Försnack VIK Västerås

Roadtripen når i dag ABB Arena Nord och efter noll poäng mot i tur och ordning Almtuna IS, IK Pantern hade det smakat hallonbåt med poäng och så klart helst en seger mot VIK Västerås.

Västerås var liksom oss själva topptippade inför säsongen och vilket av lagen som så här långt infriat förväntningarna rätt klart, vi föll för övrigt i seriepremiären mot just Västerås med 0-2 hemma i T3 Center.

Ligaledarna VIK Västerås har så här långt 35 p (49-31) på 16 matcher medans vi kontrar med 19 p (35-37) på 15 matcher. Om de fortsätter plocka 0,92 poäng fler än oss varje match så skulle de till slut nå de magiska 100 p med råge och i redan i omgång 46, vi å andra sidan skulle sluta på 66. Då skulle det även skilja hela 47 poäng mellan de två på förhand topptippade lagen. Det är ju helt galet och skulle inte vara okej någonstans.

Västerås kommer närmast från en klar seger 6-2 hemma mot Almtuna i lördags och är efter AIK seriens bästa hemmalag med 23 av 24 möjliga poäng. Vi har väl inte glömt 1-3 mot nykomlingen Pantern ännu och har på våra åtta bortamatcher så här långt spelat till oss 9 poäng och målskillnaden 23-25.

Björklöven tränade inte i går men kommer matchvärma i dag på förmiddagen och lite beroende på ifall Trotter hinner bli spelklar eller inte kan kedjorna ändras något, annars pratar man mer om att sitt lugnt i båten och försöka jobba vidare utifrån den utstakade planen och försöka skapa lite trygghet.

Markus Åkerblom sa även bl.a. följande i går till hemsidan inför matchen i kväll:

– Västerås är ett av allsvenskans absolut bästa lag och dom har ett tight försvarsspel och dom är bra på att försvara sig. Sen har dom lite vassa forwards och är bra i både numerärt överläge och underläge. Det gäller att vi fortsätter göra en gjuten insats i vårt försvarsspel samtidigt som vi kommer upp i vårt spel i numerärt överläge och börjar producera igen. Även att vi börjar få in lite enkla puckar i spelet 5 mot 5.

Special teams:

VIK Västerås, 29,09% (1) respektive 88,73% (2)

IF Björklöven, 21,21% (3) samt 89,66% (1)

Västerås tre bästa poängplockare

 1. #12 Fredrik Johansson, 4 + 10 = 14 p
 2. #9 Jan Urbas, 7 + 6 = 13 p
 3. #18 Jeremy Williams, 8 + 4 = 12 p

Vi lär väl under dagen få besked om vi kommer till spel med eller utan #7 Brock Trotter men som det sett ut på slutet skulle det kunna bli en nödvändig injektion. Vi kan bara böna och be för att det ska lösa sig under dagen?

HÄR förresten ett klipp från förra torsdan signerad Västerbottens Nytt då man presenterade att nye Bruce Trotter var redo för spel. Numer doc kuppdaterat till Brock Trotter.

Björklövens tre bästa poängplockare

 1. #28 Sandström 6 + 4 = 10 p
 2. #57 Andersson 2 + 7 = 9 p
 3. #19 Quist 4 + 3 = 7 p

Bloggens tankar kring kvällens nycklar:

 • Jobba hårdare och vilja mycket mer än hemmalaget
 • Inte ta onödiga utvisningar med tanke på Västerås fina PP
 • Inga juniormisstag eller på chans, hellre enkelt spel och riktigt safe

Vi vill att varje spelare efter matchen ska kunna se sig i spegeln och kunna säga att i dag gjorde jag mitt allra yttersta för laget. Och den gröngula Björklöventröjan ska drypa av svett. Om alla verkligen kan det och varje dag, varje match, varje period och varje byte framöver är beredd på att betala priset fullt ut kommer vi kunna vända den här fruktansvärt jobbiga streaken.

Men det krävs att verkligen alla är och även gör det.. Ingen får lita på att kompisen ska göra det och som bloggen skrev i går i samband med #47 Lindskougs sköna CITAT gäller det våga ställa krav, och riktigt höga krav på sina lagkamrater. #SKULDRAVIDSKULDRA

Här hittar du förresten snacket med ass.tränare Markus Åkerblom inför matchen.

Där Markus avslutade med: – Västerås är som sagt ett jättebra lag som vi har stor respekt för men vi åker dit för att ta tre poäng såklart.

Vi lär återkomma under dagen med laget så fort det är släppt och även när vi får besked kring Trotters medverkan samt möjligen plussa med lite annat.

* * *

Nedsläpp i kväll klockan 19.00. Kan du likt bloggen inte vara på plats i Västerås kan du se matchen och dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang. Klicka på bilden nedan.

Cmore

5 thoughts on “Försnack VIK Västerås

 • 26 oktober, 2015 kl. 08:32
  Permalänk

  En tuff match idag även om vi hade kommit dit med fler poäng och självförtroende i bagaget.
  Vill se att vi börjar spela enkelt och tillknäppt,arbeta stenhårt utan att ta onödiga utvisningar och det gäller inte bara i denna match utan framöver också för att få in poäng och självförtroende.

  Svar
 • 26 oktober, 2015 kl. 08:46
  Permalänk

  ”Fortsätter göra en gjuten insats i vårt försvarsspel”….är väl bara Kevin som varit gjuten där. I övrigt har vi ju torskat på slutet pga att vi inte spelar rejält och de juniormisstag vi gjort.

  Svar
 • 26 oktober, 2015 kl. 12:24
  Permalänk

  För första gången den här säsongen så ser ja knappt fram emot matchen, men man kommer ju sitta och se den ändå.
  Man hade ju hoppats att detta hade varit en seriefinal och inte en till ”måstematch”.
  Ska man hitta nåt positivt så är det väl kanske att vi bröt förra årets negativa trend borta mot Rögle, kanske kan vi göra det mot Västerås nu. Men jag tvivlar.
  Man kommer sitta i soffan förtvivlad ikväll med är ja rädd.

  Svar
 • 26 oktober, 2015 kl. 13:36
  Permalänk

  7-1 vik
  Trotter tröstmålet

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: