i första mötet, men 0 % i möte två, så det blir upp till bevis ikväll. Nu verkar Richard Palmberg fortfarande saknas som är ett ständigt hot i just PP.

I Björklöven saknas Alex Hutchings som skadades under matchen mot Modo och han ersätts av Isak Stenlund Ädelgran, både i förstakedjan och i första PP-uppställningen. Andreas Wikström klev av gårdagens träning, men han ska vara redo för spel ikväll. – Det är ingen fara med Andreas, men Alex fick en smäll senast och är skadad. Han missar matchen mot Vita Hästen, sedan får vi se, säger Joakim Fagervall till vk.se.

Självklart känns tappet av Alex en del,men samtidigt kan jag se något positivt i det. Varför då tänker du? Ja, vi vet ju hur laget agerat efter tidigare derbyvinster mot Modo, men här händer något som bryter av det ljusa skimret av matchen och man får rita om planen lite vilket förhoppningsvis får laget att släppa Modomatchen.

Preliminärt lag:

Målvakter:
Adam Werner (Marcus Evertsson)

Backar:
Mikko Pukka – Jakob Stenqvist
Simon Backman – Jonas Emmerdahl
Jacob Andersson – Simon Åkerström
Stefan Andersson

Forwards:
Isak Stenlund Ädelgran – Fredric Andersson – Lukas Eriksson
David Lindqvist – Axel Ottosson – Austin Farley
Nicklas Johansson – Tobias Hage – Roope Talaja
Mattias Granlund – Andreas Vikström – Marcus Jonsson
Erik Rainersson

Saknas:
Cody Murphy, Alex Hutchings (båda skadade), Oskar Masiello (I Luleå), Niklas Pavel (Avstängd, åter mot AIK den 17/1)

Våra nycklar är:

 • Klassiskt bortaspel. Enkelt spel i egen zon. Aldrig något kladd, utan enkla snabba förstapass eller bara chipp ut.
 • Stabilt målvaktsspel, heta vid våra målchanser .
 • Effektivt special teams, där främsta fokus måste ligga på att INTE dra på sig utvisningar. Vår PK ihop med Hästens PP smakar inte mumma i en gröngul mun.

Matchen i kväll sänds på C More Live,och via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Till kvällens bortamatch mot Vita Hästen kör vi, tillsammans med vår bettingpartner Coolbet, vidare på vår senaste tävling, som vi kommer köra minst en gång varje vecka och då i samband med någon bortamatch eftersom vi som bekant alltid kör ”Lövens första målskytt” vid hemmamatcherna i samarbete med Björklöven.

Kvällens tävling ut på att gissa rätt publiksiffra i kvällens möte mellan Vita Hästen och Björklöven i Himmelstalundshallen. Tipset ska lämnas på formen kvällens publiksiffra ”x st. åskådare”.

Ditt svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 18:59. Priset är tre olika bonusar på 500 kr, 250 kr respektive 100 kr att nyttja hos vår bettingpartner Coolbet. För att kunna delta i denna tävling förutsätter att du redan har ett befintligt konto hos Coolbet eller skapar ett konto, detta gör du HÄR. Vid mer än ett rätt tips på publiksiffran kommer vi låta lotten avgöra vem som vinner första, andra respektive tredje pris. Annars är det de tre närmaste rätt publiksiffra som vinner dessa bonusar. Endast ett tips per giltig e-post godtas.

När det gäller dessa tre bonusar som tävlas ut gäller deras vanliga omsättningskrav på sex gångers omsättning innan bonusen kan plockas ut från kontot.

Tävlingen förutsätter även att du anger samma e-post i kommentaren som vid registreringen av spelkontot, då det är via din registrerade e-post som bonusen kommer kunna kopplas, därav vikten att även vi vet den.

Har du en annan e-postadress om du normalt använder än den du angivit mot Coolbet, ange då det i kommentaren, så att vi enkelt kan komma i kontakt med dig som vinnarna efteråt.

Vi vill också förtydliga att vi står bakom Coolbet om ansvarsfullt spelande.

OBS!

Likt vid tävlingen om biljetter vid hemmamatcherna så ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av bonusar hos vår samarbetspartner Coolbet, det blir nämligen lite onödigt roddande för bloggen ifall vinnaren inte kan eller vill ha bonusen.

* * *

Tankar och förhoppningar inför mötet med Vita Hästen? Fältet som vanligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg både en kommentar gällande matchens publiksiffra samt ett spel för att krydda säsongens matcher!

20 thoughts on “Försnack Vita Hästen vs Björklöven + TÄVLING!

 • 3 januari, 2018 kl. 07:52
  Permalänk

  2839 st åskådare

  Svar
 • 3 januari, 2018 kl. 08:29
  Permalänk

  Inte hört något om Pavel, han är inte omnämnd här heller, är han borta ?

  Svar
  • 3 januari, 2018 kl. 10:12
   Permalänk

   Pavel är avstängd och skadad fortfarande.

   Svar
  • 3 januari, 2018 kl. 10:16
   Permalänk

   Avstängd och åter (om skadan tillåter) mot AIK den 17/1.

   Svar
 • 3 januari, 2018 kl. 10:20
  Permalänk

  2899st åskådare. Löven vinner med 2-3 #16 kliver fram och vräker in 0-1 redan tidigt i första perioden. Kycklingkedjan gör övriga 2 mål.

  Svar
 • 3 januari, 2018 kl. 11:54
  Permalänk

  Hutchings behöver vila och komma baka med form.

  Svar
  • 3 januari, 2018 kl. 19:44
   Permalänk

   Sampes bidrag/tips utom tävlan då kommentaren lämnades först 19:34 och vårt ”spelstopp” var satt till kl. 18:59 enligt inlägget.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: