Försnack Västervik vs Björklöven

Spökveckan avslutas nu med Västervik i kväll och för att något spöke ska bort krävs alltså seger ikväll under 60 minuter.

 

Ja, återigen en match mot ett lag som vi historiskt har mycket svårt med, nämligen Västervik.

Ser vi till spökveckan som bloggen skrev om i helgen skrev vi så HÄR gällande just Västervik.

Ytterligare ett ännu nyare lag i hockeyns finrum än Pantern, som ju debuterade ifjol. De sex mötena lagen emellan sedan Västervik gick upp vittnar om en nästan total Västervik dominans med 5-1 i segrar och 21-7 i målskillnad. Målskillnaden i de matcher Västervik vunnit är 20-4. Vår enda vinst tog vi dock på bortaplan.

Tolfteplacerade Västervik kommer närmast från en imponerande bortaseger där man nollade Södertälje i Scaniarinken och vann med 2-0. Vvik är ligans tionde bästa hemmalag via 30 poäng på 18 hemmamatcher. Björklöven är som vi skrev ovan seriens tionde bästa bortalag med 24 poäng på 19 matcher.

Så här långt under säsongen har vi nollats av Västervik via 0-2 borta och 1-6 hemma och som sagt, på de sex mötena lagen emellan sedan Västervik gick upp i hockeyallsvenskan vittnar om en nästan total Västervik dominans med 5-1 i segrar och 21-7 i målskillnad.

På temat Green Connection hittar vi nada i Västervik.

Interna poängligan, Västervik vs Björklöven..

 1. #29 Fish 10+11 = 21 p
 2. #17 Pettersson 8+12 = 20 p
 3. #25 Blomberg 9+9 = 18 p

..där vi kontrar med:

 1. #19 Farley 13+16 = 29 p
 2. #13 F Andersson, 14+14 = 28 p
 3. #18 Ottosson, 11+17 = 28 p

Special teams?

Trots nästan nio minuter i PP (8.59) som blev det inget mål i PP mot AIK vilket gjorde att vår statistik sjönk med mer än en procent från 22,86%, till 21,82 %, men fortfarande tredje bäst. Vi har numera gjort 24 mål på 110 försök. Här kontrar hemmalaget med 17 mål på 106 försök, vilket ger 16,04 % och en 10:e plats i den grenen.

När det gäller PK är hemmalaget klart vassare via 22 insläppta på 120 försök vilket motsvarar 81,67%. Här kontrar gästande vi med ligans näst sämsta bästa via 28 insläppta på 122 försök (77,05%). Här har det dock överlag sett betydligt bättre ut på slutet för vårt gröngula Björklöven, särskilt gällande PK och det defensiva spelet efter lite justering i uppställning och taktik.

– Det ska bli härligt att spela igen. Det är jobbigt att sitta på läktaren, säger återvändande Andreas Vikström till vk.se efter ett lättare träningspass i Stockholm och fortsätter. – Vi har haft en klar målbild hur vi ska spela hela tiden men nu har det börjat klaffa på isen också. Det känns mycket stabilt just nu.

– Jag har inte bestämt laget riktigt ännu men det viktigaste är att vi behåller vårt spel. Då har vi stora chanser att också vinna den här matchen, säger Joakim Fagervall till samma källa.

Laget lär vi i vanlig ordning återkomma till under dagen när det blivit officiellt, men med tanke på det Fagervall sa efter AIK att Nicklas Johansson och Andreas Wikström är åter så lär laget se ut som följer:

Målvakter:
Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:
Mikko Pukka – Jakob Stenqvist
Simon Backman – Stefan Andersson
Simon Åkerström – Jacob Andersson
Niklas Pavel

Forwards:
Austin Farley – Fredric Andersson – Lukas Ericsson
Emil Norberg – David Lindqvist – Roope Talaja
Nicklas Johansson – Axel Ottosson – Erik Rainersson
Mattias Granlund – Andreas Vikström – Marcus Jonsson

Jacob Pettersson och Jesper Emanuelsson har alltså lämnat och åkt hem till Göteborg samtidigt som Nicklas Johansson och Andreas Wikström åter kliver in i laget efter sjukdom resp. skada.

Saknas:
Cody Murphy, Isak Stenlund-Ädelgran, Alex Hutchings, Jonas Emmerdahl och Tobias Hage (alla skadade).

 

* * *

Våra nycklar är:

 • Få stopp i mittzon så Västervik inte får briljera med sina spelvändningar.
 • Effektiviteten. Mot AIK fanns en del lägen som måste sitta om det ska bli vinst på bortaplan.
 • Seger till varje pris. Nu får det se ut egentligen hur det vill. Ett av tre spöken måste bort.

Matchen på onsdag sänds via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Tankar och förhoppningar inför mötet med Västervik? Fältet som vanligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg både en kommentar gällande kvällens publiksiffra samt ett spel för att krydda säsongens matcher!

5 thoughts on “Försnack Västervik vs Björklöven

 • 19 januari, 2018 kl. 09:30
  Permalänk

  Vi måste sluta kladda med pucken i egen zon. Motståndarna får pucken för lätt ibland. Västervik bör vi slå alla dagar iveckan, så det är bara att nöta på. Tycker det sett bra ut på slutet trots lite onödigt poängtapp senast.

  Svar
 • 19 januari, 2018 kl. 14:34
  Permalänk

  Har jag missat något eller varför skriver ni PK istället för BP som man gjort tidigare?

  Svar
  • 19 januari, 2018 kl. 15:05
   Permalänk

   Ja, det har vi gjort och även under en övergångsperiod förtydligat med att det står för PenaltyKilling dvs PK. Nymodighet som vi sent har hakat på.

   Svar
   • 19 januari, 2018 kl. 15:33
    Permalänk

    Jag har sett det på andra ställen också men helt bommat alla förtydliganden. Jaja, tack för förklaringen iallafall. Forza Löven ikväll!

    Svar
    • 19 januari, 2018 kl. 16:23
     Permalänk

     I månadsskiftet oktober/november är senast vi förtydligade, så det är ju ett tag sen. 😉

     Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: