Försnack Tingsryd vs Björklöven

Björklöven fortsätter sitt täta matchande och ikväll är match igen då vi tar oss an Tingsryds AIF på bortaplan i Nelson Garden Arena, vilket blir den andra matchen av tre på fem dagar.

Ikväll väntar Tingsryd som inledningsvis vann mot nykomlingen Kristianstad och Vita Hästen innan man föll mot både Timrå och BIK Karlskoga. Man har sedan dess studsat tillbaka via två raka segrar mot AIK respektive Västervik.

Under fjolårssäsongen möttes vi två gånger i Nelson Garden Arena och vi tog en skön 3-2 seger efter straffar i det första mötet. Målskyttar i det möte Peterson och Stål Lyrenäs två gånger om, Oskar satte även avgörande straffen. I det andra mötet en klar och sur torsk med 6-2. Målskyttar var då backarna Häman Aktell och Tornberg.

Hardy Häman Aktell gjorde ett av målen mot TAIF ifjol. Foto:Lucas Norlin

I Tingsryd hittar vi på temat Green Connection backen Rasmus Bengtsson.

Aktuell tabell

Interna poängligan, Tingsryd vs Björklöven 

#81 Owesson, 5+0 = 5p
#9 Heljemo, 2+2 = 4p
#60 Nermark, 2+2 = 4p

..där vi kontrar med:

#8 Deilert, 3+4 = 7p
#91 Crandall, 1+6 = 7p
#13 Andersson, 3+4 = 7p

Special teams

Björklövens powerplay (PP) fortsätter rent statistiskt att se bra ut, med sina 26,32% ligger vi nu 2:a i den ligan. Här är TAIF fyra med 22,22 %.

Går vi över till Penaltykilling (PK) är vi fortsatt 100 %ig efter ytterligare fyra minuters PKvilket innebär att vi hittills hållit tätt i hela 25:50 min. Tingsryds PK-siffra är den sämsta i ligan med 68,75 % eller 5 insläppta på 16 tillfällen.

Sajtem kollade även med Kim Henningsson inför machen.

Hur är i läget i Tingsryd inför mötet med Löven? – Som det ser ut så är alla spelare tillgängliga för spel förutom forwarden Joseph Jonsson – som är på is men är inte riktigt redo för spel än.

Hur har spelet sett ut? – Svårt att säga efter bara 6 matcher, men har vunnit fyra av sex och är en av dom mest målrikaste lagen i HockeyAllsvenskan. Så det är jag otroligt nöjd med, något som har gått lite i stå dom senaste säsongerna.

Man har fått ihop gruppen på ett otroligt bra sätt och man stå upp för varandra, man täcker skott som man alltid gjort i Tingsryd. Det är bara defensiven som behöver slipas lite då vi släppt in en del också – men det är lite smådetaljer helt enkelt.

Hur har exlövet Rasmus Bengtsson sett ut? – Ja, han gör det han ska på isen – Kanske inte utmärkt sig så mycket men gör det bra med dom offensiva kvalitéer han besitter.

Någon spelare som stuckit lite extra, någon man bör ha koll på..?
Svårt att säga en spelare – Då säger jag hela fjärdekedjan med Oscar Holst – Jakob Heljemo – Filip Owesson har gjort ett otroligt bra jobb match efter match. Owesson är bäste målskytt i laget med sina fem mål på sex matcher, Heljemo med ett bra spelsinne och Holst som tar grovjobbet, kämpar åt sig puckarna.

Laget kommer släppas vid lunchtid, det blir som vanligt intressant att se hur man nu kommer formera laget.

Våra nycklar inför i kväll är:

 • Utnyttja det faktum att Tingsryd verkar ha problem i sitt PK
 • Fortsätta stänga ned vårt eget PK
 • Effektiviteten och kreativiteten i anfallszon

Kvällens fråga?

Matchen i matchen, flest poäng för #90 Hutchings eller #81 Owesson?

*

Oddsen i skrivande stund .. 2,80 – 4,20 – 2.20

*

Matchen på fredag sänds på C More Live samt via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Försnack Tingsryd vs Björklöven

 • 4 oktober, 2019 kl. 15:05
  Permalänk

  Jag tror att löven kommer att köra över Tingsryd och vinna enkelt. Med 5-1 Lövens målskyttar blir 8, 77, 90, 91, 13.

  Svar
 • 4 oktober, 2019 kl. 18:58
  Permalänk

  Nädå idag blir de torsken! 4-1 tyvärr.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: