Försnack Timrå vs Löven

Efter de två senaste segrarna läge att försöka rida vidare på poängvågen och helst plocka alla tre i kväll för att om möjligt kunna förbättra tabelläget en aning och ge oss ett än bättre slagläge i den kommande Svenska Spel Trophy.

Bloggen redogjorde redan i går morse (länk) för förutsättningarna inför kvällens omgång och vad som krävs för att vi ska hamna så pass bra som fyra. Sedan är så klart inte allt upp till oss själva heller, men det första och grundläggande är seger borta mot seriesuveränen och sedan tidigare finalklara Timrå.

I kväll ska vi då alltså ta oss an klara seriesegraren Timrå IK på bortais, ett lag vi ändå brukar kunna lugga på poäng även om vi spelar borta. Sett till de fyra senaste säsongerna har vi 4-4 i inbördes möten när vi mötts i Timrå. Tidigare under den här säsongen har vi dessvärre 0-3 i inbördes möten efter 0-3 (h), 2-3 (b) och sluten s 2-3 senast vi möttes i A3 Arena. Killarna som lyckats göra mål mot Timrå är #24 Hage, #19 Farley samt #18 Ottosson. Så det är väl främst Axel vi kan hoppas av dessa, sedan hade det ju smakat mumma om även #90 Hutchings kunna börja hitta nätet igen. Vi har ju många som jobbar hårt och åker skridskor, men det gäller även att få puckuslingen i mål.

Timrå kommer närmast från en derbyseger med 3-2 borta mot MODO och dessförinnan en viktig seger 2-1 borta mot Leksand och har nu faktiskt tre raka segrar och totalt 11 poäng på de fem senaste med målskillnaden 10-8. Vi vann som bekant senast efter straffar mot Västervik och dessförinnan mot AIK med 4-2 och har totalt skrapat ihop sju poäng på de fem senaste matcherna, vi kontrar med målskillnaden 12-12. Sett till tabelläge och vad som står på spel borde vi vara så mycket mer motiverade i denna match, och det helt oavsett hur bra Timrå gått under säsongen och även i våra inbördes möten så här långt under 2017/18.

På temat Green Connection hittar vi hos hemmalaget den norska OS-målvakten Henrik Haukeland.

Interna poängligan, Timrå IK vs Björklöven ..

 1. #54 Dahlén, 23+20 = 43 p
 2. #19 Karlsson, 8+19 = 27 p
 3. #21 Johnsson, 12+13 = 25 p

.. där gästerna kontrar med:

 1. #18 Ottosson, 17+25 = 42 p
 2. #19 Farley 15+18 = 33 p
 3. #13 F Andersson, 15+17 = 32 p

Special teams?

Vårt PP senast mot Västervik lämnade en del övrigt att önska och totalt sett med bara kvällens match kvar har Björklöven ett PP på 19,19 % eller 33 mål på 172 tillfällen. Hemmalaget Timrå har en total PP på 23,29 % eller 34 mål på 146 tillfällen, med det är man näst bäst i klassen efter Vita Hästen.

När det gäller PK är hemmalaget Timrå klart bättre rent statistiskt sett över hela säsongen med 84,48 % (bäst i ligan) mot Björklövens 77,98 %. Dock ska vi minnas all Löven ett tag låg under 70 % och att stiga så pass mycket som 9 % under säsong är väldigt ovanligt och Björklövens PK är betydligt bättre än siffrorna visar.

Men av detta ser vi att Timrå sammantaget riktigt bra i båda spelformerna vilket gör at vi inte har råd med några onödiga utvisningar och här får vi verkligen steppa upp ifall vi vill nyttja något av våra lägen i PP.

Laget lär vi i vanlig ordning återkomma till under dagen när det blivit officiellt.

* * *

Två intervjuer signerade hemsidan i går med dels coach Joakim Fagervall (länk) som en med assisterande kaptenen #33 Marcus Jonsson (länk).

Fagervall pratade mest om det vanliga även om han var tydlig med att han förväntade sig en topprestation i kväll och vikten av att få med sig poäng och gärna en extra hemmamatch i slutspelet. Men han var väldigt tydlig med bra förberedelser som en total närvaro i kväll. Jocke menade bl.a. annars ett positivt läge i truppen med både färre skador och bra energi i gruppen efter senaste segern mot Västervik som man tidigare haft problem med.

Messy Jonsson pratade bl.a. kring att det viktiga är att laget i kväll gör sin del och åker hem med tre poäng, klart även killarna i laget känner till möjligheterna att klättra i tabellen men grunden som sagt en gröngul seger. Annars berättade han lite om att han och de övriga ”krigarna” i laget är en del av just laget men att alla måste bidra och då på sitt sätt. När det kommer till Timrå menar han att det är ett skickligt lag som släpper in få mål, så det gäller att våga sticka in näsan och ta jobbet även vid deras kasse.

Från Timrå kunde vi i den HÄR intervjun höra coach Fredrik Anderssons tankar inför kvällens match och där sa han bl.a. att laget vill avsluta snyggt, viss trygghet med fin statistik med tre raka segrar mot Löven under säsongen och slutligen att ingen kommer saknas pga. sjukdom eller skada. Tydligen full trupp att tillgå, däremot inte lottdragning om tröjorna utan det gällde att matcha klokt.

Aktuell tabell inför avgörandet:

Kvällens för vår del övriga intressanta matcher:

IK Oskarshamn vs Leksands IF

Södertälje SK vs IK Pantern

Almtuna IS vs HC Vita Hästen

För att vi ska kunna nå den fjärde platsen och två bonuspoäng krävs tre poäng borta mot Timrå, detta samtidigt som Oskarshamn bara får ta maximalt en pinne hemma mot Leksand och gäller Pantern som inte heller får ta mer än en poäng borta mot SSK och att Almtuna inte tar några poäng hemma mot Vita Hästen.

Här är det dock för de två sistnämnda både motstånd i form av SSK och Vita Hästen som jagar MODO som inför sista omgången ligger på plats 8 och den sista biljetten in till Svenska Spel Trophy.

* * *

Våra nycklar är:

 • Adam Werner måste fortsätta på sin just nu väldigt höga nivå.
 • Med tanke på special teams inga onödiga utvisningar och verkligen våga ta jobbet vid deras kasse vid ev. PP
 • Ändå fortsätta med vårt härliga tålamod, vår noggrannhet i såväl egen som den neutrala zonen och våga gå när lägen ges.

Matchen i kväll sänds via webben på C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg ett spel för att krydda säsongens matcher!

2 thoughts on “Försnack Timrå vs Löven

 • 7 mars, 2018 kl. 08:57
  Permalänk

  Efter att ha sett matchen Modo-Timrå från i söndags måste jag påstå att Löven får det tungt ikväll, riktigt tungt. Sättet Timrå spelar måste vara sämsta tänkbara för Löven, sett till hur de spelar nu. Timrå kommer inte att släppa till mer än en handfull chanser, och Löven behöver ju några hundra lägen för att göra ett enda mål. Beroende på energin, inställningen, närvaron och Werners insats slutar det med 1-0 till 5-0 ikväll.

  Nä, bara att gilla en sjundeplats i ”slutspelet”…

  Only in Björklöven: Värva en kanadensisk spets som inte får spela ett enda byte under säsongen.

  Svar
 • 7 mars, 2018 kl. 14:15
  Permalänk

  Håller med om att det är nog bara Löven som lyckas värva en spelare som inte kommer att spela en sekund i klubben. Världsklass
  Däremot satsar jag stort på att Timrå passar Löven utmärkt just nu.
  Vi har spelat bra mot Timrå tidigare men inte räckt ända fram. Ikväll är det dags.
  Vi kommer att visa vart skåpet skall stå och kriga oss till en vinst.
  Målen kommer att trilla in ikväll och vi vinner med 4-2
  Optimisten har talat

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: