Försnack VIK vs Löven

Ikväll väntar det tippade topplaget Västerås IK på bortaplan, ett VIK som i premiären i fredags tog en planenlig seger över AIK med 5-2 men senast föll mot Västervik med 2-3 i Plivit Arena.

Under fjolårssäsongen möttes vi två gånger i ABB Arena Nord och vi tog en skön 2-0 seger i det första mötet. Oscar Masiello höll nollan då och Fredric Andersson och Jacob Peterson målskyttar. Det andra mötet vill vi bara glömma som slutade med Västeråsseger 5-4 efter förlängning. Den som minns minns, den som inte minns gör bra i att inte minnas.

I Västerås hittar vi på temat Green Connection Kelsey Tessier.

Aktuell tabell

Interna poängligan, VIK vs Björklöven 

#6 Leduc, 1+2 = 3 p

#17 Wikman, 2+0 = 2 p

#25 Bergman, 1+1= 2 p

..där gästerna kontrar med:

#8 Deilert, 2+3 = 5 p

#13 Andersson, 2+2 = 4p

#91 Crandall, 1+2 = 3 p

Special teams

I premiären utnyttjade Björklöven två av fem powerplay, mot MODO kammade vi noll. Sammantaget dock likt hemmalaget 25% i utdelning och en femteplats i den tabellen.

Om vi tittar på PK höll Björklöven rent dvs. 100 % under de tillfällen KHK hade och även senast mot MODO. VIK:s siffra är 80 % efter att ha släppt in ett mål på fem tillfällen i PK. Löven tillsammans med BIK Karlskoga bäst i klassen med 100%.

*

Asisterande tränaren Robert Kimby ser fram emot matchen. Han menar att VIK är ett bra lag som spelar med kraft och tävlar mycket. Robert menade vidare att det alltid är lite speciellt att återvända till hallar där man själv spelat, en detalj de jobbat lite med är tekningar där man gärna vill upp i procent en aning.

Foto: Lucas Norlin

Laget just nu på plats 12 i ligan med sina 44,20%, att jämföras med hemmalaget Västerås som är bäst i klassen med sina 59,42%. Individuellt är just nu Lindquist bäst med sina 48,28%.
Hela den intervjun hittar du HÄR.

Från Björklöven lär laguppställningen i vanlig ordning komma ut vid lunchtid och vi ber att få återkomma om den.

Vi vet dock efter matchen senast att vi utöver backen Alexander Hellström även kommer få klara oss utan i vart fall forwarden Alexander Wiklund som utgick mot MODO.

Foto: Lucas Norlin

*

Sajten Löven4Ever har även varit i kontakt med vikfancentral.se som gav oss följande kommentarer;

Hur är i läget i VIK inför mötet med Löven? – Lite svajig start på säsongen. Helt okey mot AIK, men vissa spelare har inte riktigt kommit i gång som tex. Hertzberg.

Hur har spelet sett ut? – I Västervik var man inte riktigt redo och släppte åter in mål efter att ha förlorat närkamp framför Kruse. Även passivt BP gav Västervik ett mål. Så spelet i egen zon utan puck måste upp. Sedan saknades förstecenter Öhrn i en redan ganska ospetsig centersida, tror man behöver värva en bra center längre fram.

Hur har exlövet Kelsey Tessier sett ut? – Tessier har varit bra tycker jag, en av få som var på plats i Västervik. Både bra passningar och skott.

* * *

Våra nycklar inför i kväll är:

  • Målvaktsmatchen. Vem kliver fram?
  • Special teams alltid, viktigt kan vi fortsätt stänga ner motståndarens PP?
  • Sedan fortsätta hålla oss till vår gameplan, vara konsekventa och inte sväva iväg efter den fina inledningen.

Kvällens fråga?

Matchen i matchen, flest poäng för Tessier eller Crandall?

*

Oddsen i skrivande stund hos Coolbet.. 2,30 – 4,25 – 2,63

*

Matchen sänds på Sportkanalen samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: