Försnack VIK Västerås HK

Åter dags för match och även om förlusten mot Leksand kändes lite som ett slut på säsongen så finns teoretiska chanser och som det ser ut just nu så är likt oss topptippande Västerås det lag som är närmast att ta i kapp. Hade man sagt det när säsongen startade så hade man väl blivit inspärrad.

Megazone

Västerås har fallit som en sten genom tabellen och den effekten brukar sex raka förluster ha. man har på dessa sex matcher tagit 2 poäng via en OT förlust borta mot Timrå senast och en strafförlust för fem omgångar sedan. Utöver det idel förluster. Klubben har inte alls fått den effekt man hoppades i och med sitt tränarbyte då det blivit en poäng på två hemmatcher sen dess. Inför matchen säger man att man tycker Björklöven är ett skickligt lag som spelar på sin skicklighet. Klockrent,eller? Laget har efter förlusten mot Timrå förändrat en hel del i sina formationer. Bland annat kommer Jan Urban, Fredrik Johansson och Cody Murphy åter lira ihop. Lagets skytte- och poängkung Jeremy Williams är avstängd efter sin huvudtackling mot Timrå. Därför man man tycka att den är mer än märkligt att assisterande tränare Marcus Åkerblom berättar att ”klart vi har koll på deras PP” med Jeremy Williams i spetsen. Samme Williams som är avstängd. Att vi missar vissa detaljer ibland är en sak, men att tränarna?? Nä, se upp med Matushkin, Cook och Fredrik Johansson istället. Där har ni dagens tips från bloggen.

Jaja, VIK Västerås HK ligger i skrivande stund som sagt på 8:e plats i hockeyallsvenskan, men kan vid seger i kväll ta några hopp i tabellen och mer eller mindre säkert skära av oss från drömmen från om slutspel. Laget ligger i skrivande stund sju poäng före oss och även om det i praktiken och teorin finns därefter 33 poäng att spela om känns kvällens match mycket avgörande.

Västerås svarade för en stark avslutning senast mot Timrå där man vände 1-3 till 3-3 under matchens sista fyra minuter och lyckades med något vi inte klarat i år, nämligen att gör mål med uttagen målvakt.

Västerås är seriens 6:e bästa hemmalag med 40 i hopspelade poäng på 20 försök och en målskillnad 69-49. Vi kontrar med att vara seriens tionde bästa bortalag med 21 ihopspelade poäng på 20 matcher och en målskillnad på 53-70.

Den här säsongen har vi mötts tre gånger, vilket givit idel förluster. Vi föll i premiären hemma med 0-2, 2-5 borta och sen också 3-4 hemma efter straffar. Dags för ett trendbrott?

23296125252_e70fabeffa_b

Dags för Björklöven att inta förarsätet mot Västerås i kväll. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Special teams:

IF Björklöven, 19,34 % (6) samt 85,16 % (2)

VIK Västerås HK, 22,07 % (2) samt 81,93 % (6)

IF Björklövens tre bästa poängplockare

 1. #6 Kim Karlsson 9 + 19 = 28 p
 2. #10 Jesper Thörnberg 14 + 10 = 24 p
 3. #90 Alex Hutchings 16 + 7 = 23 p

Västerås tre bästa poängplockare

 1. #18 Jeremy Williams 17 + 19 = 36 p
 2. #36 Matias Myttynen 11 + 14 = 25 p
 3. #9 Jan Urbas 9 + 16 = 18 p

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Stå emot Västerås inledning
 • Få igång powerplay
 • Spela enkelt bortaspel och ta vara på de chanser som ges.

Det finna inget annat än att återigen blåställ på gäller. Stå emot Västerås förmodade forcering och hoppas på förstamålet och bygg vidare på det. Vi måste också hitta tillbaka till det bra pucktempot vi hade ett tag i vårt powerplay.

Megazone* * *

thumb_700

Vi kan se att vi, trots tabellplaceringen ändå är ett lag som drar folk till skillnad från andra lag man får locka med fribiljetter till.Vi som inte är på plats kan se matchen , antingen via Cmore Sport för er som har tillgång till den, annars via webben och dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang genom att klicka på bilden nedan.

CmoreVad är dina egna tankar inför matchen mot Leksand? Skriv gärna en kommentar.. Hur tror du matchen slutar och vilka ser du som kvällens nycklar för tre livsviktiga poäng i kväll? Fältet som vanligt fritt..

2 thoughts on “Försnack VIK Västerås HK

 • 25 januari, 2016 kl. 08:46
  Permalänk

  OT-förlusten mot Timrå kom på bortaplan…

  Svar
 • 25 januari, 2016 kl. 11:07
  Permalänk

  Önskar verkligen att han hette Jan Urban istället. Haha

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: