Försnack Troja-Ljungby vs Björklöven

Efter två raka hemmasegrar väntar nu bortamatch och dessutom nykomlingen IF Troja-Ljungby med bl.a. backen Simon Fredriksson och Jesper Thörnberg i laget.

Nykomlingen har inlett säsongen med att i premiären förlorat borta mot Västervik med 1-3, därefter en straffseger 2-1 hemma mot BIK Karlskoga innan man i förrgår föll med 1-2 borta mot Leksands IF.

Senast vi mötte Troja/Ljungby i seriesammanhang, mycket riktigt som Simon påpekade via en kommentar, var under säsongen 13/14, då föll vi borta med 1-2 respektive 1-6, dessutom fick vi bortaspö i den negativa kvalserien då vi föll med 3-4 efter straffar. När man kollar i protokollet är det en del vatten som runnit under tegsbron på dessa fem mål noterade jag mål från Jon Palmebjörk x 2, Wille Quist, Martin Johansson samt vår nuvarande fystränare Stefan Öhman.

Inför matchen kunde vi redan i går få veta att #14 Cody Murphy äntligen är tillbaka även om det gått rätt fort från att knappt ha kunnat träna till med i matchtruppen, tråkigt däremot att #7 David Lindquist saknas av ”personliga eller privata skäl”. DAvid ska dock vara tillbaka till nästa match. Sedan återstår det att se hur många byten och vilken speltid Cody får, här hopppas jag dock man skyndar långsamt och inte stressar på bara för att ex.vis Kim och David inte kan spela.

Assisterande tränaren Jesper Jäger sa i går till hemsidan att han som spelare minns matcherna i Troja som fantastiskt jobbiga bortamatcher, de var alltid bra hemma, alltid jobbiga att möta och alla var emot en. Det viktiga är rätt inställning till match, rätt känsla och att laget är förberedda på att det blir ett krig i 60 minuter. Jäger pratade om en jättetuff bortamatch!

Backen #12 Niklas Pavel sa bl.a. att han såg fram emot matchen i kväll som skulle bli riktigt rolig och möjligen vad som kunde hända med hans kombattant från träningarna i fjol Jesper Thörnberg. Kollar vi in lite stats bl.a. 2 p och bara 2 min på Pavel samt +4, motsvarande siffror för hemmalagets Fredriksson 0, 0 samt och 1. För Thörnberg noterar vi 0, 0 samt -1. Så långt fördel för Niklas, undrar vem som skrattar mest efter matchen i kväll?

Våra nycklar är:

 • Behålla ödmjukhet trots två raka segrar och komma med rätt inställning.
 • Vara påslagna redan från första tekning och inte sitta kvar i bussen.
 • Som alltid målvaktsspelet och då även viktiga special teams.

Sedan gäller det att fortsätta spela efter ”systemet”, vara konsekventa, noggranna och försöka städa bort så mycket individuella misstag som möjligt. Sedan så klart hela tiden det hårda jobbet och bara tänka byte för byte.. Klyschigt och tråkigt, men samtidigt otroligt effektivt.

Matchen i kväll sänds både på CMore Live och visas även via webben på CMore.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Sen vill vi givetvis höra era tankar inför matchen. Har vi smält de två raka hemmasegrarna? Finns risk att vi fortfarande svängar på moln? Vad betyder Linkans frånvaro och #14 Murphys återkomst?

Frågorna är många, svaren säkert ännu fler… skriv en kommentar och dela med dig…

2 thoughts on “Försnack Troja-Ljungby vs Björklöven

 • 29 september, 2017 kl. 10:39
  Permalänk

  Löven vinner med 1-3 sista målet i tom bur. Cody gör första målet Fredric 1, Alex,1 det i tom bur.

  Svar
 • 29 september, 2017 kl. 15:38
  Permalänk

  Finns det någon statistik på första vunnen tekning och vinst? Korrelationen där?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: