Försnack Timrå vs Löven

I kväll är det så dags för den andra av de fyra matcher på endast sju dagar då vi efter 0-6 mot BIK Karlskoga hemma i T3 Center i förrgår nu ska ta oss an serieledande Timrå IK på bortais.

timra_Loven_utvald bildTopptippade och unga frejdiga Timrå IK har så här långt motsvarat förväntningarna om att vara ett topplag i ligan. Inför säsongen tippade vi dem rätt högt och inför kvällens match ligger de även i topp och då poängen före just nämnda BIK Karlskoga som vi mötte senast.

En del vill säkert klassa detta som ett derby och det fanns kanske en gång ett behov att ha ett sånt epitet när de båda lagen närmast norr och söder spelare i högre liga. Nu är bara Timrå en match som är geografiskt nära, men få vill åka till. Bibliotek lockar sällan högljudda Lövenfans.

Laget Timrå är klart bättre än sin publik och toppar tabellen och går ännu bättre än vad vi på bloggen tippade inför säsongen. Laget har vunnit nio av elva hemmamatcher vilket är bäst i ligan (målkvot: 37-15) och kommer nu närmast från en seger borta mot SSK med 3-1. Vi kontrar med att vara ligans sjätte bästa bortalag med 13 p på tio matcher och målskillnaden 19-23.

Under förra säsongen vann vi bägge mötena borta i NHK Arena med 5-2 respektive 4-2, men föll dessvärre båda hemma i T3 Center med 1-3 respektive 3-4.

Vi ligger just nu inför kvällens match på en åttonde plats med 31 poäng. Med seger i kväll hänger vi på lagen på övre halvan och krymper även avståndet till sju poäng upp till Timrå. Med förlust är vi nere och hänger utanför slutspel igen. Så tätt är det. Och med trepoängs systemet vid seger respektive förlust, kan hissen gå rätt fort i båda riktningar.

Timrå IKs fem senaste:

Pantern – Timrå 1-2 ef.str, Oskarshamn – Timrå 5-2, Tingsryd – Timrå 1-2, Timrå – AIK 2-4 och senast Södertälje – Timrå 1-3

Björklövens fem senaste:

Södertälje – Björklöven 0-3, Västervik – Björklöven 3-2, Björklöven – Vita Hästen 6-2, Modo – Björklöven 4-3 ef. str samt nu senast Björklöven – BIK Karlskoga 0-6

Formen sett till de fem senaste är någon liten fördel Timrå IK med andra ord. Här handlar det spontant om att få hål på Timrå, de är det laget som släppt in minst mål i serien.

Special teams?

Vårt powerplay lämnar just nu så mycket mer att önska, senast mot BIK alltså 0% på 14 min. Nu tot 15,12% i spelformen vilket är 12:e bäst eller tredje sämst, i grenen vinner hemmalaget solklart med godkända 20,78% vilket är femte bäst i ligan.

I boxplaystatistiken hade vi senast mot BIK 50% vilket gör att vi föll ner till 71,21 % , och ligger dock alltjämt sist i ligan. Timrå ligger på plats tre via 84,62 % i spelformen.

Ser man till fair play-ligan så ligger vårt snitt nu på 12,95 min per match att jämföras med hemmalgets mycket låga 7,24 min per match, vilket är bäst i ligan. Ser man rent på 2 minuters utvisningar så har vi drabbats av 96 st. att jämföras med hemmalagets 76 st. På 21 matcher gör det alltså ungefär en extra utvisning varje gång.

..och utöver ett bättre special teams, att Timrå släpper in betydligt färre mål så är de dessutom effektivare vid sina skottförsök och den gren jag spontant ser att vi är bättre än dem i är tekningar. Visserligen en viktig ingrediens, men de är i fler grenar vi måste upp för att ha möjlighet till poäng mot serieledaren i kväll.

Interna poängligor:

Timrå IK

 1. #14 Elias Pettersson, 21 p (9+12)
 2. #54 Jonathan Dahlén, 16 p (8+8)
 3. #10 Johan Persson, 13 p (5+8)
 4. #11 Andreas Stene, 10 p (4+6)
 5. #25 John Westin, 8 p (6+2)

IF Björklöven

 1. #16 Lucas Ekeståhl-Jonsson, 15 p (4+11)
 2. #28 Lucas Sandström, 13 p (5+8)
 3. #10 Jesper Thörnberg, 10 p (8+2)
 4. #7 David Lindquist, 10 p (4+6)
 5. #18 Axel Ottosson, 10 p (3+7)

Aktuellt från lagen?

Glädjande i går att nyförvärvet #19 Austin Farley är spelklar och tillgänglig för spel, enligt Lövenbloggens träningsrapport från i går gick han märkligt nog i en lina med fyra forwards då Austin gick med #20 Granlund, #22 Johansson och #33 Jonsson. Möjligen att någon av dem hade känningar och inte kunde gå helt för fullt, annars borde Farley gått som en av tre i en ordinarie lina och att någon annan förpassats ner till den 4:e.

Besked lär väl komma under dagen i vilken lina Austin ska in i, för spela det lär han garanterat göra.

Från Timrå rapporterar coach Roger Forsberg att tanken är att backen Robin Persson ska dressa och vara redo för spel, har räknar definitivt bort kaptenen Andreas Molinder samt backen David Westlund och det finns även viss tveksamhet kring medverkan för Anton Wedin.

Forsberg sa annars i denna intervju att Löven är ett bra lag som gjort en fin resa i tabellen och plockat mycket poäng. Forsberg poängterade även att Timrå har revansch att fordra efter det senaste mötet i T3 Center. Då vann vi alltså för övrigt med 4-3 där vi avgjorde i slutet på andra perioden, inledningen på tredje där vi gick från 1-2 till 4-2 som räckte även om Dahlén reducerade med en dryg minut kvar.

Bloggens nycklar inför kvällens match?

 • Bortaplan mot serieledarna, håll det aggressivt, enkelt och djäkligt noggrant i alla lägen!
 • Med tanke på special teams, dels disciplin men även trygghet i BP och effektivitet vid lägen.
 • Några matcher med lite tveksam start på slutet, gäller att ”inte sitta kvar i bussen” vid nedsläpp.

När det gäller själva laget så återkommer som vanligt under dagen.

Vid förra matchen saknades dock 7, 18, 21, 24 pga. skador medan #42 Wikström lämnats utanför laget och på träningen i går saknades kapten #74 Öhman som vilade. Blir även lite intressant att se om #35 Werner får fortsatt förtroende mellan stolparna eller om #50 Lundström som kom in under förra matchen får chansen från start.

Apropå på målvakter och på temat Green Connection har hemmalaget #66 Johan Mattsson i kassen, som med 3:e bäst % (93,75%), lägst insläppta mål per match (1,46) och via 75% näst högst vinstprocent en av de allra vassaste i klassen.

* * *

Denna match visas på CMore Sport, men även på webben via Cmore.se.

För att kunna se matchen mot Timrå IK via webben så kan du köpa den via cmore.se och då bör du för att stödja Björklöven göra det genom att köpa via DENNA länk. Eller klicka på bilden nedan.

Cmore-600x341

24 thoughts on “Försnack Timrå vs Löven

 • 25 november, 2016 kl. 09:35
  Permalänk

  Haha, ska löven säga som har så dåliga fans att det är skrämmadne. Fråga bara Tommy Jonsson, som inte kunde tro på hel fadeäsen. Sen var jag på förra matchen mellan Löven-TIK. Fyfan var det pinsammaste jag varit med om. Green Devils, hihihi vilket namn? Var knäpptyst bortsett från att man buade ut laget då då, ända fram tills att Löven, efter flyt lyckats göra några mål, och dessutom vann då kunde man höra lite stön från löven klacken.

  Sen vet jag att ni bara är avundsjuka på Timrå jlacken. För ni är själv, nästan lika dåliga som modo klacken, ett betyg sämre än något.

  Svar
 • 25 november, 2016 kl. 10:38
  Permalänk

  Ajdå, Mackan. Nu är Timråfansen sura på dig! Bibliotek. 10.000 invånare och en hall som tar 6.000 åskådare. Imponerande. Skulle Umeå ha en lika stor hall i förhållande till befolkningen skulle den ta 49.800 åskådare. Den kampen vann Timrå på T.K.O.

  Blir tufft där nere. Timrå är riktigt bra denna säsong. Dessutom har dom ju Mattsson som nog är seriens bästa målvakt tillsammans med Angelage i Bofors.

  Kommer krävas mycket och dessutom lika mycket tur för att vinna i kväll. Det enda som talar för Löven är att inget talar för Löven.
  Själv ska jag jinxa Timrå med att ladda en liten förmögenhet på Timråseger.

  Tack för en bra blogg som vanligt.

  Svar
 • 25 november, 2016 kl. 10:47
  Permalänk

  Arg, nej verkligen inte, jag tyckte bara att det var fjantigt och konstigt, eftersom att verkligheten är någon helt annan.

  Svar
  • 25 november, 2016 kl. 11:38
   Permalänk

   Timrå? Klack?
   Har väl inte funnits någon sen de åkte ur Shl.

   Svar
   • 25 november, 2016 kl. 11:56
    Permalänk

    Haha, fjant. DU kan inte mycket du va? hehe

    Svar
   • 25 november, 2016 kl. 11:56
    Permalänk

    Haha, fjant. DU kan inte mycket du va? hehe

    Svar
 • 25 november, 2016 kl. 11:23
  Permalänk

  För mycket sulfat sulfit där månne?

  Svar
 • 25 november, 2016 kl. 11:36
  Permalänk

  Vilka fjantar i Löven, om det inte lockar att åka bara för att man alltid blir överröstad i Timrå, medgångspacken green devils åker väl bara där det passar och där dom känner att dom kan vinna klackmatchenm, tex i övik, eftersom att modo klacken faktist lyckas med konststycket att vara sämre än lövens klack.

  Alltså sjukt fjantigt, att man inte åker bara för att man vet att man inte har en suck i klackmatchen.

  ACK ACK MEDGÅNGSPACK

  Svar
  • 25 november, 2016 kl. 11:40
   Permalänk

   Haha storebror syndromet är hyfsat påtagligt. Modo hade en hockeyfest när löven gästade. Det kommer tik aldrig vara närheten av..

   Svar
   • 25 november, 2016 kl. 12:01
    Permalänk

    Vafan, snackar du om, att ni är avundsjuka på saik eller?
    DU tar upp något jävla bottenmöte som utspelade sig i Övik förra veckan, som att jag ska bry mig om det. Nej fyfan spela era jävla botten möten och var tyst.
    Sen Det är fest varje gång Timrå spelar, sen förväntar jag mig inte att Löven packen ska vara med och bidra, men det är en annan sak.

    PS, Gulligt att du grinar ut för att Saik är mycket bättre än er. men jag fattar inte vad det har med denna artikel att göra, så sluta lipa här.

    Svar
    • 25 november, 2016 kl. 15:26
     Permalänk

     Haha. Vem fan bryr sig om saik..
     Det som är sorgligt är att till och med Sundsvall har bättre klack än er och det med hästlängder.. haha…

     Även roligt att se en sulfit supporter som letar sig in på en blogg om löven för att trolla runt, men börjar grina så fort han/hon får mothugg..

     Ska du på matchen ikväll, ja då lär vi då se dig i tv, är ju den enda som står på Timrås hemmaläktare 😉

     Svar
     • 25 november, 2016 kl. 18:00
      Permalänk

      Haha, fan vad blåst du är. Det är jag som ger mothugg, och ni och du som grinar, jag är lugn och kylig, vilket verkar irretera dig en aning hehe. tycker du att Sundsvall har bättre klack en timrå, och tror att timrå klacken enbart bewtår av en man, så bevisar det bara ditt okunnande. Och då är det inte värt att diskutera med dig.

      så 1-0 till mig, kan du kontra gubben 🙂 hehe hihi

     • 25 november, 2016 kl. 21:48
      Permalänk

      och saik tog jag upp för du pratade om storebror. och då antar jag att du syftqr på att saik är eran storebror. så sluta grina tack 🙂

  • 25 november, 2016 kl. 12:44
   Permalänk

   Det här blir ju på något sätt bara pinsamt och lite sådär.. roligt. Man drar på smilbanden och hånflinar åt en stackars Timråsupporter som inte vet bättre. Nästan så man tycker synd om dig. Inte för att Timrå går dåligt, utan för att du verkar vara helt verklighetsfrånvänd i allmänhet.

   Lagen själva har röstat om seriens bästa fans, vem vann?
   Var Timrå ens med på listan på topp 5?

   Rätt intressant att det alltid är såhär från Timrås supporterskara. Lillebrorssyndrom och noll verklighetsuppfattning.
   Löven har vunnit läktarmatcherna mot Timrå alla gånger vi har spelat mot varandra. Senast jag var nere i Timrå förra säsongen så slutade matchen med vinst till Björklöven och Timrås moppegäng till supportrar skulle slåss som att dom vore värsta AIK:arna. Eller, kanske inte.. Det slutade med att en Timråsupporter i femtonårsåldern kastade en mössa mot Lövenklacken och sedan försökte resten rusa lite snabbt mot oss och sedan backade ni undan tämligen omgående. Snorungar i femtonårsåldern som leker häftiga huliganer och sitter på andra lags forum och bloggar och leker coola, i min mening sandlådenivå..
   Jag säger som vi alltid säger: VI SKA TA ERA MOPEDER NÄR VI DRAAAAAAAAAAR!!

   Kedja fast moppen snorunge, annars ryker den mellan första och andra perioden.

   Svar
   • 25 november, 2016 kl. 21:53
    Permalänk

    Haha, det blir lite smått pinsamt, när du går in på bloggen, ser att jag kommenterat att jag tycker löven har dålig klack, och att du dåblir lite ledsen i ögat, försöker spela cool, genom att hitta på en massa skit om att löven vunnit läktarmatcher. Sedan med gråt i halsen skriver du om några jävla mopeder, och hur coola ni var när någon 15 åring kastat en mössa.

    Du kanske tjänat några coolhetspoäng hos dina rövenpolare, men jag synar. puss och tack.
    ps, tack för en go match, men du och dina kamrater var lika chanslösa här, som löven var på planen. 🙂

    Svar
    • 25 november, 2016 kl. 23:34
     Permalänk

     Irriterad när då.
     Bara att lyfta på hatten åt Timrås unga fröjdiga lirare. Kommer att göra väl ifrån sig i j VM.
     Förtjänar dock en bättre klack. Publikrekord på 3.3k och hördes knappt i sändningen. Dock hördes de Lövare som tagit sig dit desto mer.
     Nu säger du ju att ni har en stor klack måste då vara hyfsat skämmit att bli överröstade av en bråkdel så många Lövare.
     Men en eloge ska ni dock ha… trumman hördes lite någon enstaka gång. ?
     Dra nu ihop klacken din så syns vi i T3 nästa omgång.

     Svar
     • 26 november, 2016 kl. 00:34
      Permalänk

      Du hade fel, jag rätt tack för kaffet, hörs hej

    • 26 november, 2016 kl. 00:34
     Permalänk

     Finns faktiskt ganska mycket likheter mellan timrå och modo. Internetkrigare, pubertala röster och en överjävligt stor trumma. Har själv upplevt timrå borta de senaste 3 säsongerna och måste säga att asplöven en kall onsdag var mer upphetsande. Där fanns åtminstone lite känslor. ”fest varje match” – måste vara årets överdrift. Ni har ett riktigt bra hockeylag iår men att påstå att det finns någon supporterkultur i klubben är bara befängt. Heja heja, trumma, trumma!!

     Svar
     • 26 november, 2016 kl. 11:24
      Permalänk

      Du rätt.. haha jo tjena.
      Dock så är du rätt så rolig i dina försök att försöka övertala dig själv att du har rätt och elda på oss lite.
      Tyvärr så rinner det av oss som vatten ?
      Men finner det väldigt roligt att trigga igång dig än mer.?
      Ni har trumman nästa steg måste vara att köpa in lite megafon så man hör er. ?

  • 25 november, 2016 kl. 16:06
   Permalänk

   Stor klack ni hade uppe I umeå i oktober det var väl kanske 5-10 st men det passade väl inte.
   Rk Team GP Spectators AVG. GP Spectators AVG. GP Spectators AVG.
   1 MODO 11 45011 4092 10 30521 3052 21 75532 3597
   2 IFB 11 40485 3680 10 27801 2780 21 68286 3252
   3 AIK 10 36156 3616 10 31272 3127 20 67428 3371
   4 TIK 11 31575 2870 10 25709 2571 21 57284 2728

   Oj då 😉

   Svar
   • 25 november, 2016 kl. 21:55
    Permalänk

    Gubben, jag kan erkänna att det inte var så många där, den onsdagen. Men klackmatchen vann vi på ko, i box play 🙂 🙂 🙂 🙂

    Svar
 • 25 november, 2016 kl. 13:56
  Permalänk

  Öhman och Thörnberg utgår!
  Intressant med Pavel som forward!

  Nu åker blir det ytterligare en slant på Timråseger! Gratispengar.
  Skulle ju slänga in hela lövenkassan på Timrå och köpa lite nya spelare för vinsten.

  Trevlig helg alla Lövare.

  Svar
 • 26 november, 2016 kl. 21:46
  Permalänk

  Hahaha Löve, du kan inte lyckas trigga ingång mig, jag är lugn som en filbunke. Det var ju tvärtom jag som triggade igång dig. 😉 😉 🙂 😉 Eftersom att du blev grinig efter min kommentar. Hehe haha

  Så tack för kaffet, matchen igår, ja vad säger man?.. hehe

  Tyckaren-Löve 2-0 hehe

  Puss på dig gubben. hihi

  Svar
  • 27 november, 2016 kl. 10:08
   Permalänk

   Haha. Finns ingen lugnare än jag.
   Men bör tilläggas att det var lite roligt att munhuggas lite ?
   Syns inför nästa match lagen imellan
   (Resultaten tycker jag inte riktigt speglar matchen. Tyckaren 1, Löve 3.)

   Ta nu hand om dig och ha en trevlig jul.
   ?

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: