Försnack Tingsryd vs Björklöven + TÄVLINGAR!

Så var det dags för den första matchen 2019 och för motståndet står Tingsryd. Skådeplatsen är Nelson Garden Arena och här har ni förutsättningarna.

Aktuell tabell:

Som ni ser har hemmalaget Tingsryd i skrivande samlat ihop 39 poäng vilket med hjälp av lite bättre målskillnad ger en 12:e plan, vilket innebär att man har näsan över det förhatliga negativa kvalstrecket. Björklöven ligger ju hela fem placeringar ovanför på en sjunde plats, men bara sju poäng före vilket innebär att denna match precis som det senaste mötet blir lite av en vattendelare. Segern senast i Tingsryd i oktober som ju togs efter straffar, räddade ju i mångt och mycket Fagervalls jobb och var även starten på en rätt lång bra lövenperiod. Som ni säkert hörde i vår intervju med Jonas Emmerdahl igår så hoppas man att även denna match ska vara starten på en bra period. En seger här och glappet ned till negativt kvar blir ju hela tio poäng och det vore förstås skönt, även om det egentligen inte är ditåt vi sneglar utan uppåt i tabellen.

Sen Tingsryd kom tillbaka till HockeyAllsvenskan till säsongen 13/14 har vi i Nelson Garden Arena mötts sju gånger där hemmalaget har ett övertag via 4-3 i segrar och senast vi möttes var ju som jag nämnde ovan i slutet av oktober då vi vann med 3-2 efter straffar, då vi ju låg under med 0-2 med 3.42 kvar att spela, men där vi via Oscar Stål Lyrenäs och Jacob Peterson först kom i kapp för att den förstnämnda sen kunde avgöra på straff.

I Tingsryd, som i sin senaste match för övrigt föll borta mot AIK med 3-1. hittar vi exlövet Rasmus Bengtsson.

Interna poängligan, Tingsryd vs Björklöven

 1. #63 Örhn, 7+15 = 22 p
 2. #90 Ljunggren, 6+16 = 22 p
 3. #26 Tallberg, 9+8 = 17 p

..där vi kontrar med:

 1. #79 Lundberg, 10+9 = 19 p
 2. #37 J Andersson, 6+13 = 19 p
 3. #13 F Andersson, 6+13 = 19 p

Special teams?
Här drabbar två lag ihop som senaste tiden delat skämskudde i powerplay. Hemmalagets totala 16,16 % är vindpust bättre än Björklövens 15,93 %. Björklöven har smått otroliga 26 min och 11 sek utan mål. Ser man tillbaka på Tingsryds PP den senaste tiden (fem matcher) har man på 27.13 i alla fall gjort tre mål och 19,58 %.

En viktig del i matchen är vem som får det första målet. Tingsryd har inte tagit tre poäng i de matcher de släppt in första målet. Det har skett i 15 av deras matcher och i 12 av dessa har det blivit noll poäng och tre har gått till övertid. Låt oss inleda målskyttet, tack.

Från Björklöven kan vi även notera att Lucas Eriksson och Oscar Stål Lyrenäs igår drillades av fystränare Stefan Öhman och den sistnämndes kommentar när han tog sitt första skär var :-Fy fan var det känns äckligt! och syftade på det nya knäskyddet. Jo, lär nog ta ett tag att vänja sig vid det.

HÄR dessutom en intervju som vi gjorde med Jonas Emmerdahl i går.

På gårdagens träning kunde vi se att den avslutades med målvaktsträning och där fanns ett ansikte vi inte sett förut. Det visade sig vara den f.d. Umebon Kenneth Johansson, som i dagsläget är bosatt i Columbus, Ohio och där jobbar som volunteer coach på Ohio State.

Kenneth Johansson in action. Foto: Lövenbloggaren

Vi lär återkomma till den definitiva laguppställningen under dagen, men så här tränade laget igår vilket innebär ändringar i de två första backparen, då Simon Åkerström saknas pga. av skada samt att Erik Rainersson tar Kevin Loppattos plats i tredjelinan. Vi kan anta att Hardy Häman Aktell precis som i slutet mot Västervik, tar Simon Åkerströms plats i powerplay.

Målvakter:
30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

Backar:
26 Jacob Stenqvist – 8 Mikko Pukka
4 Jonas Emmerdahl – 37 Jacob Andersson
5 Hardy Häman Aktell – 7 Alexander Hellström
52 August Tornberg

Forwards:
40 Sebastian Selin – 13 Fredric Andersson – 79 Emil Lundberg
11 William Eriksson – 22 Jakob Peterson – 29 Alexander Wiklund
48 Filip Cruseman – 77 David Lindquist – 21 Erik Rainersson
20 Mattias Granlund – 19 Kristoffer Söder – 33 Marcus Jonsson
10 Emil Norberg

Saknas:
När det gäller skadeläget var ju Joakim Fagervall oväntat talför igår när han i detalj redogjorde för VK hur skadeläget ser ut. Simon Åkerström klev ju av senast och vi noterade ett lindat vänsterknä i spelargången efter matchen och nu visar det sig att hans skada påminner om den Lucas Eriksson ådrog sig och som nu är på väg tillbaka från, var ju på is igår tillsammans med Oskar Stål Lyrenäs och drillades av fystränare Stefan Öhman. Åkerströms ska dock vara lite lindrigare än Erikssons. Åkerström själv hoppas vara på is redan på måndag för att känna lite på knät, men Fagervall räknar inte med honom de närmaste veckorna.

När det gäller Simon Backman så verkade han gå för fullt igår och kring honom säger Fagervall så här. -Han är alldeles snart tillgänglig för spel. Till slut kom det även fram varför Cody Murphy saknats en längre tid och där är det sviterna efter en hjärnskakning som spökar. -Han ligger fortfarande hemma. Han är ljuskänslig efter sin hjärnskakning så det är bara att vänta ut.

Den som undrar kring Kevin LOppatto så summerade Vännäs general manager Jacob Bergendorff det på ett bra sätt: Loppatto är en Vännässpelare, precis som William Eriksson (som spelat en del med VHC) är en Lövenspelare. Inte konstigare än så med andra ord.

Våra nycklar inför i kväll är:

 • Komma ut starkt, stå emot TAIFS inledning och spela efter systemet, byte för byte.
 • Sätta första målet
 • Nu måste vi börja leverera i PP

Matchen på torsdag sänds på C More Hockey, på Sportkanalen och så förstås även via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild. 

Sedan då bloggens två tävlingar i denna match:

TÄVLING 1.

Den första tävlingen som ska ses som ett komplement till vårt Löventipset 18/19 och den kommer vara rätt enkel där det gäller att tippa rätt slutresultat (efter 60 minuter) i samtliga Lövens matcher under säsongen.

Ni ska lägga era tips som en kommentar på exempelvis detta inlägg ”Försnack Tingsryd vs Björklöven” (i dag senast 18:59) och då tippa resultatet mellan just Tingsryd vs Björklöven. Likt som vi gjort under säsongen kommer vi hålla på kommentarerna och släppa dessa först i samband med nedsläpp så att vi undviker taktiska tips.

De som prickar rätt resultat i en match kommer belönas med 1 p och sedan kommer vi löpande uppdatera aktuell ställning. Viktigt att ni tävlar med samma alias och e-post under hela säsongen.

Prislistan ännu inte helt spikad, men vi har redan nu finfina priser från CoolbetJoblineMegazone och PML fitness i potten.

TÄVLING 2.

I samarbete med PML fitness har vi dessutom ett bonuspris till den första som lägger rätt resultat OCH även prickar Björklövens första målskytt, om flera har samma spelare avgör vem som är närmast på tiden.

Bonus-priset är ett PT -pass (värde 850kr) tillsammans med instruktör hos PML fitness och i deras studio.

För att vara med i båda tävlingarna i kväll lägger du bara en kommentar av typen ”Tingsryd vs Björklöven 2-4, Lövens första målskytt #4 Emmerdahl efter 4:04 min”. Tävlingarna som sagt helt gratis och det ligger fina priser i potten. Kommentaren måste läggas senast 18:59.

OBS! Endast en kommentar per giltig e-postadress.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

  Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

18 thoughts on “Försnack Tingsryd vs Björklöven + TÄVLINGAR!

 • 3 januari, 2019 kl. 07:45
  Permalänk

  Vet inte om jag missat det men
  hur gick det i förra omg.mot Västervik i tävlingen?

  Svar
  • 3 januari, 2019 kl. 19:41
   Permalänk

   När det gäller hemmamatcher och vinnare av biljetter brukar vinnaren presenteras rätt snabbt efter matchen bror. När det gäller Löventipset och att tippa rätt resultat så uppdaterar vi numer Löventipset efter var 3:e omgång och rätt resultat varannan söndag. Det kommer en ny uppdatering av de båda tävlingarna i helgen.

   Svar
 • 3 januari, 2019 kl. 09:16
  Permalänk

  2-4, Messy 08:27 per 1

  Svar
 • 3 januari, 2019 kl. 11:59
  Permalänk

  Nu måste löven börja agera snabbt innan tåget går, in med supporter-spelaren och en sniper från egen ficka också. Ikväll blir de dyngtorsk iaf, 5-0 ingen målskytt alltså

  Svar
 • 3 januari, 2019 kl. 12:53
  Permalänk

  TAIF vs Löven 2-2 E Lundberg 12:13

  Svar
 • 3 januari, 2019 kl. 12:54
  Permalänk

  2-3 W Eriksson 11:11

  Svar
 • 3 januari, 2019 kl. 13:25
  Permalänk

  Tingsryd vs Björklöven 2-3 , #11 William Eriksson efter 09:12 min

  Svar
 • 3 januari, 2019 kl. 13:26
  Permalänk

  TAIF vs Löven 3-4, målskytt 79 Lundberg efter 12:55

  Svar
 • 3 januari, 2019 kl. 13:27
  Permalänk

  Tingsryd – Löven 1-4, första målskytt 37 J Andersson efter 04:20 min

  Svar
 • 3 januari, 2019 kl. 13:28
  Permalänk

  Löven vinner 4-2, målskytt 79 Lundberg efter 10:42

  Svar
 • 3 januari, 2019 kl. 13:30
  Permalänk

  Tingsryd vs Löven 2-3, målskytt 79 efter 25:25 min

  Svar
 • 3 januari, 2019 kl. 13:31
  Permalänk

  oavgjort 2-2, målskytt 29 Wiklund efter 10:29

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: