Försnack Vita Hästen vs Björklöven

Efter nio raka segrar, den tredje bästa inledningen i Hockeyallsvenskans historia segrar väntar nu HC Vita Hästen på bortaplan i Himmelstalundshallen.

Vita Hästen lär bli en nöt att knäcka som kommer till matchen med ett rejält självförtroende efter att i måndags kört över Västerås på bortaplan med hela 7-2.

Förra säsongens möten slutande enligt följande:
Björklöven – Vita Hästen 2-1
Björklöven – Vita Hästen 5-3
Vita Hästen – Björklöven 3-5
Vita Hästen – Björklöven 3-5

Så här långt under säsongen ett möte mellan dessa lag då vann Löven med 3-2 i Himmelstalundshallen. Målskyttar den gången var #29 Wiklund, #19 Söder och #62 Steen.

På ämnet Green Connection hittar vi hos Vita Hästen en kvintett i målvakterna Oscar Masiello (Skadad), Adam Werner, backen Linus Högberg, samt forwardsduon Emil Lundberg (ny lagkapten i Vita Hästen) samt Filip Cruseman.

Aktuell tabell

*

Interna poängligan, Vita Hästen vs Björklöven

Vita Hästen: 
1. #9 Sörensen, 6+7 = 13 p
2. #79 Lundberg, 4+4 = 8 p
3. #59 Nättinen, 2+5 = 7 p

Björklöven:
1. #10 Vesel, 4+9 = 13 p
2. #44 Liss, 4+7 = 11 p
3. #91 Crandall, 3+8 = 11 p

Special teams
Björklöven har efter nio matcher noterats för nio mål på 42 försök eller 21,43 % (6:e) vilket är helt ok, men en nedåtgående trend. I PK är fortsatt bäst nu än bättre siffra med 90,91 % eller fyra insläppta på 44 tillfällen vilket faktiskt är sjukt bra.

Vita Hästens PP skuggar Björklövens där de gjort åtta mål på 38 försök eller 21,03 % (7:e). Deras PK är dock beskedligare med 81,58 % (6:e) eller 7 insläppta på 38 tillfällen.

*

Laget lär i vanlig ordning släppas under dagen, så bara att invänta kvällens uppställning.

Men så här ställde vi upp senast mot Västervik i söndags.

Målvakter:
34 Kevin Poulin (32 Isak Mantler)

Backar:
28 Adam Plant, 57 Karl Johansson,
8 Alexander Deilert, 92 Daniel Norbe
33 Erik Ullman, 74 Zach Palmqvist
7 Alexander Hellström

Forwards:
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
90 Alex Hutchings – 10 Tyler Vesel – 91 Justin Crandall
11 William Eriksson– 96 Pontus Andreasson – 71 Gustav Possler
44 Olle Liss – 62 Oscar Steen –18 Axel Ottosson
19 Kristoffer Söder

Tyvärr fick ju Alexander Deilert en smäll mot låret under matchen mot Västervik. Han kylde med den under spelet, men kunde avsluta matchen och så också Justin Crandall som verkade få en smäll i knät, men även han fullföljde. Nu är deras medverkan osäker och ska undersökas under dagen. De är dock med ned till Norrköping. Klart är i alla fall att Carl Grundström är åter i spel efter hjärnskakningen han fick mot Kristianstad. Daniel Rahimi avtjänar nu sin andra och sista match i sin avstängning och är åter i spel till match två i denna bortaturné, som är på söndag mot Södertälje, alltså samma lag som han ådrog sig avstängningen mot.

-Sist hade vi det rätt tufft i första perioden, så det gäller att vi är beredda och har fokus på matchen och kommer ut starkt, sa Oskar Steen efter senaste matchen där fokus redan var på nästa.

Oskar Steen är redo för ett nytt möte i Himpan. Foto: Löven4Ever.

När det gäller Vita Hästen värvade man igår Martin Janolhs, som gått kontraktslös hittills i år och som spelade i Södertälje ifjol. Han är signad på ett korttidskontrakt fram till årsskiftet. Detta för att man har skadebekymmer i Patrick Blomberg, Jens Holmström och Anton Johansson. Martins första kommentar till klubbens hemsida om Björklöven som första motståndare var: -Det är ett hyfsat motstånd! 

*

Våra nycklar inför i kväll är:

  • Snabbare förstapass så vi kan komma i flygande anfall och utnyttja vår offensiva skicklighet
  • Agera som känslolösa robotar så vi inte drar på oss fler onödiga utvisningar.
  • Första målet alltid viktigt.

Kvällens fråga?

Med nya märkliga abuse-regler finns risk att det lär hagla utvisningar. Vem vinner isf matchen i matchen gällande powerplay?

*

Kommentarer, reflektioner eller tankar..? Fältet som vanligt rätt fritt.

*

Matchen i kväll sänds på C More Live och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: