Försnack Timrå IK

Dags för hemmamatch innan laget drar iväg på en veckas turné med tre raka bortamatcher. 13:e placerade Timrå står för motståndet.

Timrå kommer närmast från en 1-3 förlust hemma möt Leksand och har totalt skrapat ihop 13 poäng på deras 14 spelade matcher med en målskillnad på 28-36. Vi har till skillnad spelat ihop 16 poäng och 29-24 på våra 12 spelade matcher och en nionde plats, men med två matcher färre spelade än de andra lagen (Västerås & Tingsryd 13 matcher).

Sett till specialteams fördel oss via 25,49 % att jämföras med gästernas 12,12 %. Vi kan även glädjas åt ett bättre BP 93,33 % att jämföra med Leksands 83,33 %. Samtidigt ska vi se upp med Timrå i vårt powerplay. De är giftigast i serien på att göra mål i boxplay med tre mål.

Timrås tre bästa poängplockare:

  1. #33 Bryhnisween 3+6 = 9 p
  2. #19 Örhn 3+6 = 9 p
  3. #54 Dahlén 3+2 = 5 p

Björklövens tre bästa poängplockare:

  1. #28 Sandström, 4 + 4 = 8 p
  2. #57 Andersson, 2 + 6 = 8 p
  3. #19 Quist, 3 + 3 = 6 p

Timrås assisterande tränare tillika förre löventränaren Jens Öhman säger följande om matchen: -Ett skickligt lag som är bra passningsspelare och har en rörlighet i sitt spel, vilket gör att vi måste göra det vi är bra på vilket är att få stopp på dom i anfallszon och använda kroppen med mot dom än vi gjorde hemma mot dom. Vi måste ha haft och intensitet i vårt spel.

Väldige Victor Ejdsell (195 cm, 97 kg, lån från Färjestad gör debut i Timråtröjan ikväll. saknas gör backen Jens Westin och forwarden Johan Jonsson.

När det gäller Björklöven så är ju Stefan Öhman tillbaka i spel vilket förstås kommer betyda väldigt mycket för laget. Han är vår ledargestalt och lagkapten. Sedan kan det bli så att William Quist intar bänkplatsen. Nicklas Johansson alltjämt borta.

Våra tankar kring kvällens nycklar:

  • Fortsätt bygga på att ta kommandot första 5-10 minuterna.
  • Minimera ytorna i mittzon för att störa Timrås fart i anfallen.
  • Upp i aggressivitet, effektivitet och intensitet.

Till sist gjorde vi mål i spel fem mot fem och lägger då den streaken åt sidan. Nu förväntar vi oss att del spelformen bidrar i målskyttet.

HÄR dessutom ett snack med coach Jonsson signerad bjorkloven.com där Tommy bl.a. pratar om hur man jobbar med att lösa målskyttet samt hur man tänker om nye Brock Trotter.

HÄR hittar du även ett snack med Kim Karlsson som bl.a. berättar hur laget ska göra en supermatch,

Vi lär återkomma under dagen med laget så fort det är släppt och möjligen plussat med lite annat.

* * *

Nedsläpp i T3 Center ikväll klockan 19.00. Biljetter köper du här.

Kan du inte vara på plats i T3 Center i kväll kan du se matchen och dessutom stödja Björklöven genom att teckna ett C More Sport abonnemang här.

* * *

Vad är dina tankar inför matchen? Skriv en kommentar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: