Försnack Troja/Ljungby vs Björklöven +TÄVLING!

Då var julen över och vi kickar igång med hockeyn igen med bortamöte med nykomlingen Troja/Ljungby i Ljungby Arena.

 

 

 

Hemmalaget Troja/Ljungby, för närvarande på en 13:e plats i hockeyallsvenskan, har två trepoängare på de fem senaste och totalt sju poäng på dessa matcher, men imponerat rejält i de tre senaste matcherna. Troja är förvisso seriens näst sämsta hemmalag med 20 poäng på 14 hemmamatcher och endast fyra trepoängare. Björklövens facit som bortalag är inte på något sätt bättre, 15 poäng på lika många matcher och endast tre fullpoängare.

Så här långt under säsongen har vi tagit sex av sex möjliga poäng mot Troja via 4-1 på bortaplan och 5-2 i första hemmamötet. I bägge mötena har Fredric Andersson, Axel Ottosson och Marcus Jonsson gjort mål. Heta tips på målskyttar även i detta möte?

På temat Green Connection hittar vi Jonathan Nielsen, som provspelade hos oss under Mats Waltin och Jesper Thörnberg som inte kräver någon större presentation. De båda gjorde ju mål i mötet i Umeå och vi hoppas att släkten är värst inte upprepar sig.

Interna poängligan, Troja/Ljungby vs Björklöven ..

  1. #13 Rundqvist, 6+12 = 18 p
  2. #22 Johansson, 9+8 = 17 p
  3. #62 Immo, 9+8 = 17 p

..där vi kontrar med:

  1. #19 Farley, 12+12 =24 p
  2. #18 Ottosson, 8+16 = 24 p
  3. #13 F Andersson, 11+10 = 21 p

Special teams?

Troja/Ljungby har ett PP som väl bara en moder kan statistiskt gilla, vilket 11,11 % eller 9 mål på 81 tillfällen vittnar om, statistiskt sett också sämst i ligan. Vi kontrar med över det dubbla 22,47 % eller 20 mål på 89 tillfällen, vilket gör oss till tredje bäst och vi är ändå missnöjda… ja, inte statistiskt, men väl spelmässigt.

När det gäller PK är hemmalaget statistiskt och säkert även spelmässigt bättre vilket 82,11 % eller 17 insläppta mål på 95 försök, mot vårt 75,00 % eller 24 insläppta på 96 försök. 75 % är ändå det bästa vi typ kommit upp till sen premiären då vi ju inledde med 100 %…när pucken släpptes.

Hur Björklöven tagit tillvara på niodagarsuppehållet kring jul förklarar Fagervall så här till vk.se. – Vi har arbetat på försvarsspelet och på vårt boxplay. Det är det som varit för dåligt tidigare när vi släppt in för många mål. Visst, det har varit bättre på slutet, men då handlar det om att jobba på det som varit bra på slutet. Sedan har vi lagt in en del kondition för att se till att bygga kondition även nu under säsongen.

Lagkapten Fredric Andersson förklarar även för vk.se hur laget har förändrat sin PK: – Vi har förändrat för att ta bort ett par detaljer i motståndarnas spel och det har slagit ut väl. Det har gett trygghet till spelet i fem mot fem också, men allt börjar i försvaret för oss just nu. Det är det som gett oss segrarna på slutet, säger Andersson. Han förklarar också att han precis som vi alla skrivit varit handledsskadad sen match sex, men att han nu är helt återställd.– Vi hade så många borta att jag fick anpassa mig. Det funkade att spela även om jag inte kunde skjuta slagskott och knappt handledsskott. Det gick långsamt, men nu känns det bra. Nu finns det inget att skylla på. Slagskotten ska vara tillbaka igen.

Om Troja säger han så här.– Vi vet att det är en riktigt svår bortamatch, ett lag som varit starka på slutet och det är med den inställningen vi måste gå in i matchen med. Det handlar om att komma ut starkt. När vi mötte Troja tidigt på säsongen gjorde vi verkligen det och då vann vi, avslutar Andersson.

* * *

Våra nycklar är:

  • Enkelt spel i egen zon. Inget kladd utan enkla snabba förstapass eller chipp ut.
  • Bra effektivitet vid våra målchanser samt ett effektivt special teams.
  • Värdera lägena. Det är misstagen man vinner eller förlorar på.

Matchen på måndag sänds på C More Hockey samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Till kvällens bortamatch mot Troja/Ljungby kör vi, tillsammans med vår bettingpartner Coolbet, vidare på vår nya tävling, som vi kommer köra en gång varje vecka och då i samband med någon bortamatch eftersom vi som bekant alltid kör ”Lövens första målskytt” vid hemmamatcherna i samarbete med Björklöven.

Kvällens tävling ut på att gissa rätt publiksiffra i kvällens möte mellan Troja/Ljungby och Björklöven i Ljungby Arena. Tipset ska lämnas på formen kvällens publiksiffra ”x st. åskådare”.

Ditt svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 18:59. Priset är tre olika bonusar på 500 kr, 250 kr respektive 100 kr att nyttja hos vår bettingpartner Coolbet. För att kunna delta i denna tävling förutsätter att du redan har ett befintligt konto hos Coolbet eller skapar ett konto, detta gör du HÄR. Vid mer än ett rätt tips på publiksiffran kommer vi låta lotten avgöra vem som vinner första, andra respektive tredje pris. Annars är det de tre närmaste rätt publiksiffra som vinner dessa bonusar. Endast ett tips per giltig e-post godtas.

När det gäller dessa tre bonusar som tävlas ut gäller deras vanliga omsättningskrav på sex gångers omsättning innan bonusen kan plockas ut från kontot.

Tävlingen förutsätter även att du anger samma e-post i kommentaren som vid registreringen av spelkontot, då det är via din registrerade e-post som bonusen kommer kunna kopplas, därav vikten att även vi vet den.

Har du en annan e-postadress om du normalt använder än den du angivit mot Coolbet, ange då det i kommentaren, så att vi enkelt kan komma i kontakt med vinnarna efteråt.

Vi vill också förtydliga att vi står bakom Coolbet om ansvarfullt spelande.

OBS!

Likt vid tävlingen om biljetter så ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av bonusar hos vår samarbetspartner Coolbet, det blir nämligen lite onödigt roddande för bloggen ifall vinnaren inte kan eller vill ha bonusen.

 

* * *

Tankar och förhoppningar inför mötet med Troja/Ljungby? Fältet som vanligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg både en kommentar gällande Lövens första målskytt samt ett spel för att krydda säsongens matcher!

5 thoughts on “Försnack Troja/Ljungby vs Björklöven +TÄVLING!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: