Försnack Vita Hästen

Vi ger oss in i den 21:a omgången med hemmamöte med Vita Hästen, som i skrivande stund parkerar på den åttonde och sista slutspelsserieplatsen.

Vita Hästen kommer närmast från en 1-2 förlust på hemmaplan mot Leksand. Vita Hästen är seriens 3:e sämsta bortalag med endast 8 inspelade poäng på tio försök och en målskillnad på 26-32. Laget har totalt tagit 26 poäng på de inledande 20 omgångarna och en målskillnad på 49-47.

Lagen har mötts tre gånger i i Umeå sedan Norrköpingslaget tog steget upp i hockeyallsvenskan och de matcherna har slutat med en två 3-1 segrar, men också den snöpliga 1-2 förlusten i fjolårets slutspelsserie där vi vann skotten med 31-12 och sen missade direktkvalet till SHL.

Skador oroar i Vita Hästen sedan senaste matchen (1-2 mot Leksand). Man har fått två återbud i Viktor Crus-Rydberg fick en smäll i matchen och unge tjecken Lukas Vopelka som var magsjuk. – Sedan tidigare har vi Morgan Hassel, Linus Söderström, Anton Brehmer, Markus Gunnarsson och Ludde Martinsson borta. Vi får se om Viktor och Lukas kanske kan komma till spel imorgon, berättar Hästens tränare Mikael Johansson till nt.

Special teams:

IF Björklöven, 20,22% (2) samt 86,59% (4)

Vita Hästen , 15,71 % (8) respektive 81,82 % (5)

Vita Hästens tre bästa poängplockare

 1. #20 Marcus Eriksson 8 + 13 = 21p
 2. #54 Adam Schmidt 6 + 7 =13p
 3. #10 Jesper Samuelsson 4 + 7 = 11p

Björklövens tre bästa poängplockare

 1. #28 Lucas Sandström 8 + 7 = 15p
 2. #10 Jesper Thörnberg 5 + 7 = 12p
 3. #57 Stefan Andersson 2 + 9 = 11p

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Snabbt studsa tillbaka
 • Omvandla vårt ”bra” PP till mål
 • Minimera onödiga utvisningar

Om vi hunnit snacka igenom och lägga om försvarsspelet vete tusan, men det måste bli enklare och rakare. Även anfallsspelet måste bli mer rakt på mål. Forwards tar alldeles för ofta den bekväma vägen utanför tekningspunkterna i anfallen. Nä, in i skiten och våga ta smällen. Det är där inne görs över hälften av målen och det är dit vi måste ta oss. Vågar våra forwards ta smällen? Sen måste vi sluta ta onödiga utvisningar, i utvisningsbåset vinner man inga matcher. Det gäller även att få utdelning i powerplay, men ser vi tillbaka på fjolårets tre möten kunde vi inte utnyttja ett enda powerplay trots 9:48 minuter i spel fem mot fyra och 1:14 i spel fem mot tre. Ändring på det i kväll?

Ser vi till fjolårets hemmamöten med Vita Hästen så svarade Nicklas Johansson för tre av de sju målen vi gjorde. Sätter han sin månne sin första kasse i kväll? Stefan Öhman har gjort två mål och de övriga två målen ifjol gjordes av William Quist och Emil Lundberg.

Johan Löf / AXELLÖF

Får vi se nya mål från Nicklas Johansson när Vita Hästen står för motståndet? foto:AXELLÖF

En sak vi efterfrågat är tuffare spel från våra backar och ser man över tacklingsstatistiken (och visst det är inte allt en back bör göra…men?), så ser vi att vi totalt har 24 tacklingar noterade av våra backar över 20 matcher, varav 7 st var från Mike Banwell och Jonas Emmerdahl. Endast 24 st! Övriga 4 backar delar på 10 tacklingar! Det är för uselt! Juha Uotila i VIK har 43 st själv och Oscar Engslund i IKO har 26 st själv. Ja, ni hör ju. Lövens försvar måste tuffa till sig. Det måste kännas att ta sig framför mål. Mer tacklingar ikväll?

Målvaktsfrågan då? Ja, Jonathan Bjurö är åter i Modo och när vi kollade läget kring målvaktssituationen med sportchef Daniel Johansson så blev svaret. Vårt lag släpper vi i morgon (läs idag). Klart tolkningbart,eller? Bjurö åker tillbaka för att stå, vakta båsdörren eller har vi en juniormålvakt vid sidan av Kevin?

Många frågor som sagt och förhoppningsvis får vi ikväll lika många svar. Kvarstår frågorna så vet vi hur det har gått och då står vi nog vid ett vägval. Vad blir klubbens nästa agerande?

* * *

Nedsläpp ikväll 19.00 i T3 Center och kan du inte vara på plats kan du i vanlig ordning se matchen och dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang genom att klicka på bilden nedan.

Cmore

2 thoughts on “Försnack Vita Hästen

 • 12 november, 2015 kl. 10:34
  Permalänk

  Tacklingsproblemet ar ju imponerande. Varfor ? Ar de radda att reta upp motspelarma ? Att gora illa sig ? Eller helt enkelt for daliga tekniskt… eller konstig taktik av Tommy. Vore kul o se de nya backarnas tacklingsstatistik i sina respektive lag innan de kom till Loven !

  Svar
 • 12 november, 2015 kl. 15:12
  Permalänk

  Vårt hemmafacit är ju inte direkt imponerande heller, på 10:e plats! AIK t ex har tagit 5p mer än oss trots 2 matcher mindre spelade…! Hoppas det blir en fin inramning och hyllning till ”Lövenkämpen” som tvingats lämna alldeles för tidigt!!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: