Försnack Timrå vs Löven

Efter förlusten senast i genrepet i den målrika matchen (5-7) äntligen dags för premiär. Återigen ett möte mellan Timrå och Löven, men i kväll match i NHK Arena.

I kväll väntar alltså Timrå IK borta i premiären. Förra säsongen vann vi första bortamötet med 4-1 efter mål av Andreasson, Häman-Aktell, Crandall och Wiklund. Det andra mötet slutade även det med bortaseger, denna gång 4-3 efter mål av Selin, Lundberg, Liss Och William Eriksson.

I fjol vann vi för övrigt båda mötena hemma i A3 Arena, men under denna försäsong vann vi första mötet i SCA-cupen med 5-4 och sedan fick då Timrå revansch i genrepet och vann till sist med 7-5 i en rejält målrik match.

Efter matchen senast dessutom lite känslor och ett rejält kramkalas, det återstår att se hur det kommer att se ut i kväll. Men helt klart tvål lag som inte direkt verkar gilla varandra särskilt mycket just nu.

Foto: Lövenbloggaren

På ämnet Green Connection hittar vi hos Timrå IK tre spelare i Jonathan Carlsson, Albin Carlsson samt Filip Westerlund med förflutet i Löven.

Aktuell tabell

*

Interna poängligan, Timrå IK vs Björklöven

Special teams

Här kommer vi så klart uppdatera framöver, dock ointressant i dag med poängen samt spelet i special teams enbart baserat på försäsongen.

*

Till denna match hittade vi går kväll ingen traditionsenlig intervju signerad hemsidan.com med nya coachen Hans Wallsson.

Däremot är Lövenläsken numer lanserad (länk) och vi noterade även ett klipp på twitter med klippan #48 Daniel Rahimi som apropå med förhoppningen om lättade restriktioner framöver manade till eget personligt ansvar, fortsätta värna hygien och bl.a. tänka på att hålla avstånd.

Daniel Rahimi Foto: Lövenbloggaren

*

Laget lär i vanlig ordning släppas under dagen, så bara att invänta kvällens uppställning.

Men så här ställde vi upp senast mot Timrå i genrepet.

Målvakter:

34 Kevin Poulin (32 Isak Mantler)

Backar:

28 Adam Plant, 48 Daniel Rahimi
8 Alexander Deilert, 74 Zach Palqvist
57 Karl Johansson, 92 Daniel Norbe
7:e 7 Alexander Hellström

Forwards:

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
90 Alex Hutchings – 10 Tyler Vesel – 91 Justin Crandall
71 Gustav Possler – 18 Axel Ottosson – 96 Pontus Andreasson
44 Olle Liss – 62 Oscar Steen – 38 Carl Grundström
Extra: 19 Kristoffer Söder

Enligt vad vi kunde snappa upp i går ska i vart fall Gustav Possler vara indisponibel, men säkrast att invänta laget.

*

Löven vs Timrå Foto: Lucas Norlin

Sajten kollade inför premiären även läget med Timråsupportern Jimmy Hamrin som bl.a. står bakom podden @timrapodden.

Tankar kring Timrås försäsong och då bl.a. seger 7-5 i genrepet mot just Löven?Försäsongen var konstig på det sättet att den var lång med få matcher och bestod av att man mötte Modo tre gånger, Björklöven två gånger och Mora en gång. Spelmässigt såg det helt okej ut och man fick plusstatistik på de tre lag man mötte. Dock mycket utvisningar och ryckiga matcher. Svårt att dra slutsatser, men efter att ha haft svårt mot Björklöven förra säsongen betydde nog segern i genrepet en del ändå.

Vad säger du annars om såväl silly season som den försäsong som Timrå gjort? – Timrå fick behålla nästan alla nyckelspelare. Kärnan är ung och offensivt skicklig. Fyllt på med lite mer rutinerade spelare. Saknar kanske en toppback till, men annars är det svårt att klaga på truppen.

Vem eller vilka i Timrå har stuckit ut lite extra så här långt? – Av de nya har Viktor Lodin varit bäst. Annars har ju Dahlén haft dominanta stunder.

Tankar kring dessa NHL/AHL-lån i ligan och då Nubbens inställning i den frågan? – Jag höll med Nubben i början men har vänt i frågan. Med tanke på osäkerheten kring pandemin och ev, säsongsstart i NHL tycker jag att Timrå borde hänga på det tåget också. Den där campen i november kan lika gärna bli i januari. Däremot tror jag det är smart att snarare komplettera med deras spets och kanske inte bygga för mycket i spelet på spelare som kan komma att lämna.

Sist var det genrep, men hur slutar premiären och hur många kassar ser vi från från Dahlen? – Jag tror Timrå är det lag som har störst chans att slå Björklöven den här säsongen men med Grundström och Steen som extra tunga på vågen blir det svårt i längden. Tror dock det blir en jämn premiär, tippar 3-3 där Dahlén avgör i OT.

Våra nycklar inför i kväll är:

  • Viktigt att komma ut starkare än man gjort på försäsongen, helst mållöst eller ledning eller första perioden?
  • Första målet, får vi det att gå på är mycket vunnet.
  • Visa upp ett stabilt målvaktsspel och samtidigt få till ett effektivt specialteams.

Kvällens fråga?

Hetaste bössan i kväll, Dahlén eller Liss?

Matchen i kväll sänds på C More Hockey och givetvis via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

One thought on “Försnack Timrå vs Löven

  • 2 oktober, 2020 kl. 09:06
    Permalänk

    Blir underbart nu när det äntligen är dags för sängen att starta. Det blir en jämn match mot Timrå. Men jag tror att löven drar det längsta strået och vinner med 4-2 med sista målet i tombur genom Wiklund.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: