Försnack Västerås

Dags att åter hoppa upp på hästen efter fredagens tunga förlust borta mot Leksand som innebar åttonde raka bortaförlusten. I eftermiddag när vi ger oss in i andra halvan av serien väntar match mot VIK Västerås IK och chans till sjätte raka segern på hemmaplan. Kontraster så det förslår med andra ord.

Västerås kommer till matchen med en femetta på hemmaplan mot toppkollegan Tingsryd imponerar. Samtidigt har Västerås inte riktigt rosat marknaden på bortaplan på sistone.Laget har bara en seger på de fyra senaste bortamatcherna via 6-3 mot Asplöven, men då vann man tredje perioden med hela 5-0. Utöver det har man följande resultat: Leksand 3-4, Sundsvall 1-5 och AIK 1-6. Laget är trots allt seriens femte bästa bortalag med 15 inspelade poäng med en målskillnad på 27-35.

Säsongens två första möten har slutat med Västeråssegrar via 2-0 i T3 Center i premiären och 5-2 i ABB Arena Nord med 5-2 i omgång 14.

Man kan nog lugnt säga att det är två luggslitna lag som möts. Västerås saknar hela tre långtidsskadade centrar i Lihagen, Davidsson och Johansson. Vi å andra sidan har upp emot sju man borta så där vinner vi.

Johan Löf / AXELLÖF

Det har varit tuff i de två första mötena i år, allt talar för att det blir samma visa igen. Arkivfoto: AXELLÖF

Special teams:

VIK Västerås HK 27,17 % (1) samt 85,19 (3)

IF Björklöven, 20,00% (4) samt 85,86% (2)

VIK Västerås HK tre bästa poängplockare

 1. #18 Jeremy Williams 12 + 14 = 26 p
 2. #9 Jan Urbas 7 + 12 = 19 p
 3. #36 Matias Myttynen 8 + 9 = 17 p

IF Björklövens tre bästa poängplockare

 1. #28 Lucas Sandström 10 + 9 = 19 p
 2. #6 Kim Karlsson 6 + 10 = 16 p
 3. #57 Stefan Andersson 4 + 12 = 16 p

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Fixa defensiven trots nykomponerade backpar
 • Neutralisera seriens klart bästa powerplay
 • Första målet

Björklöven måste givetvis studsa tillbaka och vi får hoppas att man kan bjuda på en mer jämn insats där dalarna är betydligt lägre än de brukar vara i matcherna. Topparna måste givetvis vara fler och längre. Kan vi hoppas på hyfsad effektivitet? Givetvis är det svårt att ens sia i hur laget kommer att formeras. Någon kan ju skadas på värmningen eller trilla i gymmet. Man kan ju i alla fall spekulera i hur laget skulle kunna se ut.

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug – (#33 Christoffer Hällberg)

Backar

#57 Stefan Andersson – #? Dennis Persson

# 4 Jonas Emmerdahl – #8 Kalle Ekelund

#24 Banwell– #86 Tommy Wargh

Forwards

#19 Quist – #6 Kim Karlsson – #34 Jon Palmebjörk

#7 Brock Trotter – #74 Stefan Öhman – #28 Lucas Sandström

#90 Alex Hutchings – #15 Edblom – #54 Felix Maegaard-Scheel

#22 Nicklas Johansson – #26 Victor Ekeståhl-Jonsson – #11 Gustav Grundström

 

Vilket innebär att vi förmodligen kommer till spel utan skadade #35 Ollikainen (fot), #16 Ekeståhl-Jonsson (nyckeben), #21 Hetta(knä), #32 Edström (överkroppsskada), #42 Wikström (axel) och kanske duon #10 Thörnberg (skada väldigt oklar) och #62 Lavander (dag till dag).

Det sägs alltså att Tommy Wargh spelar och det låter helgalet i min bok. Han klev av skadad senast och finns det spel i honom borde han ha kunnat avslutat matchen mot Leksand. Är det så att man chansar med honom i brist på annat? Vi vet hur det gick senast. Ser vi sen på lånet Dennis Person så kan man ställa ett frågetecken även där. Killen har varit skadad i fem veckor med en muskelbristning i baksida lår. Han gick på is i tisdags och ska nu lira match och det i Löven. Det kan väl bara sluta på ett sätt? Å andra sidan har vi väl inte många alternativ.

* * *

Inför denna match har undertecknad utmålat Mora som motståndare, Björklöven annonserade Modo som kombattant och Allehanda ser fram emot ett möte med Asplöven. Förvirringen har varit total, men det är inget annat lag än Västerås alltså.

* * *

Vi kommer tillbaka under dagen med fler inlägg inför matchen och vi kan redan nu utlova en ny tävling. Håll utkik i eftermiddag!

* * *

Nedsläpp ikväll 19:00 i T3 Arena och biljetter till den matchen köper du genom att klicka på bilden nedan.

Se Björklövens video om matchen HÄR.

Kan du inte vara på plats kan du i vanlig ordning se matchen och dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang genom att klicka på bilden nedan.

Cmore

Vad är dina tankar om matchen? Skriv en kommentar…

One thought on “Försnack Västerås

 • 29 november, 2015 kl. 14:06
  Permalänk

  ”Nedsläpp ikväll 19:00 i T3 Arena och biljetter till den matchen köper du genom att klicka på bilden nedan”
  Förvirring total var det ja haha
  Tycker grabbarna har en bra chans idag, med deras centrar borta som alltid brukar vara bra mot oss. Sen att Persson varit skadad bryr jag mig inte om, en SHL spelare som fått klartecken att spela måste ju anses som en förstärkning i HA.
  Håller tummarna att Edblom fortsätter med målskyttet….

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: