Försnack Vita Hästen vs Löven

Efter två segrar mot Timrå och AIK väntar nu Vita Hästen på bortaplan, ett Hästen som så här långt bara spelat en match men vunnit med 5-2 borta mot MODO.

Vita Hästen är ett av de lag som vi besegrade vid samtliga fyra tillfällena ifjol och tre av dessa slutade med en 5-3 seger. Himmelstalundshallen har i många år, precis som Johanneshov varit ett litet spöke, men som helt blåstes bort ifjol. Håller det i sig även denna säsong? Det återstår att se.

Vita Hästen har på sistone blivit ett riktigt gröngult näste. om vi går in på ämnet Green Connection. Linus Högberg (NHL-lån, i löven på lån 16-17 från Växjö) Oscar Masiello (Skadad), Adam Werner (NHL-lån), Filip Cruseman och numera lagkapten Emil Lundberg.

Aktuell tabell

*

Interna poängligan, Vita Hästen vs Björklöven 

Vita Hästen:
1. #7 Folin, 2+1 = 3 p
2. #9 Sörensen, 1+1 = 2 p
3. #59 Nättinen, 1+1 = 2 p

Björklöven:
#90 Hutchings, 1+2 = 3 p
#10 Vesel, 1+2 = 3 p
#29 Wiklund, 2+0 = 2p

Special teams

Hästen noterade två påsar mot MODO och 40% i spelformen näst bäst i ligan, därtill ett 100%:igt PK (fyra försök). Vita hästen riktigt bra i special teams i första matchen.

Björklöven har efter två matcher noterats för två mål sex försök eller 33,33%, även det väldigt bra med 4:e plats i ligan. I PK även där 4a i ligan via 2 insläppta mål på 11 försök.

*

Laget lär i vanlig ordning släppas under dagen, så bara att invänta kvällens uppställning.

Men så här ställde vi upp senast mot AIK i hemmapremiären.

Målvakter:

34 Kevin Poulin (32 Isak Mantler)

Backar:
28 Adam Plant, 48 Daniel Rahimi
8 Alexander Deilert, 92 Daniel Norbe
57 Karl Johansson, 74 Zach Palqvist
7:e 7 Alexander Hellström

Forwards:
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
90 Alex Hutchings – 10 Tyler Vesel – 91 Justin Crandall
71 Gustav Possler – 18 Axel Ottosson – 96 Pontus Andreasson
44 Olle Liss – 62 Oscar Steen – 38 Carl Grundström
Extra: 19 Kristoffer Söder

Enligt uppgift tränade alla i går inkl. backen Erik Ullman, ska bli intressant att se ifall han går in på sju backar eller om man kör vidare med de som inlett så här långt.

Foto: Lucas Norlin

*

Folkbladet.nu i går en intervju med den lille giganten #28 Adam Plant som så här långt bildat backpar med den väldige Rahimi. Adam öser beröm öveer Daniel och säger vidare bl.a.

– Tränaren har gjort ett bra jobb och gett oss en bra strategi. Vi spelare jobbar tillsammans och täcker skottlinjen och det har gett oss momentum och hjälpt laget att vinna matcherna, säger Adam Plant.

Detta apropå deras starka inledning och inte minst då spelet i PK. På frågan vilken spelartyp kommer Adam Plant vara den här säsongen, blev svaret:

– Förhoppningsvis en demon som stänger ner motståndarna, men jag skulle gärna bidra offensivt också och bli lite mer av en tvåvägsspelare. Men fokus kommer att ligga på det defensiva, det är vad jag tror att Björklöven behöver från mig och jag hoppas kunna ge dem det.

Sedan luggande besked apropå att han utgick senast mot AIK och därefter återkom i spel med helvisir: – Det är okej, det gör lite ont, men inget är brutet, det kom bara lite blod, säger Plant avslutningsvis.

*

Våra nycklar inför i kväll är:

  • Inte sitta kvar i bussen, ta kommandot redan från första perioden.
  • Undvika alla onödiga utvisningar, inte minst mot Hästens vassa PP.
  • Första målet alltid viktigt, inte minst på bortaplan.

Kvällens fråga?

Duellen #9 Sörensen vs #38 Grundström, vem noteras för flest poäng?

Matchen i kväll sänds på C More Live och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

One thought on “Försnack Vita Hästen vs Löven

  • 7 oktober, 2020 kl. 15:58
    Permalänk

    Tror att Grundström överglänser Sörensen, gissar också att Calle steppar upp och är Lövens bästa spelare men att Poulin blir den viktigaste spelaren för Löven ikväll.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: