Försnack Tingsryd vs Björklöven

Efter segern mot Almtuna väntar nu den första av veckans tre matcher då vi tar os an Tingsryd på bortaplan ikväll.

 

Ja, som sagt står Tingsryds AIF på menyn ikväll, ett lag vi brukar dela broderligt på poängen över tid. Sen Tingsryd kom tillbaka till hcokeyallsvenskan till säsongen 13/14 har vi i Noshörningshallen mötts fem gånger där hemmalaget har ett visst övertag via 3-2 i segrar. Tingsryd kommer närmast från en 2-5 förlust mot Leksand på bortaplan och har faktiskt bara en poäng på de sex senaste, varva fem raka förluster och fallit från en tionde plats till en jumboplats och måste mer eller mindre vinna här för att ha en teoretisk chans att undvika negativt kval.

Vi vann senast mot Almtuna med 3-2 efter förlängning och har totalt skrapat ihop fem poäng på de fem senaste matcherna. Med viss nivå ned under strecket för slutspel så torde vi har en miss mental fördel.

Så här långt under säsongen har vi tagit sex av maximala nio poäng mot TAIF, efter segrar i hemmamötena, men förlust i bortamötet. Då var vi dock rejält borta ur matchen och resultatet 3-6 var verkligen smickrande. Ingen repris på den tack, men faktum är att de tre matcher TAIF vunnit på hemmaplan mot Björklöven har varit skoningslösa segrar via 7-, 7-2 och 6-2, där det stod 6-1, men mindre än tre minuter kvar.

På temat Green Connection hittar vi Björklövenfostrade Axel Levander och så förstås nye tränaren Marcus Åkerblom som gör sin tredje match och någon Åkerblom-effekt har det inte varit tal om då han fortfarande väntar på sin första seger.

Interna poängligan, Tingsryd vs Björklöven ..

 1. #7 Tousignant, 13+12 = 25 p
 2. #26 Tallberg, 13+8 = 21 p
 3. #63 Örn, 5+15 = 20 p

..där gröngult kontrar med:

 1. #18 Ottosson, 15+23 = 38 p
 2. #19 Farley 15+18 = 33 p
 3. #13 F Andersson, 15+17 = 32 p

Special teams?

Hemmalagets powerplay har klickat ett par matcher och kanske mer eller mindre hela säsongen , men var sylvasst senast mot Leksand där man satte två av tre tillfällen. Totalt över säsongen ligger man också sist i PP-ligan med 12,66 % eller 20 mål på 158 tillfällen. De är det lag som gjort minst mål i spelformen men som haft femte flest tillfällen.

Björklövens då? Inget mål senast mot Almtuna trots 4.29 min i PP och ser vi bakåt de sju senaste matcherna så har vi gjort två mål på 58 minuter och 15 sekunders PP och ändå verkar man till synes köra vidare på samma backskottstaktik. Oförklarligt att man inte försöker använda sig att alla varianter som finns. Intresserad kan ju läsa detta dokument.

Jacob Stenqvist är vår poängfarligaste spelare i PP. Ett mål och elva assists har han noterats för. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Går vi över till PK så har Tingsryd släppt in mål i PK i varannan match de fem senaste matcherna och håller trenden i sig så håller de tätt i kväll. Totalt sett har de 80,25 % i PK eller släppt in 32 mål på 162 tillfällen.

Björklöven har ju efter en katastrofal inledning på säsongen fått ordning på sin PK och har på de fem senaste bara släppt in två mål på 17 tillfällen (88,3 %). Totalt sett ändå något bättre än Tingsryd med våra 78,53 % eller 35 mål på 163 PK:n.

-Om Tingsryd kommer att vara desperata så måste vi vara ännu mer desperata, säger tränare Joakim Fagervall till Björklövens hemsida och fortsätter. -Tycker vi har sekvenser i matcherna som är bra. Det gäller att få ihop helheten bortamatcherna. Man har jobbat mycket med att laget ska vara redo när pucken släpps, något som varit ett problem på sistone. -Tingsryd är bra på jättemånga saker, men vi har valt att inte alls fokusera på deras spel utan vår prestation är den viktigaste. Sen måste vi givetvis titta på deras specialteams, vad göt dom bra, hur gör dom mål och deras boxplay, säger han också. Han går också in på lagets powerplay. -Det som gäckar oss är ju målskyttet. Jag tycker vi spelar oss till bra målchanser, men där trycker vi ingen. Spelet finns där. Så länge spelet finns där och du skapar så kommer det börja ringa snart.

Laget lär vi i vanlig ordning återkomma till under dagen när det blivit officiellt.

* * *

Våra nycklar är:

 • Seger, seger och åter seger till varje pris
 • Matcha laget. Spela de bästa spelarna så mycket det går.
 • Våga anfalla.

Matchen i kväll sänds via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

TÄVLING!

Till kvällens bortamatch mot Tingsryd kör vi, tillsammans med vår bettingpartner Coolbet, vidare med vår publikgissar tävling.

Kvällens tävling går i vanlig ordning ut på att gissa rätt publiksiffra i kvällens möte mellan Tingsryd och Björklöven i Nelson Garden Arena. Tipset ska lämnas på formen kvällens publiksiffra ”x st. åskådare”.

Ditt svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 18:59. Priset är tre olika bonusar på 500 kr, 250 kr respektive 100 kr att nyttja hos vår bettingpartner Coolbet. För att kunna delta i denna tävling förutsätter att du redan har ett befintligt konto hos Coolbet eller skapar ett konto, detta gör du HÄR. Vid mer än ett rätt tips på publiksiffran kommer vi låta lotten avgöra vem som vinner första, andra respektive tredje pris. Annars är det de tre närmaste rätt publiksiffra som vinner dessa bonusar. Endast ett tips per giltig e-post godtas.

När det gäller dessa tre bonusar som tävlas ut gäller deras vanliga omsättningskrav på sex gångers omsättning innan bonusen kan plockas ut från kontot.

Tävlingen förutsätter även att du anger samma e-post i kommentaren som vid registreringen av spelkontot, då det är via din registrerade e-post som bonusen kommer kunna kopplas, därav vikten att även vi vet den.

Har du en annan e-postadress om du normalt använder än den du angivit mot Coolbet, ange då det i kommentaren, så att vi enkelt kan komma i kontakt med dig som vinnarna efteråt.

Vi kommer hädanefter att hålla på att tävlingskommentarer tills nedsläpp så alla får samma möjlighet och att man inte då kan taktikrösta.

Vi vill också förtydliga att vi står bakom Coolbet om ansvarsfullt spelande.

OBS!

Likt vid tävlingen om biljetter vid hemmamatcherna så ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av bonusar hos vår samarbetspartner Coolbet, det blir nämligen lite onödigt roddande för bloggen ifall vinnaren inte kan eller vill ha bonusen.

* * *

Tankar och förhoppningar inför mötet med Tingsryds AIF? Fältet som vanligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna ett spel för att krydda säsongens matcher!

14 thoughts on “Försnack Tingsryd vs Björklöven

 • 27 februari, 2018 kl. 10:37
  Permalänk

  1532personer ser Tingsryd ta sista chansen via en komfortabel 4-1 seger . Lövens tröstis görs av Talaja givetvis, våran enda spelare som visar lite vilja att göra mål.

  Svar
 • 27 februari, 2018 kl. 13:10
  Permalänk

  Spelas matchen verkligen i Malmö isstadion??

  Svar
 • 27 februari, 2018 kl. 14:55
  Permalänk

  1660 st. åskådare

  Svar
 • 27 februari, 2018 kl. 16:05
  Permalänk

  Trotter tränade på is idag

  Kommentar ???

  Svar
  • 27 februari, 2018 kl. 16:34
   Permalänk

   Ja det är väl positivt 🙂

   Svar
  • 27 februari, 2018 kl. 16:47
   Permalänk

   Ja, det är ju fantastiskt bra. Varför vore det inte det? Hur såg han ut? Gick han för fullt? Hur länge körde han?

   Svar
 • 27 februari, 2018 kl. 18:15
  Permalänk

  1218 st. åskådare

  Svar
 • 27 februari, 2018 kl. 18:51
  Permalänk

  1480 st. åskådare.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: