Försnack Tingsryds AIF

I kväll är det dags för sista matchen innan juluppehållet då vi tar emot serieledande nykomlingen Tingsryds AIF hemma i T3 Center.

Fenomenet Tingsryds AIF behandlades i går i ett eget inlägg och den sportsliga resan nykomlingen gjort kan man bara snegla avundsjukt på. Det blir också intressant att se hur Green Devils agerar, om de gör något speciellt, med tanke på att #34 Jon Kanon lånats ut till Sparta Sarpsborg.

Men vi lägger det till handlingarna och går istället in på att Tingsryds AIF tagit hela 28 poäng fler än oss samt har 29 mål bättre målskillnad. det var inget vi trodde där i början på september, nu vet vi bättre.

Nykomlingen (rätt imponerande) i serieledning kommer närmast från en suddenseger hemma mot Leksands IF i fredags med 5-4. Laget är seriens överlägset bästa bortalag med 30 ihopspelade poäng på 16 försök och en målskillnad 42-37. Vi kontrar med att vara seriens 9:e bästa hemmalag med 28 ihopspelade poäng på 16 matcher och en målskillnad på 41-31.

 

Hittills har vi mötts två gånger den här säsongen, vi föll borta med med hiskeliga 7-2 nere i Nelson Garden Arena. I hemmamötet i den 6:e omgången vann vi däremot med 5-1.

Johan Löf / AXELLÖF

#6 Kim Karlsson i en duell från senaste mötet med TAIF Arkivfoto: AXELLÖF

Special teams:

IF Björklöven, 19,72% (6) samt 84,75% (2)

Tingsryds AIF, 16,52 % (9) samt 83,19 (4)

IF Björklövens tre bästa poängplockare

 1. #28 Lucas Sandström 11 + 10 = 21 p
 2. #6 Kim Karlsson 6 + 14 = 20 p
 3. #57 Stefan Andersson 4 + 14 = 18 p

Tingsryds AIF tre bästa poängplockare

 1. #71 Eric Castonguay 6 + 23 = 29 p
 2. #49 Niklas Johansson 1 + 21 = 22 p
 3. #81 Filip Owesson 9 + 10 = 19 p

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Komma ut starkt och ta kommandot.
 • Vinna kampen i special teams
 • Målvaktskampen måste vinnas oavsett vem som står.

Sen gammalt är att ifall Kevin står på huvudet ger det oss alltid chansen till tre poäng. Nu pratade man tidigare om att för att kunna utvärdera Werner måste han spela matcher, sista chansen i kväll så då borde rimligen Adam vakta kassen och Kevin båsdörren i kväll. Oavsett vem som står måste vi vinna den matchen i matchen mot gästerna.

Sett till special teams är något vassare än Tingsryds gäller det även att vinna den kampen, ifall vi stänger BP och lyckas hänga en eller ett par baljor i PP ger vi oss en ärlig chans till tre poäng. Nu räcker det inte i längden med att vinna målvaktskampen och visa upp ett effektivt special teams. För att vi ska lämna bottenträsket på allvar istället för att sjunka än djupare (klart möjligt) krävs också att vi kommer tillrätta med spelet i 5-5.

Komma ut starkt och ta kommandot på hemmaplan pratar man alltid om, nu vill se det på isen också.

Varannangångs laget Björklöven har dock alla möjligheter att studsa tillbaka och hitta spåret igen, det är dock väldigt frustrerande att vi ena gången presterar bra för att i nästa match, eller etter värre, nästa period klappa i hop. Visst har ni inte heller glömt förvandlingen från Sovjet till Kovland söndag den första advent?

För att vi ska kunna vända trenden och lämna bottenträsket räcker det liksom inte med varannan gång, nu måste vi börja vinna och göra det till en vana. Att gå på lov med en trea mot serieledarna skulle vara så otroligt skönt.

* * *

 

När vi snackar Björklöven så har man nu från klubbens sida även bekräftat att #34 Jon Palmebjörk definitivt lämnat laget för Sparta Sarpsborg. Hoppas Jon nu bara är tillräckligt frisk för att kunna träna och spela.. Apropå att Jon varit ”sjuk” den senaste tiden..

Johan Löf / AXELLÖF

#47 Lindskoug vaktade dörren senast vi mötte TAIF, hur blir det i kväll? Arkivfoto: AXELLÖF

Laguppställning kommer i vanlig ordning under dagen, men utifrån vad man tidigare sagt om Werner och hur vi ställde upp senast skulle uppställningen kunna se ut enligt nedan:

Målvakter

#33 Adam Werner – (#47 Kevin Lindskoug)

Backar

#57 Stefan Andersson – # 5 Rasmus Bengtsson

#4 Jonas Emmerdahl – #8 Kalle Ekelund

#86 Tommy Wargh– #32 Rasmus Edström

#40 Erik Ullman

Forwards

#10 Jesper Thörnberg- #74 Stefan Öhman – #28 Lucas Sandström

#7 Brock Trotter – #6 Kim Karlsson – #19 William Quist

#90 Alex Hutchings – #15 Pär Edblom #22 Nicklas Johansson

#11 Gustav Grundström – #26 Victor Ekeståhl-Jonsson – #54 Felix Maegaard-Scheel

* * *

Nedsläpp ikväll kl. 19:00, biljetter köps HÄR och kan du inte vara på plats kan du i vanlig ordning se matchen och dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang genom att klicka på bilden nedan.

Cmore

Vad är dina egna tankar inför matchen? Skriv gärna en kommentar.. Hur tror du matchen slutar och vilka ser du som kvällens nycklar för tre pinnar? Vilka sex backar tror du man satsar på? Fältet som vanligt fritt.. vem greppar paddan, tangentbordet eller telefonen först?

One thought on “Försnack Tingsryds AIF

 • 15 december, 2015 kl. 07:38
  Permalänk

  Tråkigt angående Jon men det är som det är.
  Han är en hjälte ändå oavsett vart han spelar även om jag allra helst ser han i våra vackra färger.
  Hoppas han öser in baljor och visar att det var fel med utlåningen.

  Vill tacka er för ett utmärkt arbete här på bloggen.
  Det är mycket arbete bakom varje rad och inläggen är alltid genomtänkta.
  Bra jobbat!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: