Försnack Västervik vs Löven

Efter magplasket med 1-5 borta mot AIK på Hovet i förrgår väntar nu en ny bortamatch under denna veckas road trip med nästjumbon och förra säsongens succé Västerviks IK i Plivit Trade Hallen.

Så här långt VIK på plats 13 i tabellen medan vi efter senaste matchen ligger på plats fem med tre poäng upp till ledande Timrå, samtidigt bara fem poäng ner till BIK Karlskoga på plats nio och missat slutspel.

13:e placerade Västervik kommer närmast från en förlust med 0-2 borta mot SSK. Hemma i Plivit Trade Hallen så här långt tre segrar på fem försök (målskillnad 12-9) och genom det på plats åtta i hemmaligan. På samma sätt har vi två bortasegrar på fem försök och med målskillnaden 14-17 ligger vi numer på plats sju i bortatabellen.

Under förra säsongen förlorade vi det inledande mötet med nykomlingen Västervik i Plivit Trade Hallen med 3-2 efter det att backarna #12 Pavel och #16 LEJ gjort våra mål. I vårt nästa bortamöte vann vi med 3-1 och det var också de enda tre poängen vi tog mot Västervik förra säsongen, hemma i T3 Center föll vi två gånger om. Målskyttar den gången #12 Pavel, #28 Sandström samt #14 Murphy.

På temat Green Connection har vi backen #72 Tobias Björklund som tidigare under en period representerat vårt gröngula Björklöven. Sedan lirar även kusinens grabb Viktor Lindell i laget.

Från Västervik kunde vi går på deras hemsida bl.a. läsa att det är säsongens första match på en fredag i PTH som förra året tydligen var en succé, att de hoppades på mycket folk.

Då både hemma- som bortalaget föll senast räknar de med två revanschsugna lag i kväll. Man meddelade vidare att man ställer upp med samma lag som mot Södertälje, det innebär att backarna Björklund, Englund (avstängd) samt forwards Georgsson, Karterud samt Öhman saknas.

Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Från Björklöven inget nytt på hemsidan men när bloggen i går kollade skadeläget med coach Joakim Fagervall och de tre nycklarna inför matchen svarade han: – Alltid vårt system, den farten vi vill spela med samt boxplay.

Inget info dock om laget, vilka som ev. saknas etc, som dock i vanlig ordning lär släppas under dagen.

Interna poängligan, Västervik vs Björklöven..

 1. #29 Fish, 1+5, 6 p
 2. #25 Blomberg, 3+2, 5 p
 3. #17 Petersson, 3+2, 5 p

..där vi kontrar med:

 1. #19 Farley, 7+7, 14 p
 2. #90 Hutchings, 6+5, 11 p
 3. #18 Ottosson, 5+5, 10 p

Special teams?

Hemmalaget Västervik noterar så här långt usla 3,70% (14:e) i PP medan vi kontrar med 25,00% (2:a), däremot är hemmalaget vassare i BP där de noterar 87,88% (2:a) medan vi alltjämt har jumboplatsen via 75,76%.

Våra nycklar är:

 • Studsa tillbaka och glömma matchen matchen på Hovet, vara lika noggranna och konsekventa som vi är i våra bästa stunder.
 • Trascha deras ”fredags-party”.. Hålla tätt från början, få Västervik lite konfunderade och gärna lite stressade.
 • Sedan som alltid målvaktsspelet (Masiello i buren?) och då även viktiga special teams.

Sedan gäller det att fortsätta spela efter ”systemet”, vara konsekventa, noggranna och försöka städa bort så mycket individuella misstag som möjligt. Sedan så klart hela tiden det hårda jobbet och bara tänka byte för byte.. Klyschigt och tråkigt, men samtidigt otroligt effektivt.

Matchen i kväll sänds via webben på CMore.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Sen vill vi givetvis höra era tankar inför matchen. Har vi lagt den senaste förlusten bakom oss, är någon fler än Pukka tillbaka till i kväll? Hinner Fagge landa någon förstärkning etc. innan nedsläpp?

Frågorna är många, svaren säkert ännu fler… skriv gärna en kommentar!

Är ni på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla så klart även in oddsen för i kväll..

One thought on “Försnack Västervik vs Löven

 • 20 oktober, 2017 kl. 15:55
  Permalänk

  Till att börja med så är det otroligt trist att Pukka inte spelar ikväll heller, matchen mot AIK visar väl hur viktig han är för defensiven i Löven. Men om han har någon lättare skada som det låter som när man hör på en intervju med Fagervall så är det klokt att vila honom. Förhoppningsvis kan han spela igen på onsdag och han lär vara än viktigare i den matchen.

  Tror att vi ikväll får se ett Björklöven göra en match som typ Almtuna matchen och jag är ganska säker på att det blir vinst ikväll. Västervik är inte på långa vägar samma lag som förra säsongen och dom saknar också några viktiga pjäser.

  Blir intressant att se vilken målvakt Jocke & co väljer, jag skulle vilja ge Masiello chansen igen men jag tror dom ställer Werner i målet från start.

  Dom närmaste dagarna blir spännande då det måste börja på hända något på nyförvärvs fronten. Om dom nu är så pass nära med någon spelare som det låter så är det märkligt att det inte börjat gå några trovärdiga rykten. Eller har bloggen hört något förutom att en del pratar om Per Ledin.

  I VK;s nedsläpp säger Gunnar J att han vet att det är en två vägs energi forward som dom jobbar på. Okej att dom tappat Hage och Granlund men om vi tar in en till liknande spelartyp så känns det som när Hage / Granlund kommer tillbaka att vi har lite för många av den typen. Personligen skulle jag nog hellre vilja ta in en stabil defensiv back, även om det ser hyfsat bra ut när Emmerdahl är spelklar igen.
  Men det blev väl kanska tydligt senast att om en av dom bättre defensiva backarna är borta så ser det inte lika bra ut och att skador kommer är vi ju smärtsamt medvetna om.

  Om man fick önska sig en tidig julklapp så är det väl en ny in i varje lagdel, en hårt jobbande målskytt typ Hutchings, en stabil defensiv back samt en rutinerad målvakt med matchvinnar egenskaper / inställning. Om tomten kan fixa det får han gärna få bli sportchef när han gjort bort julruschen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: