Försnack Västerås vs Löven

Efter den något tunga, men fullt rättvisa, förlusten mot serieledande Mora IK med 3-5 (trots ledning 1-0 och att vi hämtade upp till 3-3) hemma i söndags nu dags för nästa utmaning. Vikten av matchens betydelse mot VIK Västerås, som skuggar oss i tabellen djäkligt stor och Västerås lär tar emot oss hemma i ABB Arena Nord med varma servetter.

Matchen i kväll kommer att betyda så oerhört mycket för Björklöven som klubb. Man har sparkat två tränare och kan efter denna ligga sämre till än någonsin trots en ny tredje tränare i Joakim Fagervall och att då Jocke även förlängt över ytterligare tre säsonger.

Västerås är i skrivande stund seriens näst sämsta hemmalag med fem segrar på 18 matcher, med 25 inspelade poäng och en målskillnad på 38-43. Vi kontrar för övrigt med att vara seriens sämsta bortalag med ynka 14 poäng på 18 matcher och en målskillnad på 34-59.

Vi har mötts två gånger den här säsongen där vi föll borta med 2-0 i omgång 13, där vi vann hemma med 5-4 i omgång 26.

Under förra säsongen vann lagen varsin match i Västerås och ABB Arena Nord.

Den väldigt viktiga matchen i kväll sänds på C More Hockey och på webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

Cmore-600x341

* * *

VIK Västerås fem senaste:
VIK Västerås – Oskarshamn 2-1 eft.str
Tingsryd – VIK Västerås 7-1
VIK Västerås – AIK 2-1
HC Vita Hästen – VIK Västerås 2-3 eft.OT
Södertälje – VIK Västerås 1-2

Björklövens fem senaste:
BIK Karlskoga – Björklöven 4-2
Björklöven – Timrå 2-3 eft.OT
Almtuna – Björklöven 4-3
Björklöven – Pantern 0-5
Björklöven – Mora 3-5

Västerås har vunnit fyra matcher och tagit tio poäng de senaste fem matcherna, att jämföras med en poäng som vi fick mot Timrå. I övrigt idel nollpoängare. Poängmässigt klar fördel för hemmalaget således, vår målskillnad på dessa matcher är 10-21 att jämföras med Västerås 10-12.

Special teams?

Senast mot Mora återigen 0% i PP trots fyra lägen, som vi nu ackumulerat kan summera till 17,45%. Det är i skrivande stund tionde bäst i klassen. Västerås är dock med sina 21,14% femte bäst i ligan.

I boxplaystatistiken som senast mot Mora efter de två insläppta målen var 50%-ig, så sjönk vi återigen något till 69,35% och är alltjämt seriens sämsta lag i spelformen. Det var iaf inget lag som gick om oss i den grenen efter den senaste matchen om man ska försöka se nåt positivt. Här kontrar för övrigt hemmalaget med 74,42%, vilket är näst sämst i ligan.

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt nu på 12,05 min per match (13:e) att jämföras med Västerås 8,58 min per match, vilket är näst minst i ligan. Ser man rent på 2 minuters utvisningar så har vi drabbats av 174 st. att jämföras med Västerås 153 st.

Interna poängligor:

VIK Västerås

 1. #17 Christopher Fish 21 p (6 +15)
 2. #14 Stefan Gråhns 19 p (7 + 12)
 3. #28 Lukas Zetterberg 18 p (7 + 11)
 4. #9 Mikael Frycklund 17 p (5 + 12)
 5. #12 Fredrik Johansson 15 p (9 + 6)

IF Björklöven

 1. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson 26 p (5 + 21)
 2. #28 Lucas Sandström 23 p (10 + 13)
 3. #14 Cody Murphy 18 p (7 + 11)
 4. #57 Stefan Andersson 17 p (3 + 14)
 5. #91 Joakim Högberg 15 p (6 + 9)

Aktuellt från lagen?

Fagervall pratade i den HÄR intervjun som publicerades på hemsidan innan han presenterades som headcoach för de kommande tre säsongerna att de sedan senaste matchen på de två träningarna bl.a. jobbat med:

– ABC i vårt spel, jobba klart i alla situationer ut på isen.

Jocke menade att de alltid finns ett jobb att slutföra ute på isen och det är vad de jobbar med nu. Han menade även att han känner en bra energi, lust och en vilja göra nåt bra från gruppen.

Gällande matchtruppen vet vi sedan i går att duon #7 Lindquist och #22 Johansson saknas (länk) medans #29 Stenlund-Ädelgran återkallats från Sundsvall (länk). Däremot väntas #57 S Andersson som klev av mot Mora IK kunna spela i kväll.

Från Västerås pratar coach Olsson i DENNA intervju bl.a. om att det ska bli roligt att möta Löven och att man inte stirrar sig blind på vare sig läge i tabellen eller vem man möter, det handlar enligt Olsson om att..

Inte göra det större än vad det är!

HÄR även ytterligare en intervju signerad hemsidan.com där #19 Farley bl.a. pratar om sina tankar med nya coachen Fagervall och att inte fuska och tjuva på att pucken ska komma ur egen zon.

I kväll ser han efter bussresan fram emot den viktiga matchen mot Västerås där det gäller att vara väl förberedd och följa satt gameplan. Vidare tyckte Farley bl.a. att #6 Karlsson sett het ut på slutet.

Bloggens nycklar inför kvällens match?

 • Kontrollerad aggressivitet från nedsläpp och noggrannhet genom att jobba färdigt i alla lägen, oavsett situation i matchen eller i vilken zon.
 • Målvaktsmatchen alltid viktig oavsett #31 Fernström eller #35 Werner.
 • Special teams, inga onödiga utvisningar och samtidigt vid ev. utvisningar stänga BP och sedan att vi nyttjar våra obligatoriska PP.

Vi lär återkomma under dagen med våra tankar när det definitiva, som i mångt i mycket lär påminna om vårt preliminära, laget släpps. Kanske blir laget till och med exakt så då Joakim Fagervall sent i går kväll förklarade för bloggen hur han tänker kring Isaks återtåg i laget och om han kliver rakt in på David Lindqvists plats. -Ska sova på saken, men känns som att det kan bli rakt in där.

* * *

Dagens match sänds alltså dels på CMore Hockey, men även via webben på CMore.se och för att kunna se matchen borta mot Västerås på webben så kan du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Vad har du själv för tankar inför kvällens match? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt..

One thought on “Försnack Västerås vs Löven

 • 25 januari, 2017 kl. 07:44
  Permalänk

  Spåkulan lever.
  Skulle man vilja maximera laget så tar Öhman Zachs plats och zach winge med exempelvis Kim.

  Lite synd att Linkan blev skadad men nog fungerade han bättre som center?

  Hur skulle nog också snacka med Boström om han kunde tänka sig att hoppa in vid ett eventuellt kval uppåt eller åt andra hållet. Ett snack med Wargh skulle nog inte heller var så dumt. -4 med TJ är nästan bra siffror men framförallt skulle han nog vara nyttig vid ett kval åt fel håll. Viktigt att inte få panik nu! För spåkulan är trygg med Fagervall :-)!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: