Försnack Timrå vs Björklöven + TÄVLING!

Dags för veckans bortamatch då vi gästar NHK Arena och Timrå IK.

 

 

Tabelltvåan Timrå kommer med två raka bortaförluster i ryggen efter 1-2 mot Troja/Ljungby och senast 0-2 mot Västervik. Ser vi dock till hemmaspelet är laget ett av seriens bästa lag (4:a just nu, men bäst vid seger) med sex trepoängare och tre tvåpoängare segrar på 12 försök samt målskillnaden 33-20. Vi kontrar med att vara ligans tionde bästa bortalag med tre trepoängare och en tvåpoängare på 12 försök och målskillnaden 27-40. Vi är faktiskt det lag som släppt in näst flest mål på bortaplan. Bara BIK Karlskoga är sämre.

Formmässigt då? Ja, sex Timråpoäng på de fem senaste mot våra fyra på lika många matcher, så viss formmässig fördel, men ändå två lag med förluster i bagaget.

Ser han historiskt sen vi återkom i hockeyallsvenskan så har lagen totalt sett, både i serie- och försäsongsmatcher mötts 11 gånger i Timrå och vi har vunnit sex gånger, Timrå fyra och en slutade 0-0, där Timrå sen vann på straffar.

Interna poängligan, Timrå…

 1. #54 Dahlén 10+12 = 22 p
 2. #19 Erik Karlsson 5+9 = 14 p
 3. #91 Hållander 5+8 = 13 p

där vi kontrar med…

 1. #19 Farley 11+9 = 20 p
 2. #18 Ottosson, 6+13 = 19 p
 3. #13 F Andersson, 10+7 = 17 p

Special teams?

Timrås PP-statistik säger 16,67 % eller 12 mål på 72 tillfällen, vilket är tionde bäst i serien. Där är vi statistiskt något vassare med 20,27 % (15 av 74) och femte bäst.

När det gäller PK är det bäst mot sämst i klassen. Timrås finfina 88 % exakt (6 av 50) mot vårt 72,29 % (23 av 83).

Övrig statistik?

Timrå är faktiskt seriens näst ineffektivaste lag som vara sätter 8,5 % av sina skott. Björklövens siffra är 9,47 % vilket är sjunde bäst. Timrå är som jag skrivit många gånger tidigare ett väldig disciplinerat lag och så även i år. Hittills har laget bara dragit på sig 65 två minuters utvisningar och nästa lag på listan är Almtuna och Modo med 81 st var. Vi har 99 st, men värst är TAIF med hela 119 st. Timrå är också det lag som släpper in minst mål. Bara 44 puckar har hittills letat sig in i Timråkassen. Näst bäst är Leksand med 55 och sämst är BIK Karlskoga med 82. Vi har 72 insläppta.

Björklövens tränare Joakim Fagervall säger till hemsidan att han förväntar sig en bra prestation och en helhetsinsats i defensiven där han tycker det fallerade mot Almtuna. – Vi ska tänka på defensiven och verkligen göra det jobbet klart innan vi ens börjar fundera på det andra, säger han vidare och fortsätter. -Vår defensiv har vi inte varit vad vi önskat och det tycker jag är det största problemet. Du kan höra hela intervjun HÄR.

På temat Green Connection har vi i Timrå målvakten Henrik Haukeland.

* * *

Våra nycklar är:

 • Fokus på defensiven.
 • Bättre effektivitet vid våra målchanser samt ett effektivt special teams.
 • Sedan som vanligt att värdera lägena. Det är misstagen man vinner eller förlorar på.

 

Kvällens match sänds på C More Live via webben på som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

TÄVLING!

Till kvällens bortamatch i Timrå kör vi, tillsammans med vår bettingpartner Coolbet, vår nya tävling, som vi kommer köra en gång varje vecka och då i samband med någon bortamatch eftersom vi som bekant alltid kör ”Lövens första målskytt” vid hemmamatcherna i samarbete med Björklöven.

Kvällens tävling ut på att gissa rätt publiksiffra i kvällens möte mellan Timrå och Björklöven i NHK Arena. Tipset ska lämnas på formen kvällens publiksiffra ”x st. åskådare”.

Ditt svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 17:59. Priset är tre olika bonusar på 500 kr, 250 kr respektive 100 kr att nyttja hos vår bettingpartner Coolbet. För att kunna delta i denna tävling förutsätter att du redan har ett befintligt konto hos Coolbet eller skapar ett konto, detta gör du HÄR. Vid mer än ett rätt tips på publiksiffran kommer vi låta lotten avgöra vem som vinner första, andra respektive tredje pris. Annars är det de tre närmaste rätt publiksiffra som vinner dessa bonusar. Precis som vid tävlingarna gällande första målskytt godtas endast ett tips per giltig e-post.

När det gäller dessa tre bonusar som tävlas ut gäller deras vanliga omsättningskrav på sex gångers omsättning innan bonusen kan plockas ut från kontot.

Tävlingen förutsätter även att du anger samma e-post i kommentaren som vid registreringen av spelkontot, då det är via din registrerade e-post som bonusen kommer kunna kopplas, därav vikten att även vi vet den.

Har du en annan e-postadress om du normalt använder än den du angivit mot Coolbet, ange då det i kommentaren, så att vi enkelt kan komma i kontakt med vinnarna efteråt.

Vi vill också förtydliga att vi står bakom Coolbet om ansvarfullt spelande.

OBS!

Likt vid tävlingen om biljetter så ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av bonusar hos vår samarbetspartner Coolbet, det blir nämligen lite onödigt roddande för bloggen ifall vinnaren inte kan eller vill ha bonusen.

* * *

Tankar och förhoppningar inför mötet med Timrå? Fältet som vanligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg både en kommentar gällande kvällens publiksiffra samt ett spel för att krydda säsongens matcher!

16 thoughts on “Försnack Timrå vs Björklöven + TÄVLING!

 • 9 december, 2017 kl. 08:05
  Permalänk

  ”Vår defensiv har vi inte varit vad vi önskat.” Nej precis, och det beror väl på att den helt enkelt inte riktigt håller måttet? Eller menar han att vi egentligen har en bra defensiv? Isf så måste jag erkänna att jag har missat den bra defensiven. Jag har sett en defensiv som generellt sett har varit för blek från första början. Eller tycker någon annan att det har vimlat av matcher där defensiven har varit lagets signum?

  Svar
 • 9 december, 2017 kl. 10:47
  Permalänk

  Säker 1a, men enligt Fagervall har de sett bra ut på träningarna så man får väl vara nöjd med det

  Svar
 • 9 december, 2017 kl. 11:50
  Permalänk

  Usch…vill så gärna vara optimist men??….Men ska försöka vara det ändå….Löven vinner!!!

  Svar
 • 9 december, 2017 kl. 15:14
  Permalänk

  Igår såg jag en riktigt bra hockeyallsvensk match mellan Oskarshamn och Leksand, hoppas kvällens match blir lika bra och att Löven kan tända till och visa lite jävlar anamma och bra spel. Jag tror faktiskt på vinst ikväll.
  Tyvärr förstördes matchen igår av en ( som vanligt ) värdelös Schilken !
  En av linjemännen tog en utvisning helt själv, han meddelade alltså inte HD Schilken utan blåste och sa åt spelaren att åka och sätta sig, dessutom var det en direkt felaktig utvisning. Jag har aldrig sett detta ske någonsin och då ser jag typ 4-5 matcher varje vecka och har alltid trott att linjemännen bara kan meddela HD sin åsikt och sedan är det upp till HD att bestämma om det ska bli utv eller ej.

  Så min fråga till alla som kan hockeyregler utan och innan, kan en linjeman blåsa och ta en utv helt på eget bevåg utan att konsultera HD ?

  Svar
  • 9 december, 2017 kl. 17:47
   Permalänk

   Mycket bra fråga Plocken, en f.d. kollega gick på linjen i SHL för ett par säsonger sedan och då surrade vi rätt mycket kring regler och olika situationer. Jag tycker det låter väldigt märkligt men om det vore ok med någon domare förstår man så klart att det blev så nu med PS.. 🙂 Vi får helt enkelt kolla detta och återkomma i ämnet, men spontat låter det högst tveksamt…

   Svar
   • 9 december, 2017 kl. 20:58
    Permalänk

    Håller med om att det känns tveksamt !
    Dessutom står Schilken i en intervju efter matchen på Cmore och säger att linjemannen har rätt att ta beslutet om utvisning för att det ser bättre ut på TV !! än om linjemannen ska ska gå vi honom !?
    När han får se situationen i repris säger han att den är tuff att ta men det är en 50/50 situation !
    Pinsamt dåligt av honom då den var helt fel dömt då ngn spelare i båset höll i klubban.
    Domarna skulle få mycket mer respekt för sig och sitt ”jobb” och sina beslut om dom skulle kunna erkänna att domslut blev fel och att dom missade saker under matchen. Men tyvärr så kan i princip ingen domare erkänna fel eller kritisera / säga att andra domare gjort fel vilket leder till att man har noll respekt för domarna

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: