Försnack Västerås IK vs Björklöven

Vi noterar onsdag i kalendern vilket innebär bortamöte med Västerås IK i ABB Arena Nord ikväll med nedsläpp kl 19.00

Ikväll väntar alltså tabellfemman, ett Västerås som är hockeyallsvenskans formstarkaste lag med sju raka segrar och som senast vann borta mot Västervik med 6-4. Västerås och Björklöven har mötts två gången denna säsong, Löven vann först med 3-2 i ABB Arena i omgång tre, ni minns matchen då David Eriksson sköt ett skott ingen ännu hunnit se och som Kristoffer Söder satte med axeln och Sebastian Selin satte sin första kasse i tom mål efter otaliga lägen innan de i omgångarna tre?

VIK tog sen revansch via 2-0 uppe i Umeå, den matchen Alexander Deilert fick sin sex matchers avstämning och att Joe Cannata för en gångs skull överglänstes av en motståndare i Emil Kruse?

Förra säsongen vann lagen varsin match i Västerås, i det första mötet 0-2 på tavlan och sedan 5-4 till Västerås efter övertid i det andra mötet.

På ämnet Green Connection hittar vi hos Västerås centern #90 Kelsey Tessier.

*

Aktuell tabell

Interna poängligan, Västerås vs Björklöven
#90 Tessier, 7+16 = 23p
#6 Gauthier Leduc, 4+19 =23p
#10 Jansson, 9+8 = 17p

.. där vi kontrar med
#91 Crandall, 12+15 = 27 p
#90 Hutchings, 9+16 = 25 p
#13 Andersson, 11+12 = 23 p

Alex Hutchings har flest assists i Björklöven. Foto: Lövenbloggaren

Special teams
Hemmalaget har så här långt utnyttjat ungefär vart femte powerplay (PP) och har en procent på 20,21 % vilket är sjätte bäst i hockeyallsvenskan. Björklöven är totalt sett bättre med 24,07 %, men ni vet att spelformen hackat betänkligt under en längre tid. Har ju inte gjort mål de tre senaste matcherna med en PP-tid på 21:36 minuter. Blir det bättre nu när Olle Liss gör sitt intåg i laget och den andra PP-uppställningen?

Även Björklöven penaltykilling (PK) har blivit mer humant och är nu nere på 86,90 och passerades faktiskt nyligt av Almtuna som nu är bäst i grenen med 87,13 %. Västerås har 81,82 % och är femte bäst.

Björklöven brukar släppa laget vid lunchtid och lär kanske se ut något annorlunda då man ju senast mot SSK särade på transatlantkedjan. Kör man vidare på de ändringarna kan laget se ut så här.

Målvakter:
35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

Backar:
12 Brian Cooper – 8 Alexander Deilert
74 Zach Palmquist – 26 Oliver Larsen
52 August Tornberg – 5 Hardy Häman Aktell
7 Acke Hellström

Forwards:
90 Alex Hutchings – 15 Tyler Vesel – 91 Justin Crandall
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
96 Pontus Andreasson – 22 Fredric Weigel – 44 Olle Liss
77 David Lindquist – 19 Kristoffer Söder – 79 Emil Lundberg
21 Erik Rainersson

Våra nycklar inför i kväll är:

  • Första målet alltid viktigt!
  • Special teams
  • Följa spelplanen till punkt och pricka

Kvällens fråga?

Tar Joe Cannata revansch i målvaktsmatchen mot Emil Kruse?

*

HÄR dessutom en intervju med ass.coach Robert Kimby signerad hemsidan där Kimby bl.a. säger att man tar med sig de bra sakerna från MODO-matchen, men att det finns en hel del de behöver göra lite bättre för att rå på Västerås på bortaplan. Han nämner också att Olle Liss har sett bra ut på de två träningarna han deltagit, men att man måste ge honom tid och att han på sikt förväntas vara en målskytt.

Från Västeråshåll nämner tränare Thomas Paananen följande till hockeypuls. – Vi känner att vi absolut kan störa dem. Det blir ett kraftprov men vi har bra form med sju raka. Har en härlig känsla i gruppen och vi möter dem vi rätt tidpunkt.

Han är optimistisk – och skickar en passning till den förre VIK-tränaren Joakim Fagervalls gäng:

– Ska bli kul att ta sig an den stora favoriten i hockeyallsvenskan och hoppas att det blir mycket folk. Björklöven ska få känna på att de är på bortaplan och en sak är säker: De kommer att behöva göra en hundraprocentig insats om de ska vinna. Och det behöver vi också göra. Tror att det blir en riktigt bra match.

Matchen på onsdag sänds på C More Hockey och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

*

Oddsen i skrivande stund .. 2.90 – 4,15 – 2.15

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: